MAN TGM – de allrounder

MAN TGM offroad inzet

Uw voordelen

 • Nog meer efficiëntie dankzij de nieuwe motorgeneratie D08
 • Geoptimaliseerde bijrijdersplaats
 • Hoog laadvermogen en maximale betrouwbaarheid
 • Veelzijdig inzetbaar

Contact met ons opnemen Naar de Vrachtwagenconfigurator
MAN TGM offroad inzet

Efficiëntie: wereldklasse
Comfort: zoals thuis.

De nieuwe D08-motor

MAN TGM - Efficiëntie in al haar veelzijdigheid

De MAN TGM herdefinieert rendabiliteit in het middelzware tractie- en distributieverkeer: uitgerust met een geoptimaliseerde aandrijvingsstang zorgt hij ervoor dat u nog comfortabeler en zuiniger onderweg bent. Dankzij de innovatieve D08 motor bespaart u naast gewicht en tijd ook nog eens 5 % op uw brandstofverbruik. In het distributieverkeer, bij gemeentelijk gebruik of op de bouwwerf - onze MAN TGM toont zich zo veelzijdig als uw dagelijkse uitdagingen.

De MAN TGM op maat van uw toepassingsgebied kunt u uit de meest uiteenlopende motor-, uitrustings- en opbouwvarianten individueel samenstellen. Eveneens aan boord: uiterst moderne efficiëntie- en veiligheidssystemen alsook een volledig gemoderniseerde bijrijdersplaats waarop u zich ook onderweg thuis voelt. De MAN TGM heeft veel talenten. Zijn grootste: Uw bedrijf op weg helpen.

Toepassingsgebieden

Motor & transmissie – de nieuwe D0836 motor

Motor: D0836, 184-235 kW, MAN TGM D08-motor in Euro 6

184–235kW

MAN TGM D08 motor in Euro 6

Nog lichter voor nog meer laadvermogen: de nieuwe MAN D08 motor legt tot 103 kg minder gewicht op de weegschaal dan zijn voorgangermodel. Dankzij een robuust oliecarter van kunststof en het verlaagde aantal onderdelen wordt niet enkel het gewicht en onderhoudsinspanningen van de motor, maar ook het brandstofverbruik verlaagd. Zo bespaart u met onze innovatieve transmissie bovendien tot 5 % van uw brandstofkosten. De nieuwe, eentraps turbolader zorgt voor een geoptimaliseerde vermogensontplooiing en een verhoogde effectiviteit. Kort gezegd: bij de nieuw ontwikkelde MAN D08 motoren reiken optimale kracht en optimale efficiëntie elkaar de hand. Indien gewenst kunt u extra milieuvriendelijk rijden door het gebruik van brandstoffen op basis van paraffine - en dat zonder alternatieve uitrusting.

MAN TipMatic® 12-traps-transmissie

MAN TipMatic®

Schakel een versnelling hoger inzake efficiëntie

Kosten omlaag, rijcomfort omhoog: met intelligente functies die exact op maat van de nieuwe motorgeneratie van de MAN TGM zijn gemaakt, zorgt MAN TipMatic® voor nog meer rijcomfort. Zo laat Idle Speed Driving u zuinig door moeilijk doorstromend verkeer glijden zonder dat u het gaspedaal moet indrukken. En met de schakelfunctie SmartShifting schakelt u eenvoudig en zacht tussen de versnellingen bij constante trekkracht. MAN TipMatic® werkt volautomatisch en berekent op basis van vorige rijsituaties de passende schakelstrategie. Laat ons voor u werken - zodat u zich volledig op de vooruitgang van uw bedrijf kunt concentreren.

Meer informatie

Motoruitvoering Cilinderinhoud
De nieuwe MAN D0836 6.9 l
184 kW (250 PK), 1050 Nm  
213 kW (290 PK), 1150 Nm  
235 kW (320 PK), 1250 Nm  
Voertuigtype Vering Wielstand Transmissie
Chassis
BB
3 525 - 5 775 mm Gesynchroniseerde versnellingsbak
Kiepwagen
BL
Laadruimte Automatische schakeltransmissie MAN

LL
12 - 26 t TipMatic® (speciale uitrusting)

Design & chauffeurscabine

Interieur

Een nieuw verlichtingsconcept, meer bewegingsvrijheid en een overzichtelijk werkgedeelte waar alles zich op de juiste plaats bevindt - het moderne interieur van onze MAN TGM laat niets te wensen over.

Gebruikersvriendelijke MAN cockpit

Functionaliteiten van de MAN TGM

 • Voor dagelijks gebruik geschikte chauffeurswerkplaats
  Zodat u nooit het overzicht verliest, hebben we het bedieningsconcept in onze nieuwe MAN TGM volledig herwerkt: De MAN TipMatic®-draaischakelaar werd naar het centrum verplaatst en is daardoor nog eenvoudiger bereikbaar. Andere schakelaars hebben we in functiegroepen samengevoegd en volgens hun gebruiksfrequentie gepositioneerd. Belangrijke opmerkingen en waarschuwingen zijn op het nieuwe kleurendisplay in hoge resolutie nog eenvoudiger te zien zodat u nog sneller kunt reageren.

 • Comfortabele terugtrekzone
  Altijd binnen handbereik: alle schakelaars voor de interieurverlichting, raamopeners en het schuifdak kunt u vanuit elke slaappositie heel eenvoudig bereiken. Stopcontacten voor gsm, tablet en tv bevinden zich eveneens binnen bedieningsafstand. Uw persoonlijke spullen kunt u in de ruime legvakken aan de achterwand opbergen.

 • Nog meer plaats voor u
  Opdat u zich op uw werkplaats nog beter kunt ontplooien, kan de nieuwe koelkastmodule volledig onder het bed worden opgeborgen zodat u bijkomende ruimte vrij hebt. Daardoor hebt u niet enkel altijd een verfrissing binnen handbereik, maar ook duidelijk meer vrijheid om te staan en te bewegen.

 • Nieuwe kleurenwerelden
  Het interieur in warme zand- en grijstonen zorgt er op lange en ook korte trajecten voor dat u zich volledig goed voelt. Onze kleurtoon „Urban Concrete“ vergeeft (bijna) alles en valt daarom bij talrijke, smerige karweien ten zeerste aan te raden. Een schone zaak is ook de nieuwe bekerhouder: door de veerhouder binnenin kan zelfs bij het rijden in bochten of ongelijk terrein niets meer omkantelen.

 • Toekomstgerichte verbinding dankzij de nieuwe Telematic Board Module (RIO-box)
  Met de RIO-Box hebt u uw toegangsticket tot de wereld van de logistiek 4.0 standaard aan boord. Deze koppelt voertuiginformatie aan digitale meerwaardediensten en tilt de efficiëntie van uw transportprocessen naar een volledig nieuw niveau.


Hier komt u meer te weten

Exterieur

Een onmiskenbaar design en praktische functies die elke zware taak voor u lichter maken: De MAN TGM biedt een aantrekkelijk uiterlijk dat ook zal slagen voor uw dagelijkse praktijktest.

Markant design: MAN TGM op een binnenweg opname vooraanzicht

Markant design

Een echte MAN herken je meteen - aan zijn aerodynamisch silhouet en uiteraard aan de MAN-leeuw die op de koelerplaat en het stuur prijkt.

Lichte constructie: MAN TGM op een binnenweg opname zijaanzicht

Lichte constructie

Wie veel kan, hoeft niet veel te wegen: De MAN TGM is dankzij gewichtsgeoptimaliseerde materialen heel licht en kan daarom des te meer voor u laden. Geen wonder dus dat hij de ster van laadvermogen in zijn klasse is.

Gewichtsgeoptimaliseerde vooras: MAN TGM wordt beladen met pallets

Gewichtsgeoptimaliseerde vooras

Nog belastbaarder: door het nieuwe, gepatenteerde Z-smeedprofiel van het aslichaam kon het gewicht van de vooras met 8,5 kg gereduceerd worden. Voor u betekent dit een verhoogd laadvermogen dat uw budget ontlast - hoe u meer u namelijk kunt laden, hoe minder ritten u moet afleggen.

Opbouwvriendelijke chassisconstructie: Chassis van de MAN TGM

Opbouwvriendelijke frameconstructie

Op ons kunt u bouwen: de frameconstructie van de MAN TGM is uitgerust met een praktisch gatenraster zodat u individuele aan- en opbouwconstructies zonder boren en voordelig kunt realiseren. Zo spaart u niet enkel de corrosiebescherming van het chassis, maar blijft u ook steeds flexibel voor snelle aanpassingen.

Voorbereiding voor hulpmodules: MAN TGM met kraanopbouw

Voorbereiding voor randapparatuur

Op alles voorbereid: Of u nu een extra aircocompressor, een betonpomp of een verdichter wil integreren - door de kant-en-klare uitrusting voor randapparatuur in de fabriek in de MAN TGM voorbereid voor alle opbouwconstructies.

De cabines van de MAN TGM

Verschillende varianten bij uitstekend comfort: Aangezien elke taak andere eisen stelt aan de cabine, hebt u bij ons de keuze tussen vier cabines.

MAN C cabine

C-cabine

De compacte klasse: hier zult u graag instappen. Met zijn extreem lage opstap, de ver openende deuren alsook een comfortabele doorsteek naar de bijrijderszijde maakt de cabine C uw dagelijks werk eenvoudiger.

MAN dubbele cabine

Dubbele cabine

De teamplayer: De dubbele cabine met vier deuren biedt voldoende plaats voor zeven personen. Hiermee kunt u in de TGM niet enkel materiaal en machines, maar ook uw volledige ploeg vervoeren.

MAN L cabine

L-cabine

De wendbare: De L-cabine biedt u compacte buitenafmetingen voor goed te manoeuvreren voertuigen. Als u een pauze nodig hebt, wacht er reeds een geoptimaliseerd rustgedeelte met comfortbed op u. Veelzijdige aflegvakken en opbergruimte bieden veel plaats voor uw persoonlijke spullen.

MAN LX cabine

LX-cabine

De ruimtewinnaar: de LX-cabine biedt het grootste ruimteaanbod voor de MAN TGM en geeft u tegelijkertijd een duidelijk laadvermogenvoordeel door zijn lage eigengewicht. In combinatie met zijn aerodynamisch design helpt ze u bovendien bij het besparen van brandstof. Twee comfortabele bedden met lattenbodem en meerzone-koudschuimmatras nodig na een moeilijke werkdag uit tot ontspanning.

MAN XLION uitrustingspakketten

De MAN XLION uitrustingspakketten

Extreem betrouwbaar, extreem robuust, extreem veelzijdig. Op lange afstanden, bij gebruik op bouwterreinen en in het distributieverkeer: De nieuwe MAN XLION uitrustingspakketten garanderen u topprestaties in elke discipline.

Naar de MAN XLION trucks

Veiligheids- & efficiëntiesystemen

Symbool veiligheidssystemen: MAN vrachtwagen met ACC

Veiligheids- & assistentiesystemen

Voorzorg is de beste beveiliging: onze veiligheids- en assistentiesystemen waarschuwen voor kritieke situaties zodat u tijdig kunt bijsturen.

Met onze veiligheids- en assistentiesystemen raakt u niet meer zo snel van de weg. Dankzij het elektronische stabiliteitsprogramma en talrijke andere toepassingen hebt u uw voertuig steeds onder controle - zelfs in uiterst moeilijke omstandigheden. Vertrouw op onze technische knowhow en ontdek onze standaard en optionele veiligheids- en assistentiesystemen.

Symbool efficiëntiesystemen: Stijgende winstbalans

Efficiëntiesystemen

Uw kosten verlagen komt voor ons altijd op de eerste plaats. Met onze innovatieve efficiëntiesystemen bespaart u op elke rit - zelfs als u enkel zou moeten rijden.

We werken elke dag hard zodat u het maximaal rendement kunt halen. Onze GPS-gestuurde cruise control EfficientCruise® zorgt voor 6 % minder brandstofverbruik doordat hij de trajecttopografie vooruitziend berekent en altijd de geschikte rijsnelheid kiest. Dankzij de transmissiefunctie MAN EfficientRoll schakelt onze MAN TGM bij een lichte afdaling autonoom in neutraal en gebruikt zo de ideale roleigenschappen van onze allrounder.

Beleef rendement in een nieuwe dimensie - met de efficiëntiesystemen van MAN.

MAN TipMatic®

MAN EfficientCruise® met MAN EfficientRoll

Diensten

MAN Diensten

Omdat optimale service iets goeds nog beter maakt. Ontdek hier de serviceaanbiedingen van MAN.

Meer informatie


Rechtstreeks richting toekomst - Met MAN vrachtwagens

Alle nieuwtjes over vrachtwagens en trucks
MAN Truck innovaties

Ervaar nu wat de toekomst van het transport zal brengen. Innovatief, duurzaam en visionair: dit zijn de onderwerpen bij innovaties van MAN Truck.

Naar de website
De nieuwe MAN eTGM
De nieuwe MAN eTGM

De nieuwe milieuvriendelijke MAN eTruck is op geen enkele manier inferieur qua nuttige last en efficiëntie ten opzichte van vergelijkbare modellen met interne verbrandingsmotoren. Het voertuig combineert klimaatbescherming met prestaties en is de toekomst in het afleveringsverkeer in de binnenstad.

Meer over de MAN eTGM

U hebt nog vragen?

Neem dan contact met ons op! Meer informatie vindt u bovendien in ons veelzijdige informatiemateriaal.