MAN TGS – Самоуверениот

MAN TGS минува под мост

Предности за Вас

 • Иновативни системи за помош
 • Исклучителна удобност и практична опрема во внатрешноста
 • 10 t оптоварување на предната оска од нашите возила со четири оски

Контактирајте нè Кон конфигуратор за товарни возила

MAN TGS – Робусно повеќенаменско возило со гаранција за ефикасност

MAN TGS е без конкуренција во однос на својата сестраност: без разлика дали станува збор за транспорт на кратко растојание или дистрибутивен транспорт, на градилиште или транспорт наменет за комунални услуги, како специјалист за тешки мисии, нашето робусно повеќенаменско возило гарантирано ќе Ве импресионира без разлика на задачата. Благодарение на интуитивните контроли, секогаш при рака ќе ги имате важните прекинувачи и функции. А, секако, да не го заборавиме и подобрениот оддел за одмор, кој секогаш ќе биде тука за Вас по завршувањето на успешна тура за да се чувствувате како дома. Поудобен од кога и да е.

Со голема леснотија и ефикасност може да се справи со калливите шумски предели и стрмните патишта, исто како да се наоѓате на обичен пат. Благодарение на моќниот погон, лесно се справува со патиштата. Додека пак лесната конструкција и интелигентите системи за ефикасност на возачот секогаш осигуруваат заштеда за Вашиот бизнис. MAN TGS – силниот тип, кој секогаш го дава својот максимум за да осигури успех за Вашиот бизнис.

Сегменти за примена на MAN TGS

Мотор и погон

MAN D15 мотор

243-294kW

MAN TGS D15 мотор во Euro 6

Поголема моќност, помала тежина, помала потрошувачка на гориво и помали емисии. Благодарение на модерниот систем за вбризгување Common-Rail, новиот D15 мотор е уште поодржлив и поефикасен. Пумпата за гориво под висок притисок овозможува најдобра атомизација на горивото, а со тоа и ефективно согорување и висока ефикасност. Ниските трошоци за одржување и поправка заради долгите интервали за сервисирање на филтерот за дизел честички гарантираат за поедноставениот SCR систем за дополнителна обработка на издувните гасови. Со неколку килограми помалку, моќниот D15 мотор сега може да преземе уште повеќе товар. Во однос на километражата и сигурноста на D15 моторите, можете да се потпрете на препознатливиот квалитет од MAN.

Мотор: D2676, 316-375 kW, MAN D26 мотор во Euro 6

316-375kW

MAN TGS D26 мотор во Euro 6

На Вашиот бизнис му е потребна силна движечка сила: MAN D26 моторот овозможува 10 КС повеќе, 100 Nm повеќе вртежен момент и 70 kg повеќе максимална носивост во споредба со својот претходник. Резултат: Највисока ефикасност и зголемени перформанси со ниска потрошувачка на гориво. Освен тоа, повратното водење на издувните гасови од моторот во две етапи економично го намалува формирањето на азот оксид со тоа што директно назад во системот враќа дел од издувните гасови. Сето ова создава позитивен ефект како за околината, така и за Вашата вкупна добивка.

MAN TipMatic® менувач со 12 степени на пренос

MAN TipMatic®

Поголем степен на пренос за Вашата ефикасност

Вие единствено концентрирајте се на Вашето безбедно пристигнување, а оставете на нашиот интелигентен систем на MAN TipMatic® менувач да ја преземе одговорноста за избирање на правилниот степен на пренос. Специјално дизајнираниот софтвер го пресметува идеалниот степен на пренос врз основа на брзината, како и различните индикатори, и автоматски го избира најудобното решение - за поголема ефикасност и помало абење. Уникатните функции на нашиот дванаесетстепенски менувач се заокружуваат со неколку различни програми, како на пример за користење во рамки на возен парк или од страна на искусни возачи. Благодарение на опцијата за ограничување на рачниот режим, Вие дури можете и да го намалите абењето, како и трошоците во однос на горивото кога имате случаи на чести менувања на возачите. Удобноста и ефикасноста нека бидат во повисок степен на пренос со нашиот MAN TipMatic®.

Дознајте повеќе

Мотор Работна зафатнина
D1556 9,0 l
243 kW (330 КС), 1.600 Nm  
265 kW (360 КС), 1.700 Nm  
294 kW (400 КС), 1.800 Nm  
D2676 12,4 l
316 kW (430 КС), 2.200 Nm  
346 kW (470 КС), 2.400 Nm  
375 kW (510 КС), 2.600 Nm  

Дизајн и кабини

Внатрешност

Место за сè – единствено не за компромис. Од екрани со висока резолуција, како и новиот концепт на интуитивни прекинувачи и работење, па сè до бројните подобрувања во одделот за одморање - со нашиот нов внатрешен дизајн ние навистина мислевме на сè за Вас.

Кокпит од MAN само за Вас

Најважни карактеристики на MAN TGS

 • Интуитивен прекинувач и концепт на работење
  Совршено позициониран: со новиот работен концепт во нашите кокпитови на MAN TGS, сите прекинувачи кои ќе Ви бидат потребни за брзо и често користење се сега блиску на дофат. За интуитивно работење и неверојатна удобност на работното место.

 • Екран во боја со висока резолуција
  Сè во еден преглед - со новиот LCD-екран во боја со висока резолуција на главната табла со инструменти. Пораките за предупредување, како и тековните новости за сообраќајот се сега јасно обележани за максимална безбедност и удобност.

 • Оптимизирано управување со возен парк благодарение на мрежното поврзување
  Дигитално мрежно поврзување со функции и решенија релевантни за Вас и Вашето работно поле. Со новиот вграден модул за телематика (RIO-Box), во секое време ќе имате автоматски пристап до сите дигитални услуги поставени на облаче, за уште поефикасно и поудобно управување со возниот парк.

 • Уште повеќе слободен простор
  Новиот фрижидер е изненадувачки флексибилен. Лесно може да се складира под креветот, притоа овозможувајќи Ви повеќе простор за движење. Рационализираниот менувач и средната конзола нудат дополнителен простор помеѓу седиштата.

 • Едноставно чувствувајте се како дома
  Во новата внатрешност на MAN TGS ќе се чувствувате како дома. Новите флексибилни ламби создаваат удобна атмосфера. Сега можете да го контролирате осветлувањето во внатрешноста, уредот за подигнување на прозорците и лизгачкиот покрив од креветот со помош на контролите во одделот за одмор. Приклучниците за мобилни телефони, таблети и телевизори се сега блиску до Вас, а додека преградите за складирање нудат поголем простор за складирање и организирање на кабината.

Надворешност

За нас, атрактивната надворешност и оптималните перформанси одат рака под рака. Софистицираниот дизајн на MAN TGS ја комбинира функционалната естетика со највисоката економичност.

Лавовски моќен дизајн: MAN TGS на пат

Лавовски моќен дизајн

Моќни перформанси: MAN TGS се движи сигурно со забележливи контури и импресивна харизма. Лавовите на MAN поставени на решетката од радијаторот и управувачот означуваат моќ и перформанси - давајќи Ви до знаење уште на првиот поглед за каква моќ станува збор.

Варијабилен сооднос на оптоварување на оски: MAN TGS на падина од градилиште

Варијабилен сооднос на оптоварување на оски

Секогаш добар потег: варијабилниот сооднос на оптоварување на оските на MAN TGS секогаш осигурува оптимална влечна сила за погонската оска без оглед на товарот. Оптоварувањето на оските варијабилно се дистрибуира кон погонските и непогонските оски, притоа осигурувајќи дека потребната влечна сила ќе биде оптимално применета, дури и на нерамен терен.

Подобрен браник: Преден преглед од MAN TGS

Подобрен браник

Ладен и после долги работни периоди: ламеларната структура на новиот пластичен браник ја заштитува технологијата на MAN TGS од прегревање благодарение на оптимизираниот проток на ладен воздух. На тој начин не само што го прави импресивен еден од главните елементи на Вашето возило, туку е и практичен.

Лесна конструкција: MAN TGS самоистоварувач на градилиште

Лесна конструкција

Сега сте полесни кога ги вршите турите: MAN TGS серијата на производство за тешки товарни возила ќе Ве одушеви со својата доследна и лесна конструкција. Колку е полесен камионот, толку поголем може да биде товарот кој го транспортирате - со далеку помала потрошувачка на гориво. А, тоа значи, на крајот од денот за Вас ќе има повеќе.

Дизајн на рамка лесен за надградба: Рамка на MAN TGS

Дизајн на рамка лесен за надградба

Најдобри услови: MAN TGS Ви нуди многу возможности. Горниот дел од рамката дозволува едноставно и лесно поставување на секакви типови надградби. Слободниот простор на рамката зад кабината за возачот може да се искористи за дополнителни приклучни делови, како на пример надградба за кран. Дури и ретроактивните конверзии многу лесно можат да се постават заради достапната шема на блиску поставени отвори.

Кабини на MAN TGS

Стандардно удобна атмосфера: без разлика која кабина ќе ја изберете, со MAN TGS секогаш ќе ја добиете удобноста што ја заслужувате.

MAN M кабина

M-кабина за возачи

Компактна класа: мала по големина, но огромна кога станува збор за простор за складирање. M кабината е идеална за кратки релации за локален и дистрибутивен сообраќај, во градежништвото или за комунални примени.

MAN L кабина

L-кабина за возачи

Мултиталент: додека работите како ѕвезда за транспорт за товари, за време на паузите за одмор L кабината се трансформира во област за релаксирање и одмор благодарение на удобниот кревет и бројните опции за складирање кои се стандардно овозможени од нас.

MAN LX кабина

LX-кабина за возачи

Возачите кои вредно работат и постојано имаат долги тури, заслужуваат паузи во кои можат да се релаксираат. Со два удобни кревети и обилен простор за складирање, LX кабината Ви нуди многу простор за складирани и максимална удобност.

Безбедност и систем за ефикасност на возачот

Икона за безбедносен систем: MAN товарно возило со ACC

Систем за безбедност и помош

MAN TGS поседува многу интелигенти системи за безбедност и помош со цел да се осигури дека секогаш безбедно ќе пристигнете на Вашата дестинација.

Ние ја проширивме Adaptive Cruise Control со дополнителна Stop & Go функција и сега можете релаксирано да возите низ густ сообраќај. Оваа технологија му дозволува на MAN TGS независно да врши запирање, се додека камионот комплетно не запре. Исто така, овде е и напредната помош при нагло сопирање EBA, која однапред може да распознае закана од судир и автоматски наместо Вас за започне со запирање.

Икона за систем за ефикасност на возачот: Растечка состојба на добивка

Систем за ефикасност на возачот

Со нашиот систем за ефикасност на возачот помалата потрошувачка со подобри перформанси за брзо време ќе стане дел од Вашето секојдневие. Заштедете - уште од самиот почеток.

Бидејќи ние знаеме дека горивото зазема голем дел од Вашите трошоци, ние го искористивме нашиот систем за ефикасност на возачот за да ја оптимизираме потрошувачката на гориво за нашите камиони.

Новиот темпомат MAN EfficientCruise® управуван со помош на GPS сега не само што открива надолни и нагорни градиенти долж патот до три километри однапред, истиот автоматски го избира најдобриот степен на пренос, притоа елиминирајќи ги поголемите прекинувања за влечната сила.

Нашиот систем за ефикасност на возачот е тука за да Ви помогне рационално да ја искористите секоја капка гориво.

MAN TipMatic®

MAN EfficientCruise® со MAN EfficientRoll

Икона за HydroDrive: Тркало на угорница

MAN HydroDrive®

Секогаш имајте контрола: никогаш повеќе нема да ја загубите контролата на тежок терен благодарение на погонот на предната оска кој може да се избере и кој доаѓа заедно со MAN HydroDrive®.

Повремена дополнителна моќност: погонот на сите тркала не секогаш претставува оптимално решение доколку единствено повремено се движите по лизгави површини. Е тогаш до израз доаѓа MAN HydroDrive®, со својот погон на предна оска кој може да се избере. Овој систем нуди поголема влечна сила секогаш кога ќе биде потребна, додека пак значително заштедува во однос на потрошувачката на гориво во споредба со традиционалниот погон на сите тркала притоа отстранувајќи дури 750 kg тежина. Со MAN HydroDrive® тркалата секогаш ќе бидат цврсто поставени на земјата и нема да има терен кој ќе Ве спречи за да стигнете до Вашата цел.

Дополнителни информации за MAN HydroDrive®

Услуги

Услуги

Бидејќи најдобрите услуги можат и најдобрата работа да ја направат уште подобра. Овде дознајте повеќе за услугите што ги нуди MAN.

Посетете ја веб-локацијата MAN Service

Имате уште прашања?

Контактирајте нè! Дополнителни детали можете да најдете во нашите различни информативни материјали.