MAN TGS - De doorzetter

MAN TGS rijdt onder brug door

Uw voordelen

 • Innovatieve assistentiesystemen
 • Uitstekend comfort en op de praktijk geörienteerde uitrusting in het interieur
 • 10-t-laadvermogen van de vooras bij vierassige voertuigen

Contact met ons opnemen Naar de vrachtwagenconfigurator
MAN TGS-bestuurderscabine

Gewoon 'huiselijk’ onderweg.

Maak kennis met onze nieuw bestuurderscabine: voor meer comfort tijdens elke rit.

Inkijkje in het rijdende 'huis'

MAN TGS - De robuuste alleskunner met efficiëntiegarantie

De MAN TGS is uitzonderlijk flexibel: of het nu gaat om zwaar korteafstandsverkeer en distributietransport, op het bouwterrein, voor regionaal verkeer of als specialist met een moeilijke missie - onze sterke alleskunner maakt gegarandeerd in elke uitvoering indruk. Met het zeer intuïtieve bedieningsveld hebt u altijd alle belangrijke schakelaars en functies binnen handbereik. En na een succesvolle rit wacht een doordacht rustgedeelte op u, waarin u zich helemaal thuis kunt voelen. Zo comfortabel was het nog nooit.

Modderige bospaden en steile grindwegen vormen net zoals efficiënte langdurige inzet op autosnelwegen geen enkel probleem. Het motorvermogen wordt door zijn krachtige aandrijving overgebracht op de weg. Dankzij stelselmatig lichte bouwwijze en intelligente efficiëntiesystemen blijven de kosten beheersbaar. De MAN TGS – een sterk type dat zich met volle kracht inzet voor uw bedrijfssucces.

Toepassingsgebieden

Motor & transmissie

MAN D15-motor

243-294kW

MAN TGS D15-motor met Euro 6

Meer vermogen, lager gewicht, lager brandstofverbruik en minder emissies. Dankzij het moderne common rail-inspuitsysteem is de nieuwe D15-motor nog duurzamer en efficiënter. De brandstof-hogedrukpomp zorgt voor de fijnste verstuiving van de brandstof en biedt daarmee een effectieve verbranding en hoge prestaties. Lage onderhouds- en reparatiekosten door lange service-intervallen van het dieselroetfilter worden gegarandeerd door het vereenvoudigde SCR-uitlaatgasnabehandelingssysteem. Met een aantal kilo minder op de weegschaal, kan de krachtige D15-motor meer lading dragen. Wat betreft kilometrage en betrouwbaarheid van de D15-motor kunt u vertrouwen op de bekende MAN kwaliteit.

Motor: D2676, 316-375 kW, MAN D26-motor met Euro 6

316-375kW

MAN TGS D26-motor met Euro 6

Uw bedrijf heeft behoefte aan een sterke aandrijving: De MAN D26-motor levert 10 pk meer vermogen, 100 Nm meer koppel en heeft 70 kg meer nuttige last ten opzichte van zijn voorganger. Het resultaat: de hoogste efficiëntie en meer vermogen bij een net zo laag brandstofverbruik. De tweetraps gekoelde uitlaatgasrecirculatie (UGR) van de motor reduceert efficiënt het ontstaan van stikstofoxide doordat een deel van het uitlaatgas direct terug naar het systeem wordt gevoerd. Op deze manier profiteert u van een economische balans, die ook goed is voor uw totale evenwicht.

MAN TipMatic® 12-traps transmissie

MAN TipMatic®

Schakel een versnelling hoger inzake efficiëntie

U zorgt dat u veilig op de plaats van bestemming aankomt en laat de keuze van de geschikte versnelling over aan ons intelligente schakelsysteem, de MAN TipMatic®. De speciale software berekent met verschillende kerngetallen de ideale schakelsnelheid en selecteert automatisch de meest comfortabele oplossing voor meer efficiëntie en minder slijtage. Diverse programma’s, bijvoorbeeld voor ervaren chauffeurs of voor grote transportfirma’s, completeren de unieke functies van onze innovatieve twaalftraps transmissie. Juist bij veelvuldige chauffeurswissels kunt u dankzij de beperking van handmatig bedrijf, slijtage- en brandstofkosten reduceren. Schakel met MAN TipMatic®een versnelling hoger voor comfort en efficiency.

Meer informatie

Motoruitvoering Cilinderinhoud
D1556 9,0 l
243 kW (330 pk), 1600 Nm  
265 kW (360 pk), 1700 Nm  
294 kW (400 pk), 1800 Nm  
D2676 12,4 l
316 kW (430 pk), 2200 Nm  
346 kW (470 pk), 2400 Nm  
375 kW (510 pk), 2600 Nm  

Ontwerp & Cabine

Interieur

Ruimte voor alles, alleen niet voor compromissen. Van een kleurendisplay met een hoge resolutie, naar een nieuw intuïtief schakelaars- en bedieningsconcept tot en met de talrijke verbeteringen in de rustruimte, bij de nieuwe vormgeving van het interieur hebben wij werkelijk aan alles voor u gedacht.

Gebruiksvriendelijke MAN-cockpit

Hoogtepunten van de MAN TGS

 • Intuïtief schakel- en bedieningsconcept
  Perfect gepositioneerd: In het nieuwe bedieningsconcept van onze MAN TGS-cockpit vindt u alle schakelaars, die veelvuldig en snel bediend worden, binnen handbereik. Voor een intuïtieve bediening en uitstekend comfort op de werkplek.

 • Kleurendisplay met hoge resolutie
  Alles in één blik in het hoofdinstrument, met het nieuwe lcd-kleurendisplay met hoge resolutie. Waarschuwingsmeldingen en actuele verkeersinformatie worden extra geaccentueerd voor maximale veiligheid en comfort.

 • Geoptimaliseerd wagenparkbeheer dankzij digitale netwerken
  Kom digitaal in verbinding met de voor u en uw bedrijfstak relevante functies en oplossingen. U heeft altijd automatisch toegang tot op de cloud gebaseerde digitale diensten, voor een nog efficiënter en comfortabeler beheer van het wagenpark met de nieuwe telematica boordmodule (RIO-box).

 • Nog meer bewegingsruimte
  De nieuwe koelbox is verfrissend flexibel. Doordat deze gemakkelijk onder het bed kan worden opgeborgen, ontstaat er veel bewegingsvrijheid. Dankzij de smallere schakel- en middenconsole is er meer ruimte tussen de stoelen.

 • Gewoon 'huiselijk’
  In het nieuwe interieur van de MAN TGS voelt u zich thuis. De nieuwe zwanenhalsverlichting zorgt voor een huiselijke sfeer. Vanuit het bed bedient u via het nieuwe bedieningspaneel eenvoudig de binnenverlichting, de raambediening en het schuifdak. Stopcontacten voor mobiele telefoon, tablet en tv zijn binnen handbereik en nieuwe opbergvakken geven meer bergruimte en orde in de bestuurderscabine.


Hier komt u meer te weten

Exterieur

Er goed uitzien en goede prestaties, dat gaat bij ons samen. Het hoogwaardige design van onze MAN TGS verbindt functionele esthetiek met hoge efficiency.

Leeuwensterk design: MAN TGS op de autosnelweg

Leeuwensterk design

Sterke opkomst: De MAN TGS presenteert zich zelfbewust met markante contouren en een indrukwekkende uitstraling. De MAN leeuw op de radiatorkap en stuurwiel staat voor sterk en prestaties. Vanaf het eerste gezicht is duidelijk wat de krachtpatser biedt.

Variabele verdeling asbelasting: MAN TGS steil bouwterrein

Variabele verdeling asbelasting

Altijd veilig onderweg: In de MAN TGS zorgt de variabele verdeling van de asbelasting onder alle beladingsomstandigheden voor een optimale tractie van de aandrijfas. De asbelasting wordt daarbij variabel tussen aangedreven en niet aangedreven as verdeeld, zodat zelfs op onverhard terrein de vereiste trekkracht optimaal kan worden overgebracht.

Nieuwe bumper: MAN TGS vooraanzicht

Nieuwe bumper

Lange bedrijfstijden deren hem niet: Dankzij zijn lamellenstructuur beschermt onze nieuwe kunststof bumper door geoptimaliseerde stroming van de koellucht de techniek van de MAN TGS tegen oververhitting. Zo maakt het hart van ons voertuigfront niet alleen indruk, maar is het zelfs nog heel praktisch.

Lichte bouwwijze: MAN TGS kiepwagen op een bouwterrein

Lichte bouwwijze

Lichtgewicht op toeren: De zware MAN TGS-serie overtuigt door haar stelselmatig doorgevoerde lichte bouwwijze. Want hoe lichter de vrachtwagen is des te hoger de nuttige last voor transport en een lager verbruik. Zodat er onder de streep meer voor u overblijft.

Opbouwvriendelijke chassisconstructie: MAN TGS-chassis

Opbouwvriendelijke chassisconstructie

Goede randvoorwaarden: de MAN TGS biedt u overvloed aan mogelijkheden. Door de vlakke bovenkant van het chassis kunnen alle soorten opbouwdelen snel en eenvoudig worden gemonteerd. De vrije chassisruimte achter de cabine kan voor aanvullende machinerie zoals bijvoorbeeld een kraanopbouw worden gebruikt. Zelfs achteraf monteren van machinerie is dankzij de aanwezigheid van een gatenrooster eenvoudig te realiseren.

De cabines van de MAN TGS

Buitengewoon aangename sfeer standaard: Ongeacht welke cabine u kiest, MAN TGS biedt altijd het grootste comfort.

MAN M-cabine

M-cabine

De compacte klasse: Klein van formaat, maar heel groot als het om opbergruimte gaat. De M-cabine is ideaal voor korte trajecten in het korteafstands- en distributieverkeer, in de bouwbranche en voor regionaal gebruik.

MAN L-cabine

L-cabine

Het multitalent: tijdens de werkzaamheden een ster in nuttige last, tijdens de rusttijden verandert de L-cabine zich in een rustruimte om te ontspannen dankzij het standaard comfortbed en veel opbergruimte.

MAN LX-cabine

LX-cabine

Wie hard werkt en lang onderweg is, verdient een ontspannen time-out. Met twee comfortabele bedden, ruime opbergvakken en bergruimte biedt de LX-cabine u aangenaam veel ruimte en veel comfort.

MAN XLION uitrustingspakketten

MAN XLION – Topprestaties. In elke discipline.

Uithoudingsvermogen, efficiënte krachtinspanningen en absolute betrouwbaarheid op alle gebieden: De nieuwe MAN XLION trucks zijn perfect uitgerust voor extreme prestaties op lange afstanden, bij gebruik op bouwterreinen en in het distributieverkeer.

Naar de MAN XLION uitrustingspakketten

Veiligheids- & Efficiëntiesysteem

Symbool veiligheidssystemen: MAN vrachtwagen met ACC

Veiligheids- en assistentiesystemen

Zodat u altijd veilig op de plaats van bestemming aankomt is de MAN TGS voorzien van talrijke intelligente veiligheids- en assistentiesystemen.

Om de file ontspannen te ondergaan, hebben wij voor u de afstandsgeregelde cruisecontrol (ACC) en de functie Stop & Go uitgebreid. Hiermee remt uw MAN TGS in de file automatisch tot stilstand en rijdt bij korte stops ook automatisch weer door. Eveneens aan boord, de noodremassistent EBA, dreigend botsgevaar wordt voortijdig herkend en activeert automatisch de rem.

Symbool efficiëntiesystemen: Stijgende winstbalans

Efficiëntiesystemen

Minder verbruik met meer prestatie gaat met gebruik van onze efficiency systemen voor u tot de gewoonste zaak van de dag behoren. Bespaar vanaf de eerste dag.

Omdat wij weten dat de brandstof een belangrijk onderdeel van uw kosten is, optimaliseren wij met onze intelligente efficiency systemen voortdurend het verbruik van onze vrachtwagens.

Onze gps-gestuurde cruisecontrol MAN EfficientCruise® registreert niet alleen het routeverloop met stijgingen en dalingen tot drie kilometer vooruit, maar selecteert ook helemaal automatisch de beste versnelling en voorkomt zodoende grote onderbrekingen in de trekkracht.

Verbruik geen druppel brandstof te veel, onze efficiency systemen helpen u daarbij.

MAN TipMatic®

MAN EfficientCruise® met MAN EfficientRoll

Symbool MAN HydroDrive: Banden op een stijgend vlak

MAN HydroDrive®

Doorrijden in plaats van doordraaien: Met de inschakelbare voorwielaandrijving MAN HydroDrive® verliest u nooit meer grip in moeilijk begaanbaar terrein.

Extra tractie als tussendoortje: Wanneer u slechts een enkele keer op gladde ondergrond rijdt is aandrijving op alle wielen niet meteen de ideale oplossing. Dan is het tijd voor de MAN HydroDrive®, de inschakelbare voorwielaandrijving. Indien nodig geeft deze meer tractie en bespaart vergeleken met de conventionele aandrijving op alle wielen veel brandstof en is zo'n 750 kg lichter. Met MAN HydroDrive® heeft u altijd grip, zodat de ondergrond niet van invloed is op uw plaats van bestemming.

Meer informatie over MAN HydroDrive®

MAN-diensten

Diensten

Omdat de beste service iets goeds nóg beter maakt. Ontdek meer over de diensten van MAN.

MAN Service-website bezoeken
MAN DigitalServices

Digitalisering optimaliseert uw bedrijf op het gebied van transport en logistiek. Met MAN DigitalServices is het mogelijk om het gehele transportecosysteem te verbinden, optimaal afgestemd op uw werkzaamheden.

MAN DigitalServices-website bezoeken

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact met ons op! Meer informatie vindt u in de brochure.