MAN TGX - Zeer efficiënt

MAN TGX in snelwegtunnel

Uw voordelen

 • Zeer goede waarden met hoge vervoersprestaties
 • Intelligente hulpsystemen
 • Door TÜV gecontroleerde betrouwbaarheid
 • Met in de uitrusting nieuwe op de praktijk georiënteerde hoogtepunten

Contact met ons opnemen Naar de vrachtwagenconfigurator
MAN TGX-bestuurderscabine

Gewoon 'huiselijk’ onderweg.

Maak kennis met onze nieuw bestuurderscabine: voor meer comfort tijdens elke rit.

Inkijkje in het rijdende 'huis'

MAN TGX - wanneer efficiëntie en prestatie gecombineerd worden

Meer vermogen en nog hogere efficiëntie: de MAN TGX bewijst dat laag verbruik en optimaal krachtgebruik geen tegenstellingen hoeven te zijn. Of het nu op de autosnelweg of in een zware toepassing op het bouwterrein is, dankzij zijn verschillende uitrustings- en motoriseringsvarianten is de MAN TGX perfect geschikt voor de vereisten van uw transportbedrijf. Onze betrouwbare en robuuste langeafstandswinnaar legt voor u probleemloos vele kilometers af - en uiterst voordelig.

De MAN TGX heeft alles aan boord om uw bedrijf succesvoller te maken en het hart van de trucker sneller doet kloppen: optimaal rij- en wooncomfort en gelijktijdig veel koppel bij een laag brandstofverbruik. Dankzij de standaard en optionele efficiëntie- en assistentiesystemen bent u nog economischer en veiliger onderweg, in een truck die zo uniek is als uw bedrijf.

Toepassingsgebieden

Motor & transmissie

MAN D15-motor

243-294kW

MAN TGX D15-motor met Euro 6

De innovatieve MAN D15-motor verlaagt het brandstofverbruik en draagt meer lading dankzij het lagere motorgewicht. Het moderne common rail-inspuitsysteem en de geïntegreerde brandstof-hogedrukpomp, die zorgt voor de fijnste verstuiving van de brandstof, maken de motor efficiënter en duurzamer. Het vereenvoudigde SCR-uitlaatgasnabehandelingssysteem verlaagt de onderhouds- en reparatiekosten dankzij langere service-intervallen van het dieselroetfilter. Dit biedt een langere levensduur voor de motor met de gebruikelijke MAN kwaliteit.

Motor: D2676, 316-375 kW, MAN D26-motor met Euro 6

316-375kW

MAN TGX D26 motor met Euro 6

Meer vermogen onder de motorkap bij hetzelfde lage verbruik: De MAN D26-motor levert 10 pk meer vermogen, 100 Nm meer koppel en heeft 70 kg meer nuttige last ten opzichte van zijn voorganger. De extra vermogenstoename maakt een nieuw verbrandingsconcept mogelijk: ‘soft AGR’. Dat betekent minder verlies van motorvermogen en een vereenvoudigd koelsysteem met directe lucht-lucht-inlaatluchtkoeling. De motorefficiëntie kan op deze manier - ook in het hoge toerentalbereik - aanzienlijk toenemen. Techniek die indruk maakt en vooral één doel dient: u en uw bedrijf.

Motor: D3876, 397-471 kW, MAN D38-motor met Euro 6

397-471kW

MAN TGX D38-motor met Euro 6

Kracht die de moeite loont: de nieuwe generatie MAN D38-motoren bespaart ondanks het enorme motorvermogen tot 640 pk toch ca. 1,9 % brandstof. Geen wonder, de motor met zes cilinders in lijn behoort met slechts 1.345 kg nettogewicht tot de lichtgewichten in zijn vermogensklasse. Zelfs veeleisende trajecten en hele zware ladingen boezemen onze krachtpatser geen angst in. De D38-motoren bereiken zelfs vanaf 930 tpm al een koppel tot max. 3.000 Nm en brengen u met de kracht van een leeuw over elke helling. Of het nu om een bouwterrein of steile bergpassen gaat, met de MAN D38-motoren wint u elke dag.

MAN TipMatic® 12-traps transmissie

MAN TipMatic®

Laat maar schakelen en u rijdt eenvoudig als nooit tevoren

Met de TipMatic rijdt u bijna als vanzelf: dankzij ons elektronisch gestuurde schakelmechanisme MAN TipMatic® en de doorontwikkelde schakelfunctie SmartShifting kunt u nog sneller en zonder moeite tussen de versnellingen schakelen zonder in te boeten aan snelheid of trekkracht. Het systeem berekent bovendien uit de belading en de helling van het traject automatisch de optimale schakelstrategie voor u zodat u het hoofd vrij hebt voor het verkeer. En opdat het voor u ook steeds in stijgende lijn gaat, ondersteunt de MAN EasyStart u bij het moeiteloos en veilig wegrijden op hellingen. Wie een keer met een MAN TipMatic® gereden heeft, zal niet meer snel ergens anders willen instappen.

Meer informatie

Motoruitvoering Cilinderinhoud
D1556 9,0 l
243 kW (330 pk), 1600 Nm  
265 kW (360 pk), 1700 Nm  
294 kW (400 pk), 1800 Nm  
D2676 12,4 l
316 kW (430 pk), 2200 Nm  
346 kW (470 pk), 2400 Nm
 
375 kW (510 pk), 2600 Nm  
D3876 15,2 l
397 kW (540 pk), 2700 Nm  
427 kW (580 pk), 2900 Nm  
471 kW (640 pk), 3000 Nm  

Ontwerp & Cabine

Interieur

Van de geoptimaliseerde bekerhouder en het kleurendisplay in hoge resolutie tot de praktische koelbox: opdat u zich in uw rijdende thuis echt goed thuis voelt, hebben we in ons interieur aan alles gedacht.

Gebruiksvriendelijke MAN-cockpit

Hoogtepunten van de MAN TGX

 • Hoogwaardig interieurdesign
  Een interieur dat ook u zal overtuigen: Met robuuste in drie varianten leverbare bekleding van generfde kunststof en decoratieve inzetstukken die u volledig naar uw eigen smaak individueel kunt aanpassen.

 • Intuïtief schakel- en bedieningsconcept
  Zodat u geen tijd meer hoeft te verspillen met het zoeken naar de juiste knop, hebben we het bedieningsveld van onze MAN-cockpit volledig vernieuwd. Alle schakelaars en functies zijn nog intuïtiever te bedienen en ook de draaischakelaar van onze geautomatiseerde transmissie MAN TipMatic® hebben we voor uw comfort in het hoofdbedieningsveld geïntegreerd.

 • Nog meer vrije en opbergruimte
  Gegarandeerd nooit meer plaatsgebrek - in de MAN TGX heeft u heel veel ruimte. Van de vernieuwde bekerhouder tot de verbeterde koelbox die op lange ritten gemakkelijk onder het bed opgeborgen kan worden. Zo blijft er meer ruimte over voor het belangrijke: namelijk voor u.

 • Intelligente verbinding dankzij de nieuwe Telematic Board Module (RIO-box)
  RIO is onze partner voor het ecologische transport- en logistiek systeem. De Telematic Board Module (RIO-box) is uw toegangsticket tot de wereld van de logistiek 4.0. Met de registratie op het platform van onze partner RIO ontvangt u de startservice RIO Essentials en de activering van de Telematic Board Module (RIO-box). Het open cloudplatform verbindt alle partners via de hele logistieke keten, koppelt voertuiginformatie aan digitale meerwaardediensten en brengt de efficiëntie van uw transportprocessen naar een volledig nieuw niveau.

Exterieur

Bij MAN combineren we al sinds tientallen jaren hoogwaardige functionaliteit met modern design. Zodat u altijd en overal een goede indruk achterlaat.

Chassis

Het chassis van onze MAN TGX is een echte lichtgewicht en toch sterk genoeg om goed te ondersteunen: uw individuele opbouwvarianten en uw lading. Het geoptimaliseerde gewicht helpt u niet enkel aanzienlijk brandstof te besparen, maar dankzij het kleine gatenrooster wordt ook het werk van de producent van de opbouwvariant eenvoudiger.

Bumper

Het moet niet alleen bijzonder mooi zijn, maar ook bijzonder praktisch. De lamellenstructuur van onze bumper geeft het uiterlijk van onze MAN TGX een bite en koelt tegelijkertijd de techniek van het voertuig. Voor een rijbeleving zonder compromissen.

Spiegelconcept

Ze weerspiegelen onze extra veiligheid: de hoofd- en groothoekspiegels maar ook de grote stoeprand- en frontspiegels laten praktisch geen dode hoek meer toe en geven u een optimaal overzicht op wat zich op de weg afspeelt.

De cabines van de MAN TGX

Plaatsgebrek is een woord dat we niet kennen. Er is in elke cabinevariant van de MAN TGX namelijk gezorgd voor optimaal wooncomfort en voldoende opbergruimte.

MAN XL-cabine

XL-cabine

Wat wilt u nog meer: met een comfortabele doorsteek van deur naar deur en het standaard comfortbed garandeert deze cabine elke bestuurder een aangename rit.

MAN XLX-cabine

XLX-cabine

Als het ietsje meer mag zijn dan is onze XLX-cabine uw eerste keuze: het ruime interieur, de praktische opbergmogelijkheden en het comfortbed met lattenbodem garanderen bij volledige stahoogte uiterst comfortabele werk- en woonomstandigheden.

MAN XXL-cabine

XXL-cabine

Als grootte er soms toch toe doet: de XXL-cabine is één van de grootste cabines van Europa en kent qua concurrentie zijn gelijke niet. Veelzijdige aflegvlakken, een stahoogte van 2.100 mm, twee comfortbedden en ontelbare opbergvakken. Ons ideaal beeld van opbergruimte.

MAN XLION uitrustingspakketten

De MAN XLION uitrustingspakketten

Extreem betrouwbaar, extreem robuust, extreem veelzijdig. Op lange afstanden, bij gebruik op bouwterreinen en in het distributieverkeer: De nieuwe MAN XLION uitrustingspakketten garanderen u topprestaties in elke discipline.

Naar de MAN XLION trucks

Veiligheids- & Efficiëntiesysteem

Symbool veiligheidssystemen: MAN vrachtwagen met ACC Stop & Go

Veiligheids- en assistentiesystemen

We hopen dat u ze nooit nodig hebt, maar in noodgevallen is het echter goed om ze aan boord te hebben. De veiligheidssystemen van uw MAN TGX in een notendop.

Opdat u altijd op de juiste rijstrook blijft en zelfs bij een hoge verkeersdrukte een passende afstand behoudt: onze innovatieve veiligheids- en assistentiesystemen helpen u om ook in moeilijke situaties vooruitziend en veilig te rijden. Mocht de situatie toch kritiek worden dan helpen we u om de controle te behouden.

Symbool efficiëntiesystemen: Stijgende winstbalans

Efficiëntiesystemen

Met de efficiëntiesystemen van MAN bespaart u kosten nog voor ze ontstaan. Voor een optimale balans aan het einde van de dag.

U en uw succes staan voor ons centraal. Onze efficiëntiesystemen zorgen voor aangenaam rijden, ontzien het milieu en reduceren tegelijkertijd het brandstofverbruik door een bijzonder zuinige rijwijze.

Zo past het hart van onze intelligente transmissie MAN TipMatic® het wegrijgedrag aan afhankelijk van de belasting en helling van het traject en kiest het automatisch het optimale compromis tussen comfort, materiaalslijtage en rij-efficiëntie. En dankzij onze gps-gestuurde cruisecontrol MAN EfficientCruise® bespaart u tot 6 % op uw brandstofverbruik.

Combineer rendement met optimaal rijgenot - onze efficiëntiesystemen helpen u daarbij.

MAN TipMatic®

MAN EfficientCruise® met MAN EfficientRoll

Symbool MAN HydroDrive: Banden op een stijgend vlak

MAN HydroDrive®

Meer tractie nodig? In een handomdraai. Optimale trekkracht en vermogen voor uw MAN TGX: met MAN HydroDrive® is binnenkort geen enkel terrein nog veilig voor u.

Het aandrijvingssysteem MAN HydroDrive® is ca. 750 kg lichter dan vergelijkbare, conventionele aandrijving op alle wielen. Het is vooral ontworpen voor veilig en efficiënt rijden op moeilijk terrein zoals bouwterreinen of in het bos, maar ook in het normale wegverkeer bij slechte weersomstandigheden. De via een hydraulische pomp aangedreven voorasaandrijving kan ook eenvoudig tijdens het rijden onder belasting via een draaischakelaar ingeschakeld worden. Het resultaat: meer grip, meer flexibiliteit op uiteenlopende ondergronden en optimale veiligheid voor u en uw lading.

Meer informatie over MAN HydroDrive®

De speciale uitvoeringen van de MAN TGX

Wij zouden MAN niet zijn als we niet voor elke toepassing een passend voertuig hadden, perfect aansluitend op uw behoeften. Met de speciale uitvoeringen van de MAN TGX.

MAN TGX D38 's nachts op snelweg

MAN TGX D38 - De krachtigste

Rijden in een nieuwe dimensie: Met vermogenswaarden van 397 kW (540 pk) tot 471 kW (640 pk) en krachtige koppelmomenten van 2.700 tot 3.000 Nm laat de MAN TGX D38 alles achter zich. En brengt u daardoor nog efficiënter naar uw bestemming. De perfecte symbiose van concurrentieloze efficiëntie en onovertroffen doortrekkracht.

MAN TGX EfficientLine 3 trekker 's nachts op snelweg

MAN TGX EfficientLine 3 - De zuinige

Hij bindt de strijd aan met toegenomen concurrentiedruk en strenge milieuvoorschriften. Efficiënter en zuiniger als nooit tevoren. De MAN TGX EfficientLine 3 verbruikt tot twee liter minder brandstof. En ontziet zodoende zowel uw portemonnee als het milieu.

MAN-diensten

Diensten

Omdat de beste service iets goeds nóg beter maakt. Ontdek meer over de diensten van MAN.

MAN Service-website bezoeken
MAN DigitalServices

Digitalisering optimaliseert uw bedrijf op het gebied van transport en logistiek. Met MAN DigitalServices is het mogelijk om het gehele transportecosysteem te verbinden, optimaal afgestemd op uw werkzaamheden.

MAN DigitalServices-website bezoeken

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact met ons op! Meer informatie vindt u in de brochure.