MAN TGL – de wendbare

MAN TGL in het stadscentrumverkeer naast een fietser

Uw voordelen

 • Maximaal laadvermogen en hoge laadcapaciteit
 • Nog meer efficiëntie dankzij de nieuwe D08-motor
 • Praktijkgeoriënteerde verbeteringen aan de chauffeurswerkplaats en in het rustgedeelte
 • Grote wendbaarheid en maximale betrouwbaarheid

Contact met ons opnemen Naar de Vrachtwagenconfigurator
MAN TGL in het stadscentrumverkeer naast een fietser

Efficiëntie: wereldklasse.
Comfort: zoals thuis.

De nieuwe D08 motor

MAN TGL – voor rijdynamiek die overtuigt.

Optimale wendbaarheid bij elke toepassing: maximaal laadvermogen, hoge laadcapaciteit en laag brandstofverbruik maken onze MAN TGL tot een echt multitalent dat in gemeentelijk gebruik een even goed figuur slaat als in de bouw of in het klassieke distributieverkeer. Welke vereisten u ook stelt, onze MAN TGL kan precies aan uw specifieke behoeften aangepast worden.

Door zijn korte wielstand is de MAN TGL uitgesproken wendbaar. Een eigenschap die op smalle bouwwerven en vooral in het drukke stadsverkeer de moeite loont. En met de innovatieve en extra lichte motorreeks D08 bespaart u onmiddellijk tot 5 % brandstof. Onder zijn slanke opbouw en het lage aantal onderdelen die hem bovendien nog onderhoudsvriendelijker maken, zijn hiervoor onder andere verantwoordelijk. Geniet van optimale rijdynamiek - met onze MAN TGL

Toepassingsgebieden

Motor & transmissie – de nieuwe D08 motor

Motor: D0834, 118-162 kW MAN D08 motor in Euro 6

118-162kW

MAN TGL D0834 motor in Euro 6

Bereikt meer met minder: de nieuwe motorgeneratie MAN D08. Ondanks een brandstofverbruik dat 5 % lager ligt, zorgt ze voor meer PK's en koppel op de weg. Het geheim: reductie tot het essentiële. Door een duidelijk vereenvoudigde uitlaatreiniging en koeling is de motor lichter, minder complex en daardoor onderhoudsvriendelijker. Andere pluspunt: voor de nieuwe motorgeneratie kan er ook milieuvriendelijke biodiesel worden getankt - en daardoor is ze grotendeels vrij van schadelijke stoffen onderweg. Door het gebruik van in gewicht verlaagde onderdelen zoals de het oliecarter van robuuste kunststof, wordt bovendien het laadvermogen van de MAN TGL voor u verhoogd. Wij zorgen ervoor dat u zich nooit meer zorgen hoeft te maken om de motor - met onze nieuwe MAN D08 motoren.

Motor: D0836,184-235 kW, MAN D08 motor in Euro 6

184kW

MAN TGL D0836 motor in Euro 6

Sterke kracht, vereenvoudigde constructie: de 6-cilindervariant van de nieuwe slanke MAN D08 motorgeneratie heeft tot 250 PK (MAN TGL) onder de motorkap. Haar innovatieve motor- en uitlaatreinigingsconcept zorgt voor optimale vermogensontplooiing, een hogere efficiëntiegraad en optimale prestatie. Dankzij het lage eigengewicht kunt u nog meer lading transporteren met onze MAN TGL - en uiteraard wordt het brandstofverbruik met een lichtere motor aanzienlijk gereduceerd. Opdat u niet meer tijd dan nodig voor storende onderhoudsbeurten hoeft te verspillen, draait onze MAN D08 motor met zijn gereduceerd aantal onderdelen storingsvrij bij continu gebruik. Efficiënt, krachtig en bijzonder onderhoudsvriendelijk - de nieuwe MAN D08 motorgeneratie van MAN.

MAN TipMatic® 12-traps-transmissie

MAN TipMatic®

Intelligente transmissie met garantie op schakelplezier

Optimaal rijcomfort en effectieve kostendalingen worden in onze optioneel verkrijgbare transmissie MAN TipMatic® met elkaar gecombineerd. De transmissiefunctie SpeedShifting in de uitvoering met 12 versnellingen maken het mogelijk om snel tussen de drie hoogste versnellingen te schakelen zodat uw MAN TGL hellingen duidelijk efficiënter kan overwinnen. Opdat u ook in vastgereden situaties opnieuw snel vrije baan zou hebben, voorkomt het intelligente transmissiesysteem met de functie vrije stand dat de banden doordraaien. En met de transmissiefunctie Idle Speed Driving kunt u de MAN TGL heel ontspannen laten "meestromen" - voor een heerlijk ontspannen rijgevoel, zelfs bij moeilijk doorstromend verkeer.

Meer informatie

Motoruitvoering Cilinderinhoud
De nieuwe MAN D0834 4,6 l
118 kW (160 PK), 600 Nm  
140 kW (190 PK), 750 Nm  
162 kW (220 PK), 850 Nm  
De nieuwe MAN D0836 6,9 l
184 kW (250 pk), 1050 Nm  
Voertuigtype Vering Wielstand Transmissie
Kiepwagen
BB
3 050 – 6 700 mm Gesynchroniseerde versnellingsbak
Chassis
BL
Laadruimte Automatische schakeltransmissie MAN


7,5 – 12 t TipMatic® (speciale uitrusting)

Design & chauffeurscabine

Interieur

Alles in het oog, alles onder controle - en alles op de juiste plaats: achter het stuur van de MAN TGL wacht een perfect ingerichte werkplek op u, die uw bedrijf met uiterst moderne techniek op weg helpt. En omdat goed werk de nodige ontspanning vereist, hebben we ook het rustgedeelte voor u geoptimaliseerd.

MAN TGL lichte constructie

Functionaliteiten van de MAN TGL

 • Toekomstgerichte verbinding dankzij de nieuwe Telematic Board Module (RIO-box)
  Met de RIO-BOX hebt u uw toegangsticket tot de wereld van de logistiek 4.0 standaard aan boord. Deze koppelt voertuiginformatie aan digitale meerwaardediensten en tilt de efficiëntie van uw transportprocessen naar een volledig nieuw niveau.

 • Geoptimaliseerd schakel- en bedieningsconcept
  Om u het leven makkelijker te maken zijn de schakelaar in de cockpit volgens hun gebruiksfrequentie geplaatst, in functiegroepen samengebracht en daardoor nog intuïtiever te bedienen. Op het nieuwe kleurendisplay in hoge resolutie springen opmerkingen en waarschuwingen onmiddellijk in het oog. Zodat u altijd vrij zicht op de weg hebt.

 • Plaatsbesparende oppervlakteoptimalisering
  Bij ons hebben alle voorwerpen een vaste plaats: uw documenten bevinden zich net zo goed binnen handbereik als de opbergvakken en de elektronische aansluitingen voor uw mobiele toestellen. Door de duidelijk slankere schakel- resp. middenconsole alsook de koel- en opbergbox die volledig onder het bed kan worden opgeborgen, hebt u in de nieuw ingerichte cabine duidelijk meer bewegingsvrijheid.

 • Duurzaam interieur
  Warme kleuren zorgen in het geoptimaliseerde interieur voor een feel goodsfeer. De optionele kleurtoon "Urban Concrete" voor de oppervlakken is de juiste keuze als u vaak op smerige plaatsen onderweg bent. Of het nu modder, stof of olie is - de robuuste materialen en vlakken vergeven alles. Met de nieuwe veerbeveiligde bekerhouder behoren koffievlekken echter weldra tot het verleden.

 • Comfortabele ontspanningszone
  In de rust ligt de kracht - enkel een uitgeslapen chauffeur kan topprestaties aan het stuur leveren. Hoogwaardige bedden met lattenbodem voor verkwikkende slaap en ruime opbergvakken bieden plaats voor uw bagage en persoonlijke spullen. Ook favoriete gewoontes, zoals gezellig lezen in bed, hoeft u in de MAN TGL niet achterwege te laten: Legvakken voor boeken en bril bevinden zich binnen handbereik, net zoals de flexibel instelbare nieuwe zwanenhalslamp.


Hier komt u meer te weten

Exterieur

Omdat niet enkele de interne waarden ertoe doen: aerodynamisch design en een goed doordacht exterieur leveren een aanzienlijke bijdrage tot de efficiëntie - en halen er daardoor nog meer voor u uit.

Dynamisch design: MAN TGL 's nachts in het centrum

Dynamisch design

De kracht en efficiëntie van onze MAN TGL is te zien in de vorm: met zijn markant profiel en zijn onmiskenbare voorkant zorgt hij voor een geslaagde verschijning - in de jungle van de grootstad of op de bouwwerf.

Lichte constructie: MAN TGL postvoertuig op de straat

Lichte constructie

Brengt elke uitdaging met gemak tot een goed einde: met 5730 kg is onze MAN TGL een van de lichtste vrachtwagens op de markt. Dankzij zijn laadvermogenvoordeel van ongeveer 400 kg zorgt hij voor een meeropbrengst van ongeveer 4000 euro per jaar. En is daardoor inzake kosten besparen een absoluut zwaargewicht.

Opbouwvriendelijke chassisconstructie: MAN TGL chassis

Opbouwvriendelijke frameconstructie

Niet enkel wendbaar, maar ook wijzigbaar: het opbouwvriendelijke chassis van de MAN TGL maakt het mogelijk om op- en verbouwingen snel en eenvoudig te realiseren en het voertuig precies voor uw gebruiksdoel te configureren.

Lage laadkant: MAN TGL wordt beladen met kunststof kratten

Lage laadkant

Door zijn lage framehoogte maakt de MAN TGL opbouwconstructies met heel lage laadkant mogelijk - en wordt daardoor de ideale kracht in het distributieverkeer. Omdat hij zo eenvoudig geladen en gelost kan worden, krijgt u door de dag meer gedaan en bent u op het einde van de dag toch minder vermoeid.

De cabines van de MAN TGL

Op naar de comfortzone: C-,L-, LX-cabine of dubbele cabine – in de ruime cabines van de MAN TGL rijdt er altijd een optimale feel goodsfeer mee.

MAN C cabine

C-cabine

Hier stapt u graag in en uit: lage opstap, ver openende deuren en een comfortabele doorsteek naar de bijrijderszijde maken niet enkel het laden en lossen, maar ook het ontspannen tussendoor heel eenvoudig.

MAN dubbele cabine

Dubbele cabine

Samen bent u sterk: de dubbele cabine biedt plaats aan zeven personen en 14 helpende handen - en biedt u daardoor het grootste interieurvolume in haar klasse. Ideaal voor ambachtelijke bedrijven of gemeentelijk gebruik.

MAN L cabine

L-cabine

Hiermee is onze wendbare vrachtwagen heel tevreden: dankzij de lage buitenbreedte kunt u met de L-cabine perfect manoeuvreren - zelfs op nauwe plaatsen. En indien u na een moeilijk draaimanoeuver een pauze nodig hebt, wacht ons standaard comfortbed op u.

MAN LX cabine

LX-cabine

Een werkplaats om zich goed te voelen: het hoogwaardige bed met latenbodem en meerzone-koudschuimmatras wiegt u na verrichte arbeid zacht in slaap. Een veelzijdige leg- en opbergmogelijkheden zorgen op lange ritten voor maximale verblijfskwaliteit. Instappen, vertrekken, zich goed voelen - in onze LX-cabine.

MAN XLION uitrustingspakketten

MAN XLION – Topprestaties. In elke discipline.

Uithoudingsvermogen, efficiënte krachtinspanningen en absolute betrouwbaarheid op alle gebieden: De nieuwe MAN XLION trucks zijn perfect uitgerust voor extreme prestaties op lange afstanden, bij gebruik op bouwterreinen en in het distributieverkeer.

Naar de MAN XLION uitrustingspakketten

Veiligheids- & efficiëntiesystemen

Symbool veiligheidssystemen: MAN vrachtwagen met ACC

Veiligheidssystemen

In de MAN TGL speelt u op veilig: met de talrijke veiligheids- en assistentiesystemen behoudt u de juiste afstand en merkt u gevaren reeds op voor ze ontstaan.

Omdat uw veiligheid ons nauw aan het hart ligt, waarschuwen onze veiligheids- en assistentiesystemen u tijdig voor gevaarlijke situaties zodat u altijd nog voldoende tijd hebt om bij te sturen. En zodat u zelfs met een volle lading niet zou kantelen, geven we u extra stabiliteit. Raak veilig op uw bestemming met de veiligheids- en assistentiesystemen van MAN.

Symbool efficiëntiesystemen: Stijgende winstbalans

Efficiëntiesystemen

Kosten vermijden nog voor ze ontstaan: dat is ons doel bij MAN. Profiteer van onze efficiëntiesystemen die uw MAN TGL zuiniger dan ooit tevoren maken.

U doet uw winst stijgen en verlaagt uw kosten: de innovatieve efficiëntiesystemen van MAN. De GPS-gestuurde cruise controle MAN EfficientCruise® bespaart tot 6% van uw brandstofverbruik en helpt u heel voorzichtig te rijden.

Nog eens ongeveer 9% haalt onze elektronische schakeltransmissie MAN TipMatic® er voor u uit. Uit verschillende kenwaarden berekent ze de optimale schakelstrategie, slaat deze op en roept ze vervolgens in gelijkaardige situaties opnieuw op.

Veel plezier bij het besparen - met onze intelligente efficiëntiesystemen.

MAN TipMatic®

MAN EfficientCruise® met MAN EfficientRoll

Diensten

MAN Diensten

Omdat optimale service iets goeds nog beter maakt. Ontdek hier de serviceaanbiedingen van MAN.

Meer informatie


Rechtstreeks richting toekomst - Met MAN vrachtwagens

MAN Truck innovaties

MAN Truck innovaties

Ervaar nu wat de toekomst van het transport zal brengen. Innovatief, duurzaam en visionair: dit zijn de onderwerpen bij innovaties van MAN Truck.

Naar de website

U hebt nog vragen?

Neem dan contact met ons op! Meer informatie vindt u bovendien in ons veelzijdige informatiemateriaal.