MAN TGL - De wendbare

MAN TGL in stadsverkeer naast fietser

Uw voordelen

 • Maximale nuttige last en hoge laadcapaciteit
 • Efficiënte D08-motor
 • Op de praktijk geörienteerde bestuurderswerkplek en ontspanningsruimte
 • Grote wendbaarheid en maximale betrouwbaarheid

Contact met ons opnemen Naar de vrachtwagenconfigurator

MAN TGL - Voor rijdynamiek die overtuigt

Enorme wendbaarheid bij elke toepassing: maximale nuttige last, hoge laadcapaciteit en laag brandstofverbruik maken onze MAN TGL tot een echt multitalent dat bij regionaal gebruik net zo goed voor de dag komt als in de bouw of in het klassieke distributieverkeer. Welke eisen u ook aan hem stelt, onze MAN TGL is heel precies aan te passen aan uw specifieke wensen.

Dankzij zijn korte wielbasis is de MAN TGL ontzettend wendbaar. Een eigenschap die zich bij gebruik op bouwterreinen en vooral in het drukke stadsverkeer bewijst. En met de extra lichte motorserie D08 bespaart u bovendien brandstof. Hiervoor zijn onder andere de slanke opbouw en het geringe aantal onderdelen verantwoordelijk die de motor bovendien nog onderhoudsvriendelijker maken. Geniet van optimale rijdynamiek - met onze MAN TGL

Toepassingsgebieden

Motor & transmissie

Motor: D0834, 118-162 kW, MAN D08-motor met Euro 6

118-162kW

MAN TGL D0834-motor met Euro 6

Meer uit minder halen: De motorengeneratie MAN D08. Ondanks een brandstofverbruik dat tot 5% lager ligt, brengt de motor meer pk's en koppel op de weg dan zijn voorganger. Het geheim: Essentiële reductie. Door een duidelijk vereenvoudigde uitlaatreiniging en koeling is de motor lichter, minder complex en daardoor onderhoudsvriendelijker. Ander pluspunt: voor de D08-motor kan er ook milieuvriendelijke biodiesel worden getankt en daardoor is deze onderweg grotendeels vrij van schadelijke stoffen. Door het gebruik van lichtere onderdelen zoals het oliecarter van robuuste kunststof, wordt bovendien de nuttige last van de MAN TGL voor u verhoogd. Wij zorgen ervoor dat u zich nooit meer zorgen hoeft te maken om de motor - met onze MAN D08-motoren.

Motor: D0836, 184-235 kW, MAN D08-motor met Euro 6

184kW

MAN TGL D0836-motor met Euro 6

Sterke kracht, vereenvoudigde constructie: de 6-cilinder van de slanke MAN D08-motorengeneratie heeft tot 250 pk (MAN TGL) onder de motorkap. Het innovatieve motor- en uitlaatgasreinigingsconcept zorgt voor optimale vermogensafgifte, een hogere efficiëntiegraad en goede prestaties. Dankzij het lage eigengewicht kunt u nog meer lading transporteren met uw MAN TGL - en uiteraard wordt het brandstofverbruik met een lichtere motor aanzienlijk gereduceerd. Om te voorkomen dat u onnodig tijd aan storende onderhoudsbeurten verspilt, draait onze MAN D08-motor met zijn gereduceerd aantal componenten storingsvrij bij continu gebruik. Efficiënt, krachtig en bijzonder onderhoudsvriendelijk - de D08-motorengeneratie van MAN.

MAN TipMatic® 12-traps transmissie

MAN TipMatic®

Intelligente transmissie met garantie op schakelplezier

Optimaal rijcomfort en effectieve kostenreducties worden in onze optioneel verkrijgbare transmissie MAN TipMatic® met elkaar gecombineerd. De transmissiefunctie SpeedShifting in de uitvoering met twaalf versnellingen maken het mogelijk om snel tussen de drie hoogste versnellingen te schakelen zodat uw MAN TGL hellingen duidelijk efficiënter kan overwinnen. Opdat u ook in vastgereden situaties opnieuw snel vrij baan zou hebben, voorkomt het intelligente transmissiesysteem met de functie 'losschudden' dat de banden doordraaien. En met de transmissiefunctie Idle Speed Driving kunt u de MAN TGL heel ontspannen laten ‘meestromen’ voor een heerlijk ontspannen rijgevoel, zelfs bij moeilijk doorstromend verkeer.

Meer informatie

Motoruitvoering Cilinderinhoud
Motor D0834 4,6 l
118 kW (160 pk), 600 Nm  
140 kW (190 pk), 750 Nm  
162 kW (220 pk), 850 Nm  
Motor D0836 6,9 l
184 kW (250 pk), 1.050 Nm  
Voertuigtype Vering Wielbasis Transmissie
Kiepwagen
BB
3050 - 6700 mm Gesynchroniseerde versnellingsbak
Chassis
BL Totaal treingewicht Geautomatiseerde schakeltransmissie MAN

  7,5 - 12 t TipMatic® (optie)

Ontwerp & Cabine

Interieur

Alles in het oog, alles onder controle en alles op de juiste plaats: achter het stuur van de MAN TGL wacht een perfect ingerichte werkplek op u, die uw bedrijf met uiterst moderne techniek op weg helpt. En omdat goed werk de nodige ontspanning vereist, hebben we ook het rustgedeelte voor u geoptimaliseerd.

MAN TGL lichte bouwwijze

Hoogtepunten van de MAN TGL

 • Toekomstgerichte verbinding dankzij de nieuwe Telematic Board Module (RIO-box)
  Met de RIO-box hebt u standaard toegang tot de logistieke wereld 4.0. Deze koppelt voertuiginformatie aan digitale meerwaardediensten en brengt de efficiëntie van uw transportprocessen naar een volledig nieuw niveau.

 • Geoptimaliseerd schakel- en bedieningsconcept
  Om u het leven makkelijker te maken zijn de schakelaars in de cockpit overeenkomstig hun gebruiksfrequentie geplaatst, in functiegroepen samengebracht en daardoor nog intuïtiever te bedienen. Op het nieuwe hoge resolutie-kleurendisplay springen opmerkingen en waarschuwingen onmiddellijk in het oog. Zodat u altijd vrij zicht op de weg hebt.

 • Plaatsbesparende optimalisatie van de oppervlakte
  Bij ons hebben alle voorwerpen een vaste plaats: uw documenten bevinden zich net zo goed binnen handbereik als de opbergvakken en de elektronische aansluitingen voor uw mobiele toestellen. Dankzij de duidelijk slankere schakel- resp. middenconsole alsook de koel- en opbergbox die volledig onder het bed kan worden opgeborgen, hebt u in de nieuw ingerichte cabine duidelijk meer bewegingsvrijheid.

 • Duurzaam interieur
  Warme kleuren zorgen in het geoptimaliseerde interieur voor een prettige sfeer. De optionele kleurtoon ‘Urban Concrete’ voor in het interieur is een goede keuze als u vaak op smerige plaatsen komt. Of het nu modder, stof of olie is - de robuuste materialen en vlakken kunnen overal tegen. Met de nieuwe veerbeveiligde bekerhouder behoren koffievlekken tot het verleden.

 • Comfortabele ontspanningszone
  In de rust ligt de kracht - enkel een uitgeslapen chauffeur kan topprestaties aan het stuur leveren. Hoogwaardige bedden met lattenbodem voor verkwikkende slaap en ruime opbergvakken bieden plaats voor uw bagage en persoonlijke spullen. Ook favoriete gewoontes, zoals gezellig lezen in bed, hoeft u in de MAN TGL niet achterwege te laten: opbergvakken voor boeken en bril bevinden zich binnen handbereik, net zoals de flexibel instelbare nieuwe zwanenhalslamp.

Exterieur

Omdat niet enkel de interne waarden ertoe doen: aerodynamisch design en een goed doordacht exterieur leveren een aanzienlijke bijdrage tot de efficiëntie - en halen er daardoor nog meer voor u uit.

Dynamisch design: MAN TGL 's nachts in het centrum

Dynamisch design

De kracht en efficiëntie van onze MAN TGL is te zien in de vorm: met zijn markant profiel en zijn onmiskenbare voorkant zorgt hij voor een geslaagde verschijning - in de jungle van de grootstad of de bouwplaats.

Lichte bouwwijze: MAN TGL voertuig voor postbezorging op de straat

Lichte bouwwijze

Brengt elke uitdaging met gemak tot een goed einde: met 5.730 kg is onze MAN TGL een van de lichtste vrachtwagens op de markt. Dankzij zijn voordeel van de nuttige last van ongeveer 400 kg is de meerwaarde voor u ca. 4.000 euro per jaar. Hierdoor is de TGL inzake kosten besparen een absoluut zwaargewicht.

Opbouwvriendelijke chassisconstructie: MAN TGL chassis

Opbouwvriendelijke chassisconstructie

Niet alleen wendbaar, maar ook aanpasbaar: het opbouwvriendelijke chassis van de MAN TGL maakt het mogelijk om op- en verbouwingen snel en eenvoudig te realiseren en het voertuig precies voor uw gebruiksdoel te configureren.

Lage tildrempel: MAN TGL wordt beladen met kunststof kratten

Lage tildrempel

Dankzij zijn lage chassishoogte zijn er op de MAN TGL opbouwconstructies mogelijk met een heel lage tildrempel - en wordt zodoende de ideale hulp in het distributieverkeer. Omdat hij zo eenvoudig geladen en gelost kan worden, krijgt u op een werkdag meer gedaan en bent u op het einde van de dag toch minder moe.

De cabines van de MAN TGL

Op naar de comfortzone: C-,L-, LX-cabine of dubbele cabine - in de ruime cabines van de MAN TGL rijdt u altijd met een uiterst aangename atmosfeer.

MAN C-cabine

C-cabine

Hier stapt u graag in en uit: lage instap, ver opengaande deuren en een comfortabele doorgang naar de bijrijderszijde maken niet enkel het laden en lossen eenvoudig, maar ook tussentijds ontspannen.

MAN dubbele cabine

Dubbele cabine

Samen bent u sterk: de dubbele cabine biedt plaats aan zeven personen en 14 helpende handen - en biedt u daardoor het grootste interieurvolume in haar klasse. Ideaal voor arbeidsintensieve bedrijfsvoeringen of regionaal gebruik.

MAN L-cabine

L-cabine

Hiermee haalt onze wendbare vrachtwagen zijn financiële voordeel: dankzij de geringe buitenbreedte kunt u met de L-cabine perfect manoeuvreren - zelfs op nauwe plaatsen. En indien u na een moeilijk draaimanoeuvre een pauze nodig hebt, staat ons standaard comfortbed voor u gereed.

MAN LX-cabine

LX-cabine

Een werkplaats om zich goed te voelen: U valt op het hoogwaardige bed met lattenbodem en meerzone-koudschuimmatras na de werkzaamheden heerlijk in slaap. Tijdens lange ritten bieden de veelzijdige afleg- en opbergmogelijkheden aan het verblijf maximale kwaliteit. Instappen, vertrekken, zich goed voelen - in onze LX-cabine.

MAN XLION uitrustingspakketten

MAN XLION – Topprestaties. In elke discipline.

Uithoudingsvermogen, efficiënte krachtinspanningen en absolute betrouwbaarheid op alle gebieden: De nieuwe MAN XLION trucks zijn perfect uitgerust voor extreme prestaties op lange afstanden, bij gebruik op bouwterreinen en in het distributieverkeer.

Naar de MAN XLION uitrustingspakketten

Veiligheids- & Efficiëntiesysteem

Symbool veiligheidssystemen: MAN vrachtwagen met ACC

Veiligheids- en assistentiesystemen

In de MAN TGL kiest u voor zekerheid: met de talrijke veiligheids- en assistentiesystemen behoudt u de juiste afstand en merkt u gevaren reeds op voor ze ontstaan.

Omdat uw veiligheid ons nauw aan het hart ligt, waarschuwen onze veiligheids- en assistentiesystemen u tijdig voor gevaarlijke situaties zodat u altijd nog voldoende tijd hebt om bij te sturen. En zodat u zelfs met een volle lading niet kantelt, geven wij u extra stabiliteit. Bereik met de veiligheids- en assistentiesystemen van MAN veilig uw bestemming.

Symbool efficiëntiesystemen: Stijgende winstbalans

Efficiëntiesystemen

Kosten vermijden nog voor ze ontstaan: dat is ons doel bij MAN. Profiteer van onze efficiëntiesystemen die uw MAN TGL zuiniger dan ooit maken.

U winst stijgt en uw kosten nemen af: de innovatieve efficiëntiesystemen van MAN. De gps-gestuurde cruisecontrole MAN EfficientCruise® bespaart tot 6 % van uw brandstofverbruik en helpt u buitengewoon vooruitziend te rijden.

Nog eens ongeveer 9 % haalt onze elektronische schakeltransmissie MAN TipMatic® er voor u uit. De TipMatic berekent uit verschillende indicatoren de optimale schakelstrategie, slaat deze op en roept deze vervolgens in gelijkaardige situaties weer op.

Veel plezier bij het besparen - met onze intelligente efficiëntiesystemen.

MAN TipMatic®

MAN EfficientCruise® met MAN EfficientRoll

MAN-diensten

Diensten

Omdat de beste service iets goeds nóg beter maakt. Ontdek meer over de diensten van MAN.

MAN Service-website bezoeken
MAN DigitalServices

Digitalisering optimaliseert uw bedrijf op het gebied van transport en logistiek. Met MAN DigitalServices is het mogelijk om het gehele transportecosysteem te verbinden, optimaal afgestemd op uw werkzaamheden.

MAN DigitalServices-website bezoeken

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact met ons op! Meer informatie vindt u in de brochure.