MAN TGM - de allrounder

MAN TGM voor offroad-gebruik

Uw voordelen

 • Efficiënte D08-motor met hoge laadvermogenbalans en een laag brandstofverbruik
 • Comfortabele bestuurderswerkplek
 • Veelzijdig inzetbaar

Contact met ons opnemen Naar de vrachtwagenconfigurator

MAN TGM - Efficiëntie in al haar eenvoud

De MAN TGM herdefinieert rendement in het middelzware tractie- en distributieverkeer: uitgerust met een geoptimaliseerde aandrijvingsstang zorgt hij ervoor dat u comfortabel en zuinig onderweg bent. Dankzij de innovatieve D08-motor bespaart u naast gewicht en tijd ook op uw brandstofverbruik. Of hij nu wordt ingezet voor distributieverkeer, gemeentelijke toepassingen of op het bouwterrein - de MAN TGM is net zo veelzijdig als uw dagelijkse uitdagingen.

U kunt voor het samenstellen van een op maat gemaakte MAN TGM individueel kiezen uit de meest uiteenlopende motor-, uitrustings- en opbouwvarianten. Eveneens aan boord: innovatieve assistentiesystemen, alsook een moderne bestuurderswerkplek waarin u zich ook onderweg thuis voelt. De MAN TGM heeft veel talenten. Zijn grootste: Uw bedrijf op weg helpen.

Toepassingsgebieden

Motor & transmissie

Motor: D0836, 184-235 kW, MAN TGM D08-motor met Euro 6

184-235kW

MAN TGM D08-motor met Euro 6

Een lichtgewicht voor nog meer nuttige last: de MAN D08-motor is tot 103 kg lichter dan zijn voorgangermodel. Dankzij een robuust oliecarter van kunststof en het verlaagde aantal onderdelen wordt niet enkel het gewicht en onderhoudsinspanningen van de motor, maar ook het brandstofverbruik verlaagd. Zo bespaart u met onze innovatieve transmissie bovendien tot 5 % van uw brandstofkosten. De eentraps turbolader zorgt voor een geoptimaliseerde vermogensontplooiing en een verhoogde effectiviteit. Kort gezegd: bij de MAN D08-motoren reiken het hoogste vermogen en de hoogste efficiëntie elkaar de hand. Indien gewenst kunt u extra milieuvriendelijk rijden door het gebruik van brandstoffen op basis van paraffine - en dat zonder alternatieve uitrusting.

MAN TipMatic® 12-traps transmissie

MAN TipMatic®

Schakel een versnelling hoger inzake efficiëntie

Kosten omlaag, rijcomfort omhoog: met intelligente functies die exact op maat van de nieuwe generatie motoren van MAN TGM zijn gemaakt, zorgt MAN TipMatic®-transmissie voor nog meer rijcomfort. Zo laat Idle Speed Driving u zuinig door moeilijk doorstromend verkeer glijden zonder dat u het gaspedaal moet indrukken. En met de schakelfunctie SmartShifting schakelt u eenvoudig tussen de versnellingen bij constante trekkracht. MAN TipMatic® werkt volautomatisch en berekent op basis van vorige rijsituaties de bijbehorende schakelstrategie. Laat ons voor u werken - zodat u zich volledig op de vooruitgang van uw bedrijf kunt concentreren.

Meer informatie

Motoruitvoering Cilinderinhoud
Motor D0836 6,9 l
184 kW (250 pk), 1.050 Nm  
213 kW (290 pk), 1.150 Nm  
235 kW (320 pk), 1.250 Nm  
Voertuigtype Vering Wielbasis Transmissie
Chassis
BB
3525 - 5775 mm Gesynchroniseerde versnellingsbak
Kiepwagen
BL Totaal treingewicht Geautomatiseerde schakeltransmissie MAN

LL 12 - 26 t TipMatic® (optie)

Ontwerp & Cabine

Interieur

Een nieuw verlichtingsconcept, meer bewegingsvrijheid en een overzichtelijker werkgebied waar alles zich op de juiste plaats bevindt - het gemoderniseerde interieur van onze MAN TGM laat niets te wensen over.

Gebruiksvriendelijke MAN-cockpit

Hoogtepunten van de MAN TGM

 • Voor dagelijks gebruik geschikte bestuurderswerkplek
  Zodat u nooit het overzicht verliest, hebben we het bedieningsconcept in onze nieuwe MAN TGM volledig vernieuwd: De MAN TipMatic®-draaischakelaar is naar het centrum verplaatst en is daardoor nog eenvoudiger bereikbaar. Andere schakelaars hebben we in functiegroepen samengevoegd en volgens hun gebruiksfrequentie gepositioneerd. Belangrijke opmerkingen en waarschuwingen zijn op het nieuwe kleurendisplay in hoge resolutie nog eenvoudiger te zien zodat u nog sneller kunt reageren.

 • Comfortabele rustzone
  Altijd binnen handbereik: alle schakelaars voor de interieurverlichting, raamopeners en het schuifdak kunt u vanuit elke slaappositie heel eenvoudig bereiken. Laadpunten voor gsm, tablet en tv bevinden zich eveneens binnen bedieningsafstand. Uw persoonlijke spullen kunt u in de ruime legvakken aan de achterwand opbergen.

 • Nog meer plaats voor u
  Opdat u zich op uw werkplaats nog beter kunt bewegen, kan de nieuwe koelkastmodule volledig onder het bed worden opgeborgen zodat u extra ruimte krijgt. Daardoor hebt u niet alleen altijd een verfrissing binnen handbereik, maar ook duidelijk meer vrijheid om te staan en te bewegen.

 • Nieuwe kleuren
  Het interieur in warme zand- en grijstonen zorgt er op lange én korte trajecten voor dat u zich prettig voelt. Onze kleurtoon ‘Urban Concrete’ is zeer vergeeflijk en kan met (bijna) alle vuil overweg en is daarom bij veelvuldige inzet van smerige werkzaamheden ten zeerste aan te raden. Een schone zaak is ook de nieuwe bekerhouder: dankzij de wig binnenin kan zelfs bij het rijden in bochten of ongelijk terrein niets meer omkantelen.

 • Toekomstgerichte verbinding dankzij de nieuwe Telematic Board Module (RIO-box)
  Met de RIO-box hebt u standaard toegang tot de logistieke wereld 4.0. Deze koppelt voertuiginformatie aan digitale meerwaardediensten en tilt de efficiëntie van uw transportprocessen naar een volledig nieuw niveau.

Exterieur

Een onmiskenbaar design en praktische functies die elke zware taak hoe zwaar ook, voor u lichter maken: De MAN TGM biedt een aantrekkelijk uiterlijk dat ook zal slagen voor uw dagelijkse praktijktest.

Markant design: MAN TGM op een binnenweg opname vooraanzicht

Markant design

Een echte MAN herken je meteen - aan zijn aerodynamisch silhouet en uiteraard aan de MAN-leeuw die op de radiatorkap en het stuurwiel prijkt.

Lichte bouwwijze: MAN TGM op een binnenweg opname zijaanzicht

Lichte bouwwijze

Wie veel kan, hoeft niet veel te wegen: De MAN TGM is dankzij gewichtsgeoptimaliseerde materialen heel licht en kan daarom des te meer voor u laden. Geen wonder dus dat hij de ster met nuttige last in zijn klasse is.

Gewichtsgeoptimaliseerde vooras: MAN TGM wordt beladen met pallets

Gewichtsgeoptimaliseerde vooras

Nog belastbaarder: door het nieuwe, gepatenteerde Z-smeedprofiel van het aslichaam kon het gewicht van de vooras met 8,5 kg gereduceerd worden. Voor u betekent dit een verhoogde nuttige last dat uw budget ontlast - hoe u meer u namelijk kunt laden, hoe minder ritten u moet afleggen.

Opbouwvriendelijke chassisconstructie: Chassis van de MAN TGM

Opbouwvriendelijke chassisconstructie

Op ons kunt u bouwen: de frameconstructie van de MAN TGM is uitgerust met een praktisch gatenrooster zodat u individuele aan- en opbouwconstructies zonder boren en voordelig kunt realiseren. Zo ontziet u niet alleen de corrosiewering van het chassis, maar blijft u ook steeds flexibel voor snelle aanpassingen.

Voorbereiding voor randapparatuur: MAN TGM met kraanopbouw

Voorbereiding voor randapparatuur

Op alles voorbereid: Of u nu een extra aircocompressor, een betonpomp of een compressor wil integreren - door de kant-en-klare uitrusting voor randapparatuur in de fabriek is de MAN TGM goed voorbereid voor alle opbouwconstructies.

De cabines van de MAN TGM

Verschillende varianten met een uitstekend comfort: Aangezien elke taak andere eisen stelt aan de cabine, hebt u bij ons de keuze tussen vier cabines.

MAN C-cabine

C-cabine

De compacte klasse: hier zult u graag instappen. Met zijn extreem lage instap, de ver openende deuren en een comfortabele doorsteek naar de bijrijderszijde maakt de cabine C uw dagelijks werk eenvoudiger.

MAN dubbele cabine

Dubbele cabine

De teamspeler: De dubbele cabine met vier deuren biedt voldoende plaats voor zeven personen. Hiermee kunt u in de TGM niet enkel materiaal en machines, maar ook uw volledige ploeg vervoeren.

MAN L-cabine

L-cabine

De wendbare: De L-cabine biedt u compacte buitenafmetingen voor goed te rangeren voertuigen. Als u een pauze nodig hebt, wacht er reeds een geoptimaliseerd rustgedeelte met comfortbed op u. Veelzijdige legvakken en opbergruimte bieden veel plaats voor uw persoonlijke spullen.

MAN LX-cabine

LX-cabine

De ruimtewinnaar: de LX-cabine biedt het grootste ruimteaanbod voor de MAN TGM en geeft u tegelijkertijd een duidelijk voordeel op het laadvermogen door zijn lage eigengewicht. In combinatie met zijn aerodynamisch design helpt de cabine u bovendien bij het besparen van brandstof. Twee comfortabele bedden met lattenbodem en meerzone-koudschuimmatras nodigen u na een zware werkdag uit tot ontspanning.

MAN XLION uitrustingspakketten

De MAN XLION uitrustingspakketten

Extreem betrouwbaar, extreem robuust, extreem veelzijdig. Op lange afstanden, bij gebruik op bouwterreinen en in het distributieverkeer: De nieuwe MAN XLION uitrustingspakketten garanderen u topprestaties in elke discipline.

Naar de MAN XLION trucks

Veiligheids- & Efficiëntiesysteem

Symbool veiligheidssystemen: MAN vrachtwagen met ACC Stop & Go

Veiligheids- en assistentiesystemen

Voorzorg is de beste beveiliging: onze veiligheids- en assistentiesystemen waarschuwen voor kritieke situaties zodat u tijdig kunt bijsturen.

Met onze veiligheids- en assistentiesystemen raakt u niet meer zo snel van de weg. Dankzij het elektronische stabiliteitsprogramma en talrijke andere toepassingen hebt u uw voertuig steeds onder controle - zelfs in uiterst moeilijke omstandigheden. Vertrouw op onze technische knowhow en ontdek onze standaard en optionele veiligheids- en assistentiesystemen.

Symbool efficiëntiesystemen: Stijgende winstbalans

Efficiëntiesystemen

Uw kosten verlagen komt voor ons altijd op de eerste plaats. Met onze innovatieve efficiëntiesystemen bespaart u op elke rit - zelfs als u alleen maar rangeert.

We werken daar elke dag hard aan, zodat u het maximaal rendement kunt halen. Onze gps-gestuurde cruisecontrol EfficientCruise® zorgt voor tot 6 % minder brandstofverbruik doordat hij de trajecttopografie vooruitkijkend berekent en altijd de geschikte rijsnelheid kiest. Dankzij de transmissiefunctie MAN EfficientRoll schakelt onze MAN TGM bij een lichte afdaling autonoom in neutraal en gebruikt zo de ideale roleigenschappen van onze allrounder.

Beleef rendement in een nieuwe dimensie - met de efficiëntiesystemen van MAN.

MAN TipMatic®

MAN EfficientCruise® met MAN EfficientRoll


Rechtstreeks richting toekomst - Met MAN vrachtwagens

De nieuwe MAN eTGM

De nieuwe MAN eTGM

De nieuwe milieuvriendelijke MAN eTruck is op geen enkele manier inferieur qua nuttige last en efficiëntie ten opzichte van vergelijkbare modellen met interne verbrandingsmotoren. Het voertuig combineert klimaatbescherming met prestaties en is de toekomst in het afleveringsverkeer in de binnenstad.

Meer over de MAN eTGM

MAN-diensten

Diensten

Omdat de beste service iets goeds nóg beter maakt. Ontdek meer over de diensten van MAN.

MAN Service-website bezoeken
MAN DigitalServices

Digitalisering optimaliseert uw bedrijf op het gebied van transport en logistiek. Met MAN DigitalServices is het mogelijk om het gehele transportecosysteem te verbinden, optimaal afgestemd op uw werkzaamheden.

MAN DigitalServices-website bezoeken

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact met ons op! Meer informatie vindt u in de brochure.