MAN TGX EfficientLine 3 – de zuinige

MAN TGX EfficientLine 3 's nachts op de autosnelweg

Uw voordelen

  • 6,35 % minder verbruik dan het vorige model
  • Maximaal rendement
  • MAN efficiëntiesystemen standaard aanwezig

Neem contact op met ons Naar de Vrachtwagenconfigurator

MAN TGX EfficientLine 3 - meer kracht, nog lager verbruik

Zuinig tot de laatste druppel: Dankzij de doorontwikkelde aandrijflijn, standaard efficiëntiesystemen en een voor verbruik geoptimaliseerde motorisering reduceert u met de MAN TGX EfficientLine 3 nogmaals uw bedrijfskosten. Omdat wij weten dat de brandstof verantwoordelijk is voor bijna een derde van uw uitgaven, verbruikt ons spaarwonder nu nog eens tot 6,35 % minder brandstof dan zijn voorganger.

Internationale vergelijkingstests bevestigen dat u ook met onze MAN TGX EfficientLine 3 vandaag al uw kosten van morgen rustig kunt vergeten. Neem met uw uitgaven afstand van uw concurrentie en laat u overtuigen van het rendement van onze winstmaximalisator. Voor een efficiënte balans, die uw totale balans voor langeafstandsverkeer verbetert.

Toepassingsgebieden van de MAN TGX EfficientLine 3

Motor & aandrijving

Motor: D2076, 309-368 kW MAN D26 motor in Euro 6

309-367kW

MAN TGX D26-motor in Euro 6

Een motor, hoe deze in ons zuinigheidswonder past: veel vermogen en tegelijkertijd extreem zuinig. De MAN D26-motorserie is voor de MAN TGX EfficientLine 3 in drie verschillende motorvermogens tot 500 pk verkrijgbaar. Bespaar dankzij een aantal innovaties nog eens bijna 2 liter brandstof. Het milieu is u ook dankbaar: Dankzij een geoptimaliseerd verbruik, moderne roetfilter en onze uitgekiende uitlaatgasrecirculatie (UGR) blijven de emissie altijd laag. Onze zescilinder commonrail-diesel voldoet natuurlijk ook probleemloos aan alle Euro 6-normen, zodat u efficiënt en schoon winst maakt.

MAN TipMatic® 12-traps-transmissie

MAN TipMatic®

Schakel de kosten terug

Met onze twaalftraps-automatische transmissie MAN TipMatic® kunt u uw kostenpost nog een versnelling terugschakelen. De TipMatic herkent automatisch de last- en hellingscondities van uw vrachtwagen en optimaliseert vervolgens de schakelmodus. Voor transportfirma’s, waar regelmatig van chauffeur wordt gewisseld, bieden wij de kostenbesparende versie FLEET aan. Hierdoor wordt handmatig ingrijpen beperkt, waardoor een foute bediening voorkomen wordt. De voordelen: Minimalisering van de slijtage, de aandrijflijn wordt ontzien en reducering van het brandstofverbruik. Met MAN TipMatic® komt de MAN TGX EfficientLine 3 goed op dreef.

Meer weten?

Motoruitvoering Cilinderinhoud
D2066 Cilinderinhoud 10,5 l
235 kW (320 pk)  
265 kW (360 pk), 1800 Nm  
Opbouw Onderstel Wielbasis Transmissie
Oplegger Chassis 3.600 mm MAN TipMatic®
    Totaal treingewicht in t EasyStart
  18 Retarder

Efficiëntiesystemen

Symbool MAN EfficientCruise®: Snelheidsmeter met weergave

MAN EfficientCruise® met MAN EfficientRoll

Vooruitkijkend naar de winst

Met onze gps-gestuurde cruisecontrol MAN EfficientCruise® kunt u nog eens 6 % besparen op uw brandstofverbruik. Deze kijkt vooruit en analyseert de actuele belading en de te verwachten topografie van het traject en kiest automatisch de perfecte rijsnelheid. MAN EfficientRoll maakt het voor u mogelijk om de snelheid op sterk wisselende topografische trajecten vast te houden en zo nog meer brandstof te besparen.

Meer informatie over MAN EfficientCruise®

Symbool MAN Aero-pakket: MAN trekker met oplegger in luchtstroom

Het Aero-pakket van MAN

Vliegensvlugge kostenreductie

Trotseer de wind: Met het aero-pakket van MAN kunt u tot 5 % op uw brandstof besparen. Dakspoiler, zijpanelen en zijskirts maken een nog lagere luchtweerstand tijdens het rijden mogelijk. Door de extra panelen is de vrije ruimte tussen de cabine en de opbouw nagenoeg gesloten. Resultaat: Een effectieve, aerodynamische luchtgeleiding om het gehele voertuig.

Symbool lichte bouwwijze: Veer

Lichtere uitrusting

Koers met lichtgewicht naar succes

Met ons wordt uw dagelijkse praktijk veel eenvoudiger: Want wij hebben ervoor gezorgd, dat de MAN TGX EfficientLine 3 voorzien kan worden van de lichtste materialen zonder verlies van stabiliteit. Door gebruik te maken van aluminium of van licht kunststof, neemt u bij ons geen gram te veel mee. Door het wegvallen van het reservewiel bespaart u nog meer gewicht. Hierdoor kunt u tot 500 kg meer nuttige lading meenemen.


Efficiëntie tot de vierde macht: De nieuwe EfficientLine 3-pakketten

De standaard efficiëntie-uitvoering van ons zuinigheidswonder is ook voor alle andere TGX- en TGS-modellen in Euro 6c verkrijgbaar. Kies gewoon uit een van de vier EfficientLine 3-pakketten. Of het nu gaat om wrijvingsverlies en luchtweerstand, verbeterde nevenvermogensbehoefte of lager leeggewicht, wij bieden voor elke uitdaging de ideale oplossing. Op maat geheel volgens uw wensen. Hieronder een overzicht van de vier opties voor EfficientLine 3-pakketten:

Alles weergevenAlles verbergen

*Het persluchtreservoir van aluminium kan niet worden gecombineerd met de MAN TipMatic 12+2-transmissie of de compacte accubak


Nog meer voordelen ontdekken

Een overzicht van de highlights van ons zuinigheidswonder

Rendement, vanaf het begin: Leer meer over de lange traditie van de zuinige MAN-vrachtwagens en de innovatieve technologie, die onze MAN TGX EfficientLine 3 zo efficiënt voor u maakt.

Over de MAN TGX EfficientLine 3 highlights


Diensten

Omdat optimale service iets goeds nog beter maakt. Ontdek hier de serviceaanbiedingen van MAN.

Meer informatie

U hebt nog vragen?

Neem dan contact met ons op! Meer informatie vindt u bovendien in ons veelzijdige informatiemateriaal.


Onverslaanbaar: De MAN TGX EfficientLine 3 behaalt een verbruiksrecord bij het besparen van brandstof

Het Spaanse vaktijdschrift ‘transporte mundial’ heeft een praktijktest uitgevoerd. De voertuigmodellen van drie fabrikanten zijn aan een grondige test onderworpen: De MAN TGX EfficientLine 3, de Volvo FH-500 en de Scania S500. De vraag: Welk model wint het onderdeel brandstofefficiëntie? Het resultaat: De MAN TGX EfficientLine 3 staat qua brandstofbesparing duidelijk op kop.

Het testresultaat: MAN EfficientLine 3 is een onklopbare brandstofbesparingskampioen

Wij hadden het al gedacht: De MAN TGX EfficientLine 3 wist te overtuigen op de testronde van transporte mundial met het laagste gemiddelde verbruik van alle tot nu toe geteste voertuigen.

Het Spaanse gespecialiseerde tijdschrift stuurde ook de Volvo FH-500 en de onlangs voorgestelde Scania S500 op het testcircuit. Het resultaat van de drie ritten onder grotendeels gelijkaardige testomstandigheden: De MAN TGX EfficientLine 3 overtreft bij het besparen van brandstof (diesel- en AdBlue-verbruik) beide concurrenten duidelijk.

De testronde van transporte mundial is in totaal 912 kilometer lang. Het traject gaat van zeeniveau omhoog tot meer dan 1.200 meter boven zeeniveau. Het Spaanse gespecialiseerde tijdschrift stuurt elk voertuig inclusief oplegger met een totaalgewicht van ca. 40 ton naar de testrit. De MAN TGX EfficientLine 3 behaalde daarbij met 27,9 liter per 100 kilometer qua brandstofbesparing het circuitrecord. Ook bij het AdBlue-verbruik behaalde de MAN TGX met voorsprong de laagste waarde.

De veeleisende test bewijst: Met onze zuinige modellen blijft u de concurrentie een wagenlengte voor.

Naar de website van transporte mundial

De vergelijkingstabel: MAN TGX 18.500 – Scania S500 – Volvo FH-500


Uitgave TM 01/17 02/17 12/16
Producent MAN Scania Volvo
Serie
Type
TGX 18.500
EL 3
S500 FH-500
Totaal
(Diesel + AdBlue)
(l/100km)
1)
27,90 30,61 2) 32,56
Diesel/AdBlue
(l/100km)
1)
27,13/
0,77
28,85/
1,763 2)
30,68/
1,88
Ø-snelheid
(km/u)
84,48 86,76 87,00
Leeg gewicht
rijklaar (kg)
7580 7650 7890
Totaal
(Diesel + AdBlue)
(l/100km)
27,43 29,53 31,41
  1. Kosten AdBlue-verbruik gewogen in een verhouding van 0,90 euro/l diesel tegenover 0,60 euro/l AdBlue (totaalverbruik uit transporte mundial)
  2. Naar onder gecorrigeerde waarden: 30,61 l/100 km totaalverbruik en 1,76 l/100 km AdBlue-verbruik. Het AdBlue-verbruik in de uitgave van transporte mundial was foutief te hoog aangegeven. De correctie wordt in de volgende uitgave doorgevoerd.

Randvoorwaarden van de vermelde testritten:


Lengte van de testronde: 912 km
Totaal gewicht trekker: 40.000 kg (Scania, Volvo), 39.800 kg (MAN)
Luchttemperatuur: 6-12 °C (Scania), 3-17 °C (MAN), 3-16 °C (Volvo)
Wind: Scania met wind op 2 van 11 beoordelingsetappes
Regen: Scania met regen op 5 van 11 beoordelingsetappes
Hoogteprofiel: tussen 0 en 1241 m boven zeeniveau