MAN TGX EfficientLine 3 - De zuinige

MAN TGX EfficientLine 3 's nachts op snelweg

Uw voordelen

  • minder verbruik ten opzichte van het vorige model
  • Maximaal economisch rendement
  • MAN efficiëntie systemen standaard aan boord

Contact met ons opnemen Naar de vrachtwagenconfigurator
MAN TGX EfficientLine 3-vergelijkingsrit

De MAN TGX EfficientLine 3-vergelijkingsrit

Dit wordt bevestigd door een TÜV-rapport: de MAN TGX EfficientLine 3 verbruikt in vergelijking met zijn voorganger minder brandstof op de Europese wegen. In juli 2016 is dat bij een vergelijkingsrit dwars door Europa bewezen.

Video bekijken

MAN TGX EfficientLine 3 - meer kracht, nog lager verbruik

Zuinig tot aan de laatste druppel: Dankzij de doorontwikkelde aandrijflijn, standaard efficiëntie systemen en een voor verbruik geoptimaliseerde motorisering drukken we met de MAN TGX EfficientLine 3 nog eens uw totale bedrijfskosten.
We weten dat het brandstofcomponent bijna een derde van uw uitgaven bedraagt. Daarom verbruikt ons spaarwonder minder brandstof dan zijn voorganger.

Aanvullende brandstofbesparingen zijn te bereiken met ons efficiënte schakelprogramma en het daardoor verlaagde motortoerental. Ook internationale vergelijkingstests bevestigen dat u met onze MAN TGX EfficientLine 3 vandaag al de kosten van morgen met een gerust hart kunt vergeten. Neem afstand van de kosten en rijdt weg van uw concurrenten en laat u overtuigen van het economisch rendement van onze winstmaker. Zodat uw gehele balans in het langeafstandsverkeer verbetert.

Toepassingsgebieden

Motor & transmissie

Motor: D2076, 316-375 kW, MAN D26-motor met Euro 6

316-375kW

MAN TGX D26 motor met Euro 6

Een motor, volledig in harmonie met ons spaarwonder: Krachtig en extreem zuinig tegelijkertijd. De MAN D26-motorserie voor de MAN TGX EfficientLine 3 is verkrijgbaar met drie verschillende vermogens tot 510 pk. Door het nieuwe verbrandingsconcept ‘soft AGR’ - minder verlies van motorvermogen en een vereenvoudigd koelsysteem met directe lucht-lucht-inlaatluchtkoeling - is de motor nog efficiënter geworden. Zodat u efficiënt en schoon winst kunt behalen.

MAN TipMatic® 12-traps transmissie

MAN TipMatic®

Kosten eenvoudig terugschakelen

Dankzij onze automatische schakeltransmissie MAN TipMatic® kunt u op het onderdeel kosten een versnelling terug schakelen. Het herkent automatisch de last- en hellingscondities van uw truck en optimaliseert daarop de schakelstrategie. Voor grote wagenparken waarbij veelvuldig van chauffeur wordt gewisseld, bieden wij onze kostenbesparende versie FLEET aan. FLEET beperkt handmatig ingrijpen en helpt op deze manier fouten in de bediening te voorkomen. Toegevoegde waarde: Minimalisatie van slijtage, de aandrijflijn wordt ontzien en geringer brandstofverbruik.

Met intelligente powertrainmanagement, een optioneel verkrijgbaar efficiënt schakelprogramma, kunt u het brandstofverbruik nog verder terugbrengen: De slimme vermindering van het gemiddelde motortoerental in combinatie met een groter deel van de rit in hogere versnellingen en minder schakelen zorgen ervoor dat het brandstofverbruik wordt verlaagd bij een bijna gelijkblijvende doorsneesnelheid.

Met MAN TipMatic® en het slimme schakelprogramma komt de MAN TGX EfficientLine 3 goed op gang.

Meer informatie

Motoruitvoering Cilinderinhoud
D2676 12,4 l
316 kW (430 pk), 2200 Nm  
346 kW (470 pk), 2400 Nm  
375 kW (510 pk), 2600 Nm  
Voertuigtype Vering Wielbasis Transmissie
Oplegger
BL
3100 - 5900 mm Geautomatiseerde schakeltransmissie MAN
Chassis
LL Totaal treingewicht TipMatic®

  18 - 28 t
Transmissiefuncties
      EfficientRoll
      MAN EfficientCruise®

Efficiëntiesystemen

Symbool MAN EfficientCruise®: Tachograaf met weergave

MAN EfficientCruise® met MAN EfficientRoll

Vooruitblikkend naar de winst

Met ons gps-gestuurde cruisecontrol MAN EfficientCruise® kunt u nog eens 6 % op uw brandstofverbruik besparen. Vooruitkijkend analyseert het systeem de huidige belading en te verwachten topografische kenmerken van het traject en kiest automatisch de perfecte rijsnelheid. Op deze manier maakt de functie MAN EfficientRoll het mogelijk om de snelheid op topografisch afwisselende trajecten mee te nemen en zodoende nog meer brandstof te besparen.

Meer informatie over MAN EfficientCruise®

Symbool MAN-aero-pakket: MAN trekker met oplegger in luchtstroming

Het aero-pakket van MAN

Razendsnelle kostenreductie

Weersta de wind: Met het aero-pakket van MAN kunt u tot 5 % op uw brandstof besparen. Een dakspoiler, zijpanelen en sideskirts zorgen voor een nog lagere luchtweerstand tijdens het rijden. Door de extra windgeleiders wordt de vrije ruimte tussen de cabine en de opbouw bijna gesloten. Resultaat: Een effectieve, aerodynamische luchtstroom van het gehele voertuig.

Symbool lichte bouwwijze: veer

Gewicht gereduceerde uitrusting

Lichtvoetig op weg naar succes

Met ons wordt uw dagelijkse praktijk veel lichter: Want wij hebben ervoor gezorgd dat de MAN TGX EfficientLine 3 met de lichtste materialen kan worden uitgevoerd en zonder stabiliteit te verliezen. Door het toepassen van aluminium, maar ook door lichtbouwkunststof. Bij ons neemt u geen gram teveel mee aan boord. Extra gewicht kan worden bespaard door het vervallen van het reservewiel, zodat u nog tot 500 kg nuttige last kunt laden.


Efficiëntie tot de macht vier: De EfficientLine 3-pakketten

De standaard efficiëntie-uitrusting van ons zuinigheidswonder is ook voor alle andere TGX-modellen zoals de MAN TGS* verkrijgbaar. Kies gewoon uit een van de vier EfficientLine 3-pakketten. Of het nu over wrijvingsverlies en luchtweerstand, verbeterde nevenvermogensbehoefte of lager leeggewicht gaat, wij bieden voor elke uitdaging de ideale oplossing. Individueel en helemaal volgens uw wensen. Leer hier meer over de vier optionele EfficientLine 3-pakketten:

Alles weergevenAlles verbergen

*De EfficientLine 3-pakketten zijn alleen verkrijgbaar voor de MAN TGX of TGS 4x2-trekkers met de nieuwe MAN-motoren met Euro 6d.

**Het persluchtreservoir van aluminium kan niet worden gecombineerd met de MAN TipMatic 14 transmissie of de compacte accubak.

MAN-diensten

Diensten

Omdat de beste service iets goeds nóg beter maakt. Ontdek meer over de diensten van MAN.

MAN Service-website bezoeken
MAN DigitalServices

Digitalisering optimaliseert uw bedrijf op het gebied van transport en logistiek. Met MAN DigitalServices is het mogelijk om het gehele transportecosysteem te verbinden, optimaal afgestemd op uw werkzaamheden.

MAN DigitalServices-website bezoeken

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact met ons op! Meer informatie vindt u in de brochure.


Onoverwinnelijk: De MAN TGX EfficientLine 3 is recordhouder op het onderdeel brandstof besparen

Het Spaanse vaktijdschrift ‘transporte mundial’ heeft een praktijktest uitgevoerd. Het vaktijdschrift heeft de huidige voertuigmodellen van drie fabrikanten tot in de puntjes gecontroleerd: De MAN TGX EfficientLine 3, de Volvo FH-500 en de Scania S500. De vraag: Welk model wint het onderdeel efficiënt omgaan met brandstof? Het resultaat: De MAN TGX EfficientLine 3 wint overduidelijk het onderdeel brandstof besparen.

Het testresultaat: De MAN EfficientLine 3 is een ongekend zuinigheidswonder

Wij hadden het al gedacht: De MAN TGX EfficientLine 3 overtuigde op het testtraject van ‘transporte mundial’ met het laagste gemiddelde verbruik van alle tot op heden geteste voertuigen.

Het Spaanse vaktijdschrift stuurde ook de Volvo FH-500 en ten slotte de recent geïntroduceerde nieuwe Scania S500 op het testtraject. Het resultaat van de drie ritten onder grotendeels gelijkwaardige testomstandigheden: De MAN TGX EfficientLine 3 overtreft overtuigend de beide medekandidaten op het onderdeel brandstof besparen (diesel- en AdBlue-verbruik).

Het testtraject van ‘transporte mundial’ meet in totaal 912 kilometer. Het traject loopt van zeeniveau omhoog tot boven 1.200 meter boven zeeniveau. Het Spaanse vaktijdschrift stuurt elk voertuig inclusief oplegger met ca. 40 ton totaal treingewicht over het testtraject. De MAN TGX EfficientLine 3 behaalt op het traject met 27,9 liter per 100 kilometer het record op het onderdeel brandstof besparen. Ook bij het verbruik van AdBlue behaalt de MAN TGX het laagste verbruik.

De zware test bewijst: met ons en onze zuinige modellen blijft u de concurrentie zeker een wagenlengte voor.

Naar de website van ‘transporte mundial‘

De vergelijkingstabel: MAN TGX 18.500 - Scania S500 - Volvo FH-500


Editie ‘transporte mundial’ 01/17 02/17 12/16
Fabrikant MAN Scania Volvo
Serie
Type
TGX 18.500
EL 3
S500 FH-500
Totaal
(Diesel + AdBlue)
(l/100km)
1)
27,90 30,61 2) 32,56
Diesel/AdBlue
(l/100km)
1)
27,13/
0,77
28,85/
1,763 2)
30,68/
1,88
Ø-snelheid
(km/u)
84,48 86,76 87,00
Leeggewicht
rijklaar (kg)
7580 7650 7890
Totaal
(Diesel + AdBlue)
(l/100km)
27,43 29,53 31,41
  1. AdBlue-verbruik gewogen kosten in verhouding van 0,90 Euro/l diesel tegen 0,60 Euro/l AdBlue (totaal verbruik uit ‘transporte mundial’)
  2. Naar beneden gecorrigeerde waarde: 30,61 l/100 km totaal verbruik en 1,76 l/100 km AdBlue-verbruik. Het AdBlue-verbruik in de publicatie van ‘transporte mundial’ was door een vergissing te hoog vermeld. Correctie vindt plaats in de volgende editie.

Randvoorwaarden van de uitgevoerde testritten:


Lengte van de testronde: 912 km
Totale treinmassa: 40.000 kg (Scania, Volvo), 39.800 kg (MAN)
Luchttemperatuur: 6-12 °C (Scania), 3-17 °C (MAN), 3-16 °C (Volvo)
Wind: Scania met wind op 2 van de 11 beoordelingsetappes
Regen: Scania met regen op 5 van de 11 beoordelingsetappes
Hoogteprofiel: tussen 0 en 1241 m boven zeeniveau