MAN TGL – Создаден за маневрирање

MAN TGL во сообраќај до велосипедист

Предности за Вас

 • Максимален товар и голем капацитет на товарање
 • Ефикасен D08 мотор
 • Практични подобрувања во работната област на возачот и одделот за одмор
 • Голема способност за маневрирање и максимална сигурност

Контактирајте нè Кон конфигуратор за товарни возила

MAN TGL – За динамика на возење што воодушевува

Голема способност за маневрирање при секоја примена: Максимална способност за маневрирање при секоја примена - Максималниот товар и големиот капацитет на товарање заедно со ниската потрошувачка на гориво го прават MAN TGL вистински мултиталент кој има клучна улога во комуналната примена и градежниот сектор, па дури и во класичниот дистрибутивен сообраќај. Без оглед на Вашите потреби, нашиот MAN TGL може прецизно да се конфигурира за да ги исполни Вашите специфични потреби.

Неговото кратко растојание на осовините овозможува MAN TGL да има голема способност за маневрирање. Карактеристика која доаѓа до израз кога се користи на градилишта со ограничен простор, како и низ густиот градски сообраќај. Благодарение на екстралесната серија на мотори D08, сега можете дополнително да заштедите гориво. Дел од ова се должи и на аеродинамичниот дизајн и малиот број на компоненти што овозможува далеку полесно сервисирање. Уживајте во најдобрата динамика при возење со нашиот MAN TGL.

Сегменти за примена на MAN TGL

Мотор и погон

Мотор: D0834, 118-162 kW, MAN D08 мотор во Euro 6

118-162kW

MAN TGL D0834 мотор во Euro 6

Постигнете повеќе со помалку: генерација на мотори MAN D08. За разлика од претходната генерација, оваа генерација Ви нуди повеќе КС и поголем вртежен момент, без оглед на намалувањето во потрошувачката на гориво од 5 %. Тајната е во: намалување до единствено најважните елементи. Моторот е полесен, помалку комплексен, а според тоа е полесен за сервирање благодарение на поедноставните системи за прочистување на издувните гасови и за разладување. Дополнителна работа: D08 моторот може исто така да работи и со биодизел кој ја заштитува животната средина и со тоа правејќи ги овие мотори почисти на патиштата. Користењето на составни делови со намалена тежина, како на пример садот за масло направен од цврста пластика, дополнително го зголемува капацитетот за товарање на MAN TGL. Ние вложивме многу во нашите MAN D08 мотори за да осигуриме дека Вие нема да морате ништо да вложите.

Мотор: D0836,184-235 kW, MAN D08 мотор во Euro 6

184kW

MAN TGL D0836 мотор во Euro 6

Голема моќност, поедноставена конструкција: Аеродинамичната генерација со 6 цилиндри на D08 моторот од MAN крие до 250 КС (MAN TGL) под својата хауба. Својот иновативен мотор и концептот за прочистување на издувните гасови осигурува максимална моќност, повисоко ниво на економичност и најдобри возможни перформанси. Сега можете да транспортирате повеќе со нашиот MAN TGL, благодарение на малата тежина што ја нуди самиот камион - а со тоа секако и намалената тежина на моторот овозможува помала потрошувачка на гориво. Кога е во константна употреба, D08 моторот од MAN со намалениот број на компоненти работи без никакви прекинувања, а тоа значи дека нема да треба да поминете повеќе време од тоа што е потребно за одржување. Ефикасен, со високи перформанси и особено лесен за сервисирање - Новата генерација на D08 мотори од MAN.

MAN TipMatic® менувач со 12 степени на пренос

MAN TipMatic®

Интелигентен менувач со гарантирано забавно менување степени на пренос

Највисоките нивоа на удобност при возење и ефективното намалување на трошоците ги спојува нашиот MAN TipMatic® менувач, кој е достапен како дополнителна опција. SpeedShifting функцијата на менувачот во верзија со 12 степени на пренос Ви овозможува брзо менување помеѓу трите највисоки степени на пренос, така што Вашиот MAN TGL со значително поголема економичност ќе може да се справи со стрмните искачувања. Интелигентниот систем на менувач со својата функција за слободно лулање спречува лизгање на гумите, така што и во најтешките ситуации ќе можете набрзина и со голема леснотија повторно да започнете со возење. Исто така можете да му дозволите на MAN TGL „слободно“ да се движи благодарение на Idle Speed Driving функцијата на менувачот притоа овозможувајќи Ви релаксирано возачко искуство, дури и при сообраќај кој бавно се движи.

Дознајте повеќе

Мотор Работна зафатнина
Мотор D0834 4,6 l
118 kW (160 КС), 600 Nm  
140 kW (190 КС), 750 Nm  
162 kW (220 КС), 850 Nm  
Мотор D0836 6,9 l
184 kW (250 КС), 1.050 Nm  
Тип на возило Потпирање Растојание на осовините Менувач
Самоистоварувач
BB
3.050 – 6.700 mm Синхронизиран менувач
Шасија
BL Тонажа Автоматизиран менувач MAN

  7,5 – 12 t TipMatic® (опционално)

Дизајн и кабини

Внатрешност

Сè во еден поглед, сè на дофат – И сè на право место: Совршената поставка Ве чека позади воланот на MAN TGL, придружен со најмодерната достапна технологија ставена на располагање на Вашиот бизнис. И бидејќи за добрата работа е потребна и добра релаксација, ние исто така го оптимизиравме и одделот за одмор.

Лесна конструкција на MAN TGL

Главни карактеристики на MAN TGL

 • Пионерско мрежно поврзување благодарение на вградениот модул за телематика (RIO-Box)
  RIO-Box го претставува Вашиот влез во светот на логистиката 4.0, и истиот е стандардно вграден. Истиот ги интегрира информациите за возилото со дигитална вредност значајно подобрувајќи ја економичноста на транспортот кој го вршите.

 • Оптимизиран прекинувач и концепт на работење
  За дополнително да Ви го олесниме денот, прекинувачите во кокпитот се поставени според зачестеноста на користење и се групирани во групи на користење, а со тоа се уште повеќе интуитивни за користење. Советите и предупредувањата се многу лесни за забележување на новиот екран во боја со висока резолуција. Со тоа Вие лесно можете да се сконцентрирате на патот.

 • Оптимизација на просторот која заштедува простор
  Кај нас сè мора да биде на своето место: сега со леснотија ќе можете да ги земете Вашите документи од одделот за складирање или да ги досегнете електричните приклучници за Вашите мобилни уреди. Во новодизајнираната кабина сега имате повеќе простор благодарение на потенките конзоли за прекинувачи и/или средните конзоли, како и разладните оддели или одделите за складирање кои во целост можат да се постават под креветот.

 • Издржлива внатрешност
  Топлите бои и оптимизираната внатрешност осигуруваат топла и пријатна атмосфера. Опционалната палета на бои „Urban Concrete“ за површини е правилната боја за Вас доколку често се наоѓате во мочурливи и калливи предели. Без разлика дали станува збор за кал, прашина или масло, робусните материјали ќе издржат сè. Барем сега дамките од кафе се минато благодарение на држачите за чаши со пружини.

 • Удобна зона за релаксација
  Силата лежи во мирот - Единствено добро одморениот возач може да го даде својот максими позади воланот. Висококвалитетните кревети со летвички гарантираат релаксирачки сон, а одделите за складирани нудат доволно простор за Вашиот багаж и лични предмети. Во MAN TGL, повеќе нема да мора да се откажете од Вашите омилени навики, како на пример читање книга во креветот: одделите за складирање на книги и очила се на дофат, како и флексибилната ламба.

Надворешност

Бидејќи не секогаш станува збор за тоа што е внатре: аеродинамичниот дизајн, како и добро осмислената надворешност значително придонесуваат кон економичноста, притоа помагајќи Ви да добиете повеќе од Вашиот камион.

Динамичен дизајн: MAN TGL во градот ноќе

Динамичен дизајн

Лесно можете да ја забележите моќта и економичноста на нашиот MAN TGL. Неговиот впечатлив профил и непогрешливата предница осигуруваат дека ќе бидете забележани, без разлика дали се наоѓате во урбаната џунгла или на градилиште.

Лесна конструкција: MAN TGL возило на пошта на улица

Лесна конструкција

Го совладува секој предизвик со голема леснотија: Со своите 5.730 kg, нашиот MAN TGL е еден од најлесните камиони на пазарот. Со својата предност од околу 400 kg во однос на товарањето, лесно може да се пресмета дека на годишно ниво Ви придонесува со уште 4.000 евра. А, со тоа овој камион е вистински „тешкаш“ кога станува збор за заштеда на трошоци.

Дизајн на рамка лесен за надградба: Рамка на MAN TGL

Дизајн на рамка лесен за надградба

Не само што лесно маневрира, туку и лесно се конфигурира: Дизајнот на рамка на MAN TGL кој е лесен за надградба Ви овозможува брзо и лесно конструирање или менување на моделот на камионот со цел возилото да биде прецизно конфигурирано за предвидената употреба.

Ниско ниво на товарање: MAN TGL се товара со пластика

Ниско ниво на товарање

Заради ниското ниво на рамка, MAN TGL камионите имаат особено ниско ниво на товарање, што ги прави идеални за користење во дистрибутивниот сообраќај. Бидејќи многу лесно се товара и растовара, сега можете да завршите далеку поголема работа во текот на еден работен ден.

Кабини на MAN TGL

Право во зоната на удобност: без разлика дали станува збор за C, L или LX кабина, или пак двојна кабина, кабините на MAN TGL секогаш осигуруваат добра атмосфера.

MAN C кабина

C-кабина за возачи

Задоволство при секое влегување и излегување: нискиот влез, вратата со широко отворање и удобниот пристап до страната на совозачот, не само што Ви помагаат при товарањето и растоварањето, туку Ви помагаат да се релаксирате во текот на Вашите паузи за одмор.

MAN двојна кабина

Двојна кабина

Заедно сме посилни: двојната кабина има простор да смести до седум луѓе кои ќе понудат 14 раце за помош и со тоа нудејќи Ви го најголемиот волумен на внатрешен простор во својата класа. Идеален за занаетчиски работилници или комунална примена.

MAN L кабина

L-кабина за возачи

Со оваа кабина и камионот со голем степен на маневрирање со сигурност ќе ја добиете вредноста за Вашите пари: совршените карактеристики за маневрирање се осигурени благодарени ена малата надворешна ширина на L кабината, - Дури и тогаш кога просторот е ограничен. И удобниот кревет кој стандардно доаѓа со нашите кабини секогаш ќе биде тука кога ќе Ви биде потребен одмор по некоја тешка работа.

MAN LX кабина

LX-кабина за возачи

Работно место на кое се чувствувате добро: висококвалитетниот кревет со летвички и душек составен од повеќе ладни зони на пена претставува место од соништата за одмор откако ќе заврши работниот ден. Додека пак разновидните оддели за складирање осигуруваат квалитетен престој дури и при подолги патувања. Нашата LX кабина - Влези, започни, чувствувај се одлично.

Безбедност и систем за ефикасност на возачот

Икона за безбедносен систем: MAN товарно возило со ACC

Систем за безбедност и помош

Со MAN TGL секогаш ќе бидете на сигурно: со различните системи за безбедност и помош, секогаш ќе го одржувате потребното растојание и ќе ги препознавате опасностите пред дури да се појават.

Нашите системи за безбедност и помош навремено Ве предупредуваат за опасните ситуации, овозможувајќи Ви доволно време за да останете безбедни. Вашата безбедност е важна за нас, и затоа не само на камионите им е потребна дополнителна стабилност кога работат под максимално оптоварување. Секаде пристигнувајте безбедно со нашите системи за безбедност и помош од MAN.

Икона за систем за ефикасност на возачот: Растечка состојба на добивка

Систем за ефикасност на возачот

Избегнување на трошоците уште пред да се појават: тоа е нашата цел во MAN. Навистина можете да придобиете од нашите системи за економичност на возач вградени во нашите MAN TGL, кои сега се поекономични од кога и да е.

Ви помагаме да ја зголемите Вашата добивка и да ги намалите Вашите трошоци: иновативнииот систем за економичност на возач од MAN. Темпоматот MAN EfficientCruise® управуван со помош на GPS сега Ви заштедува до 6 % гориво и Ви помага проактивно да го контролирате Вашето возило.

Нашиот електронски менувач, MAN TipMatic®, може да Ви заштеди уште дополнителни 9 %. Со користење на различни индикатори, овој менувач ја пресметува оптималната стратегија за менување степен на пренос, а потоа ја зачувува и ја повикува пак во иднина при слични ситуации на возење.

Забавувајте се со нашите интелигентни системи за економичност на возач.

MAN TipMatic®

MAN EfficientCruise® со MAN EfficientRoll

Услуги

Услуги

Бидејќи најдобрите услуги можат и најдобрата работа да ја направат уште подобра. Овде дознајте повеќе за услугите што ги нуди MAN.

Посетете ја веб-локацијата MAN Service

Имате уште прашања?

Контактирајте нè! Дополнителни детали можете да најдете во нашите различни информативни материјали.