MAN TGX – de rendabele

MAN TGX in een tunnel op de autosnelweg

Uw voordelen

 • Optimale waarden bij sterke transportprestatie
 • Intelligente efficiëntie- en veiligheidssystemen
 • TÜV-gekeurde betrouwbaarheid
 • Nieuwe, praktijkgeoriënteerde uitrustingsfuncties

Contact met ons opnemen Naar de Vrachtwagenconfigurator
MAN TGX cabine

Onderweg gewoon ‘thuis voelen’.

Ontdek onze nieuw vormgegeven bestuurderscabines: voor nog meer comfort tijdens elke rit.

Inzicht in het rijdende thuis
MAN TGX, TGS zijaanzicht

Sterke prestatie in combinatie met sterk design: De MAN TGX en de MAN TGS

Video openen

MAN TGX – wanneer efficiëntie en prestatie gecombineerd worden

Meer kracht en nog hogere efficiëntie: de MAN TGX bewijst dat laag verbruik en optimaal krachtgebruik geen tegenstelling hoeven te zijn. Of het nu op de autosnelweg of in zware toepassing op de bouwwerf is, dankzij zijn verschillende uitrustings- en motoriseringsvarianten is de MAN TGX perfect geschikt voor de vereisten van de transportsector. Onze betrouwbare en robuuste langeafstandswinnaar legt voor u probleemloos vele kilometers af - en dat snel en voordelig.

De MAN TGX heeft alles aan boord wat uw bedrijf succesvoller maakt en het hart van de trucker sneller doet slaan. Optimaal rij- en wooncomfort en veel koppel bij gelijktijdig laag brandstofverbruik. Door standaard en optionele efficiëntie- en assistentiesystemen bent u nog economischer en veiliger onderweg - in een truck die zo uniek is als uw bedrijf.

Toepassingsgebieden

Motor & aandrijving

MAN D15 motor in Euro 6

243-294kW

MAN TGX D15-motor in Euro 6

De innovatieve MAN D15-motor verlaagt het brandstofverbruik en draagt meer lading dankzij het lagere motorgewicht. Het moderne common rail-inspuitsysteem en de geïntegreerde brandstof-hogedrukpomp, die voor zeer fijne verstuiving van de brandstof zorgt, maken de motor efficiënter en duurzamer. Het vereenvoudigde SCR-uitlaatgasnabehandelingssysteem verlaagt de onderhouds- en reparatiekosten dankzij langere service-intervallen van de dieselroetfilter. Dit biedt een langere levensduur voor de motor met de gebruikelijke MAN-kwaliteit.

Motor: D2676, 309-368 kW MAN D26 motor in Euro 6

309–368kW

MAN TGX D26 motor in Euro 6

Meer vermogen onder de motorkap bij een nog lager verbruik: dankzij onze D26 motoren bespaart u in vergelijking met het voorgangermodel nog eens 2,5 % brandstof en kunt u met 20 PK extra en een koppelmoment dat 200 Nm hoger ligt, goed doorstarten. De extra besparingen worden mogelijk door standaard en optionele efficiëntiefuncties, zoals de uitschakelbare luchtcompressor die enkel inschakelt als er werkelijk perslucht wordt verbruikt. Het resultaat: een werkingstijd die tot 90 % lager ligt in vergelijking met andere aanbieders. Techniek die indruk maakt en vooral één doel dient: u en uw bedrijf.

Motor: D3876, 397-471 kW MAN D38 motor in Euro 6

397–471kW

MAN TGX D38 motor in Euro 6

Kracht die de moeite loont: ondanks een enorm motorvermogen tot 640 PK bespaart de nieuwe MAN D38 motorgeneratie ca. 1,9 % brandstof. Geen wonder, de motor met zes cilinders op een rij hoort met slechts 1.345 kg totaalgewicht tot de lichtgewichten in zijn prestatieklasse. Zelfs veeleisende trajecten en heel zware ladingen boezemen onze krachtpatser geen angst in. Zelfs vanaf 930 o/min. bereiken de D38 motoren reeds een koppel tot 3.000 Nm en brengen ze u met de kracht van een leeuw over elke helling. Op de bouwwerf of op steile bergpassen, met de MAN D38 motoren wint u elke dag.

MAN TipMatic® 12-traps-transmissie

MAN TipMatic®

Schakel en heers zo eenvoudig als nooit tevoren

U rijdt er bijna als vanzelf mee: dankzij ons elektronisch gestuurde schakelmechanisme MAN TipMatic® en de verder ontwikkelde schakelfunctie SmartShifting kunt u nog sneller en vlekkelozer tussen de versnellingen schakelen - en dat zonder in te boeten aan snelheid of trekkracht. Het systeem berekent voor u de optimale schakelstrategie bovendien automatisch uit de belading en de helling van het traject zodat u het hoofd vrij hebt voor het verkeer. En opdat het voor u ook steeds in stijgende lijn gaat, ondersteunt de MAN EasyStart u bij het moeiteloos en veilig vertrekken op hellingen. Wie met de MAN TipMatic® gereden heeft, zal weldra nergens anders meer willen instappen.

Meer informatie

Motoruitvoering Cilinderinhoud
D1556 9,0 l
243 kW (330 PK), 1 600 Nm  
265 kW (360 PK), 1 700 Nm  
294 kW (400 PK), 1 800 Nm  
D2676 12,4 l
309 kW (420 PK), 2 100 Nm  
338 kW (460 PK), 2 300 Nm
 
368 kW (500 PK), 2 500 Nm  
D3876 15,2 l
397 kW (540 PK), 2 700 Nm  
427 kW (580 PK), 2 900 Nm  
471 kW (640 PK), 3 000 Nm  

Design & bestuurderscabines

Interieur

Van de geoptimaliseerde bekerhouder over het kleurendisplay in hoge resolutie tot de praktische koelbox: opdat u zich in uw rijdende thuis echt goed zou voelen, hebben we in ons nieuwe interieur aan alles gedacht.

Gebruikersvriendelijke MAN cockpit

Functionaliteiten van de MAN TGX

 • Hoogwaardig interieurdesign
  Een interieur dat ook u zal overtuigen: met robuuste bekleding van generfde kunststof en decoratieve inzetstukken die volledig naar uw eigen smaak in drie varianten individueel aangepast kunnen worden.

 • Intuïtief schakel- en bedieningsconcept
  Zodat u geen tijd meer hoeft te verspillen met het zoeken naar de juiste knop, hebben we het bedieningsveld van onze MAN-cockpit volledig herwerkt. Alle schakelaars en functies zijn nog intuïtiever te bedienen en ook de draaischakelaar van onze geautomatiseerde transmissie MAN TipMatic® hebben we voor uw comfort in het hoofdbedieningsveld geïntegreerd.

 • Nog meer vrije en opbergruimte
  Gegarandeerd nooit meer plaatsgebrek - in de MAN TGX kunt u zich heel breed maken. Van de herwerkte bekerhouder tot de verbeterde koelbox die op lange ritten gemakkelijk onder het bed opgeborgen kan worden. Zo blijft er meer ruimte over voor het belangrijke: namelijk voor u.

 • Intelligente verbinding dankzij de nieuwe Telematic Board Module (RIO-box)
  RIO is onze partner voor het ecologische transport- en logistiek systeem. De Telematic Board Module (RIO-box) is uw toegangsticket tot de wereld van de logistiek 4.0. Met de registratie op het platform van onze partner RIO ontvangt u de startservice RIO Essentials en de vrijschakeling van de Telematic Board Module (RIO-box). Het open cloudplatform verbindt alle partners langs de volledige logistieke ketting, koppelt voertuiginformatie aan digitale meerwaardediensten en tilt de efficiëntie van uw transportprocessen naar een volledig nieuw niveau.

Exterieur

Bij MAN combineren we al sinds tientallen jaren hoogwaardige functionaliteit met modern design. Zodat u altijd en overal een blijvende indruk achterlaat.

Chassis

Het chassis van onze MAN TGX is een echt lichtgewicht - en toch sterk genoeg om één iets goed te ondersteunen: uw individuele opbouwvarianten en uw lading. Het geoptimaliseerde gewicht helpt u niet enkel aanzienlijk brandstof te besparen, maar maakt met zijn nauwe gatenraster ook de het werk van de producent van de opbouwvariant eenvoudiger.

Bumpers

Het moet niet enkel bijzonder mooi, maar ook bijzonder praktisch zijn. De lamellenstructuur van onze bumpers zorgt voor het pakkende uiterlijk van onze MAN TGX en koelt tegelijkertijd de techniek van het voertuig. Voor een rijbeleving zonder compromissen.

Spiegelconcept

Ze weerspiegelen onze extra veiligheid: De hoofd- en groothoekspiegels alsook de grote stoeprand- en frontspiegels laten praktisch geen dode hoek meer toe en geven u een optimaal overzicht van de gebeurtenissen op de weg.

De cabines van de MAN TGX

Plaatsgebrek is een woord dat we niet kennen - er is in elke cabinevariant van de MAN TGX namelijk gezorgd voor optimaal wooncomfort en voldoende opbergruimte.

MAN XL cabine

XL-cabine

Wat wilt u nog meer: met comfortabele doorsteek van deur naar deur en het standaard comfortbed garandeert deze cabine elke bestuurder een aangename rit.

MAN XLX cabine

XLX-cabine

Als het ietsje meer mag zijn, is onze XLX-cabine uw eerste keuze: het ruime interieur, de praktische opbergmogelijkheden en het comfortbed met lattenbodem garanderen bij volledige stahoogte uiterst comfortabele werk- en woonomstandigheden.

MAN XXL cabine

XXL-cabine

Als grootte er soms toch toe doet: de XXL-cabine is één van de grootste bestuurderscabines van Europa en kent qua concurrentie zijn gelijke niet. Veelzijdige legvlakken, een stahoogte van 2 100 mm, twee comfortbedden en ontelbare opbergvakken. Onze opbergvakdroom.

MAN XLION uitrustingspakketten

De MAN XLION uitrustingspakketten

Extreem betrouwbaar, extreem robuust, extreem veelzijdig. Op lange afstanden, bij gebruik op bouwterreinen en in het distributieverkeer: De nieuwe MAN XLION uitrustingspakketten garanderen u topprestaties in elke discipline.

Naar de MAN XLION trucks

Veiligheids- & efficiëntiesystemen

Symbool veiligheidssystemen: MAN vrachtwagen met ACC Stop & Go

Veiligheids- & assistentiesystemen

We hopen dat u ze nooit nodig hebt - in noodgevallen is het echter goed om ze aan boord te hebben. De veiligheidssystemen van uw MAN TGX in een notendop.

Opdat u altijd op de juiste rijstrook blijft en zelfs bij een hoge verkeersdichtheid de passende afstand behoudt: onze innovatieve veiligheids- en assistentiesystemen helpen u om ook in moeilijke situaties bijzonder voorzichtig en veilig te rijden. Mocht de situatie toch kritiek worden, helpen we u om de controle te behouden.

Symbool efficiëntiesystemen: Stijgende winstbalans

Efficiëntiesystemen

Met de efficiëntiesystemen van MAN bespaart u kosten nog voor ze ontstaan. Voor een optimale balans op het einde van de dag.

U en uw succes staan voor ons centraal. Onze efficiëntiesystemen zorgen voor aangenaam rijden, sparen het milieu en reduceren tegelijkertijd het brandstofverbruik door een bijzonder zuinige rijwijze.

Zo past de kern van onze intelligente transmissie MAN TipMatic® het vertrekgedrag aan afhankelijk van de belasting en helling van het traject en kiest het automatisch het optimale compromis tussen comfort, materiaalslijtage en rij-efficiëntie. En dankzij onze GPS-gestuurde cruise control MAN EfficientCruise® bespaart u tot 6 % van brandstofverbruik.

Combineer rendabiliteit met optimaal rijgenot - onze efficiëntiesystemen helpen u daarbij.

MAN TipMatic®

MAN EfficientCruise® met MAN EfficientRoll

Symbool HydroDrive: Banden op een stijgend vlak

MAN HydroDrive®

Meer tractie? In een handomdraai. Optimale trekkracht en vermogen voor uw MAN TGX: met MAN HydroDrive® is weldra geen enkel terrein nog veilig voor u.

Het aandrijvingssysteem MAN HydroDrive® is ca. 750 kg lichter dan vergelijkbare, conventionele vierwielaandrijvingen. Het is vooral ontworpen voor veilig en efficiënt rijden op moeilijk terrein zoals bouwwerven of in het bos, maar ook in het normale wegverkeer bij slechte weersomstandigheden. De via de hydraulische pomp aangedreven voorasasaandrijving kan ook eenvoudig tijdens het rijden onder belasting via een draaischakelaar ingeschakeld worden. Het resultaat: meer tractie, meer flexibiliteit op uiteenlopende ondergronden en optimale veiligheid voor u en uw lading.

Meer informatie over MAN HydroDrive®

De speciale uitgaven van de MAN TGX

We zouden MAN niet zijn als we niet voor elke toepassing het passende voertuig zouden hebben - perfect aangepast aan uw behoeften. Met de speciale editie van de MAN TGX.

MAN TGX D38 's nachts op de autosnelweg

MAN TGX D38 – de krachtige

Rijden in een nieuwe dimensie: met vermogenswaarden van 397 kW (540 PK) tot 471 kW (640 PK) en krachtige koppelmomenten van 2700 tot 3000 Nm laat de TGX D38 alles achter zich. En brengt u daardoor nog efficiënter naar uw bestemming. De perfecte symbiose van concurrentieloze efficiëntie en onovertroffen doortrekkracht.

MAN TGX EfficientLine 3 trekker 's nachts op de autosnelweg

MAN TGX EfficientLine 3 – de zuinige

Hij bindt de strijd aan met verscherpte concurrentiedruk en strenge milieuvereisten. Efficiënter en zuinige dan ooit tevoren redt de MAN TGX EfficientLine 3 het met tot 2 liter brandstof minder. En spaart daardoor zowel uw portefeuille als het milieu.


Diensten

MAN Diensten

Omdat optimale service iets goeds nog beter maakt. Ontdek hier de serviceaanbiedingen van MAN.

Meer informatie


Rechtstreeks richting toekomst - Met MAN vrachtwagens

MAN Truck innovaties

MAN Truck innovaties

Ervaar nu wat de toekomst van het transport zal brengen. Innovatief, duurzaam en visionair: dit zijn de onderwerpen bij innovaties van MAN Truck.

Naar de website

U hebt nog vragen?

Neem dan contact met ons op! Meer informatie vindt u bovendien in ons veelzijdige informatiemateriaal.