Спонзорирање на спорт

Björn Loose, Holger Mandel, Mattias Ekström и Heinz-Jürgen Löw (од лево кон десно) при предавањето на TGX D38

MAN TGX за тркачки тимови

Безбеден транспорт: Тркачките автомобили на Mattias Ekström донесени на трките во MAN камиони

Тркачот Mattias Ekström и неговите тимови од EKS Performance AB и Abt Sportsline, минатата година можеа да се израдуваат на новите возила од MAN за транспорт на нивните тркачки автомобили: И двата тимови добија по два MAN TGX D38 влекачи за полуприколки.

EKS Performance AB е приватниот рели-крос тим на Mattias Ekström, Швеѓанецот вози за ABT Sportsline од 2001 година во Deutschen Tourenwagen Masters (DTM). Ekström, со неговите две DTM титули во 2004 и 2007 година, се брои во најдобрите светски тркачи на туринг-возила. Тој, исто така, е највозрасниот и најуспешен возач на Audi во DTM.


Два MAN влекачи за полуприколки за EKS Performance AB

Два MAN влекачи за полуприколки за EKS Performance AB

MAN го поддржува EKS Performance AB од 2014 година со влекачи за полуприколки за транспортирање на тркачките автомобили. MAN камионите ги транспортираат како тркачките автомобили, така и подвижната работилница, опремата и подвижниот комуникациски центар на тимот до тркачките патеки.

Во јуни 2015 година, Heinz-Jürgen Löw, директор на Sales & Marketing во MAN Truck & Bus, заедно со Björn Loose, Head of Marketing and Brand во MAN Truck & Bus, како и Holger Mandel, управител во MAN Truck & Bus Deutschland, му предадоа два TGX D38 на Mattias Ekström.

Од лево кон десно: Sascha Jennewein (Раководител на одделот за Experience Marketing на MAN), Edoardo Mortara (Возач на DTM на Audi Sport), Dieter Gass (Раководител на DTM на Audi Sport) и Björn Loose (Раководител на одделот за Marketing на MAN)

Audi Sport има доверба во камионите на MAN

Audi Sport е поврзан со MAN преку долгогодишно партнерство: Во 2016 година, тимот доби осум нови MAN TGX влечни возила, вклучувајќи две предводнички возила од најзначајната серија за транспорт на големи растојанија, MAN TGX D38. За време на трките за викендите, Audi Sport со помош на MAN возилата ги транспортира тркачките автомобили DTM и LMP низ Европа. Исто така, по европските патишта се транспортираат и резервни делови, мобилни конференциски простории, простории за медицинска нега и простории за инженери.

Поделете ја страницата
сподели Сподели на Facebook
твит Сподели на Twitter
Сподели на LinkedIn