MAN TGX D38 - De krachtigste

MAN TGX D38 's nachts op snelweg

Uw voordelen

  • Maximaal motorvermogen
  • Hoge nuttige last tot en met 120 ton
  • Hoog comfort in interieur

Contact met ons opnemen Naar de vrachtwagenconfigurator

MAN TGX D38 - met volle kracht vooruit

Niets kan u stoppen: Met onze MAN TGX D38 kunt u alles aan, ongeacht hoe zwaar of stijl het ook mag zijn. Ons krachtpakket transporteert dankzij zijn hoge motorvermogen probleemloos tot en met 120 ton ingezet als zwaartransport en brengt u met zijn hoge doortrekkracht over elke hoogte, ongeacht hoe stijl. De enorme remkracht van de continuremsystemen zorgt vervolgens ervoor dat u veilig weer terug in het dal komt.

Ons trekpaard laat niet alleen voor het langeafstandsverkeer of bij zwaartransporten een blijvende indruk achter, maar ook op onverhard terrein zoals bijvoorbeeld bouwterrein of bospaden. Kies de passende trekker en laat met onze MAN TGX D38 elke hindernis achter u. Onze MAN TGX D38 - De perfecte symbiose tussen concurrentieloze efficiëntie en onovertroffen doortrekkracht.

Toepassingsgebieden

MAN D38-motor voor een zwarte achtergrond met een lichtstraal vanaf rechtsonder

Onze krachtmachine: De motor van de MAN TGX D38

Motor & transmissie

Motor: D3876, 397-471 kW, MAN D38-motor met Euro 6

397-471kW

MAN TGX D38-motor met Euro 6

Deze verleent de naam aan de krachtpatser van MAN: De krachtige MAN D38-motorserie. De common rail-diesel troeft met extreem hoge inspuitdrukken tot max. 2.500 bar en een krachtige ontstekingsdruk van 250 bar en zorgt altijd voor het beste trekvermogen en gelijktijdig een laag brandstofverbruik. Om te zorgen dat elke inzet, hoe zwaar dan ook, u eenvoudig afgaat. De tweetraps turbolading verzorgt bovendien met tussenkoeling voor een optimale toevoer van de verbrandingslucht naar de motor. Het resultaat: Een optimaal toerenverloop zodat uw vrachtwagen snel, efficiënt en betrouwbaar op de plaats van bestemming brengt. Sterk, vol energie en altijd gereed: Onze D38-motoren van MAN.

Ontdek in onze video hoe het aan de binnenkant van de MAN D38 motor eraan toegaat:

MAN TipMatic® 12-traps transmissie

MAN TipMatic®

Voor comfortabel schakelen van sterke motoren

Onze intelligente transmissie MAN TipMatic® combineert het onovertroffen economisch rendement met het hoogste rijcomfort. Elke toepassing stelt andere eisen. De innovatieve transmissie met twaalf versnellingen past de schakelstrategie continu aan op de individuele eisen van uw opdracht. Deze strategie wordt opgeslagen en in een toekomstig soortgelijke situatie onder dezelfde omstandigheden weer geselecteerd. Helemaal automatisch, zodat u zich volkomen op uw inzet kunt concentreren. Is uw vrachtwagen ooit in de sneeuw of op natte, losse ondergrond vastgereden, dan helpt de losschudfunctie van de MAN TipMatic®-transmissie bij het wegrijden. Hierbij wordt automatisch de beste versnelling gekozen om het koppel op de aandrijfwielen te reduceren en zodoende wielspin te onderdrukken.

Waarom moeilijk doen als het ook gemakkelijk kan?

Meer informatie

De innovatieve topdown-koeling van de MAN D38-zescilinder motor

Top-down-koeling

Opdat uw motor het hoofd koel houdt.

Als het tijdens de inzet eens kritiek wordt, dan is het goed dat uw D38-motor altijd koel blijft. Met name de innovatieve top-down-koeling zorgt ervoor dat de thermisch zwaar belaste onderdelen van de cilinderkop niet oververhit raken. Het systeem pompt hiervoor de koelvloeistof doelgericht van boven naar beneden door de motor naar de te koelen componenten. Het resultaat: Een hoge levensduur van de injectoren en kleppen en een verlaagd brandstofverbruik dankzij de op prestatie geoptimaliseerde koelvloeistofpomp.

Componenten Air Pressure Management

APM Air Pressure Management

De juiste timing is van belang

Waarom lukraak energie verspillen als het ook efficiënt kan? Onze Air Pressure Management reguleert het gebruik van de luchtperspomp dusdanig dat deze alleen wordt ingeschakeld als er ook daadwerkelijk behoefte is aan extra perslucht. Hierdoor neemt de bedrijfstijd van de compressor niet alleen ca. 90 % af in vergelijking met de concurrentie, maar ook het energieverbruik in het algemeen. Een innovatie die zichzelf terugbetaalt.

Symbool MAN EfficientCruise®

MAN EfficientCruise® met EfficientRoll

Nieuw elan voor uw MAN TGX D38

Met onze intelligente gps-gestuurde cruisecontrol MAN EfficientCruise® bent u de concurrentie altijd een stap vooruit: Op basis van de actuele belading, het motortoerental en de drie kilometer vooruitkijkende benaderingsstrategie van het traject kiest het systeem automatisch voor de perfecte rijsnelheid. De geïntegreerde transmissiefunctie EfficientRoll maakt het u bovendien mogelijk om optimaal rekening te houden met de snelheid op de topografisch afwisselende trajecten en zodoende brandstof te besparen. Al rollend besparen - zo eenvoudig is kostenreductie nog niet geweest.

Meer informatie

Motoruitvoering Cilinderinhoud
D3876 15,2 l
397 kW (540 pk), 2700 Nm  
427 kW (580 pk), 2900 Nm  
471 kW (640 pk), 3000 Nm  
Voertuigtype Vering Wielbasis Transmissie
Oplegger
BB
2600 - 5100 mm Geautomatiseerde schakeltransmissie MAN
Chassis
BL Totaal treingewicht TipMatic®
Kiepwagen
LL 18 - 41 t

    max. toelaatbaar gewicht tot 250 t  

Continuremsysteem

D38 continuremsysteem illustratie

De motorrem MAN Exhaust Valve Brake (EVBec) en turbo-EVB garandeert een maximale remkracht. Dit bedraagt 340 kW, bij zwaartransporttrekkers zelfs 600 kW.

De uitlaatgasklep bevindt zich bij de turbo-EVB in tegenstelling tot de conventionele motorremsystemen al voor de turboladers en kan zodoende tijdens het remmen meer tegendruk opbouwen. Gecombineerd met een hogere luchtstroom tijdens het remmen behaalt het systeem een remkracht van maximaal 600 kW bij 2400 1/min.

Bij de turbo-EVB wordt een groot deel van de tijdens het remmen vrijgekomen warmte-energie niet aan het motorkoelsysteem afgegeven, maar rechtstreeks via de uitlaatgasstroom naar buiten afgevoerd.

  1. Uitlaatgascollector
  2. Uitlaatgaskleppen
  3. Pneumatische regelaar
  4. Hogedruklader


Een sterke truck heeft een sterk design nodig

Designhoogtepunten, zover het oog reikt. Hier vindt u meer informatie over de kleine maar fijne details van de MAN TGX D38. Zodat iedereen meteen weet met wie hij te maken heeft.

MAN TGX D38

Glanzend uiterlijk
Blink meer dan uw concurrentie: Met de platina zilver gelakte buitenspiegelafdekkingen en radiateurafdekking maakt u indruk en dat direct bij de eerste oogopslag. Voor een optreden met een duidelijk statement.

Zichtbare prestaties
540, 580, of toch misschien 640 pk? De TGX D38 schroomt niet om te laten zien wat hij kan. Daarom staan het aantal pk’s als geaccentueerde cijfers op de deuren van onze krachtpatsers.

Herkenningswaarde
Edel chroom voor een edele naam: De tekst D38 siert onze krachtige truck op zowel de bestuurders- en de passagiersdeur. Vanaf het begin laat u met het vermogen van uw MAN TGX D38 zien dat understatement verleden tijd is.

MAN-diensten

Diensten

Omdat de beste service iets goeds nóg beter maakt. Ontdek meer over de diensten van MAN.

MAN Service-website bezoeken
MAN DigitalServices

Digitalisering optimaliseert uw bedrijf op het gebied van transport en logistiek. Met MAN DigitalServices is het mogelijk om het gehele transportecosysteem te verbinden, optimaal afgestemd op uw werkzaamheden.

MAN DigitalServices-website bezoeken

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact met ons op! Meer informatie vindt u in de brochure.