MAN TGL – okretno vozilo

MAN TGL u gradskom saobraćaju pored biciklista

Vaše prednosti

 • Maksimalno korisno opterećenje i veliki tovarni kapacitet
 • Efikasan D08 motor
 • Praktično radno mjesto vozača i dio za odmor
 • Visok stepen okretnosti i maksimalna pouzdanost

Kontaktirajte nas Zum Lkw-Konfigurator

MAN TGL – Za ubjedljivu dinamiku u vožnji

Maksimalna okretnost pri svakoj upotrebi: maksimalno korisno opterećenje, veliki tovarni kapacitet i mala potrošnja goriva naš MAN TGL čine svestranim kamionom, koji postiže izvrsne rezultate u komunalnoj primjeni kao i na gradilištu ili u klasičnom distributivnom saobraćaju. Svejedno koje izazove mu postavite, MAN TGL se potpuno prilagođava vašim specifičnim potrebama.

Zahvaljujući kratkom međuosovinskom rastojanju, MAN TGL je izuzetno okretan. Ova osobina se isplati u primjeni na uskim gradilištima, a naročito u gustom saobraćaju u centru grada. A sa izuzetno lakom serijom motora D08 dodatno ćete uštedjeti gorivo. Između ostalog, za to su zaslužni uzana nadogradnja i mali broj komponenti, koje ga čine još i jednostavnim za održavanje. Uživajte u najboljoj dinamici vožnje u našem kamionu MAN TGL.

Segmenti primjene kamiona MAN TGL

Motor i mjenjač

Motor: D0834, 118-162 kW, MAN D08 motor u izvedbi Euro 6

118-162kW

MAN TGL D0834 motor u izvedbi Euro 6

Sa manje postiže više: generacija motora MAN D08. Uprkos do 5% manjoj potrošnji goriva, u odnosu na prethodne generacije na ulici pruža više KS i obrtnog momenta. Tajna: fokus na ono što je najvažnije. Motor je lakši zahvaljujući znatno pojednostavljenom pročišćavanju izduvnih gasova i hlađenju, manje je složen i to ga čini lakšim za održavanje. Dodatna prednost: kod D08 motora u rezervoare takođe možete da natočite ekološki biodizel, tako da na putu u najvećoj mjeri nema emisije štetnih materija. Zahvaljujući primjeni komponenti sa smanjenom težinom, kao na primjer posude za ulje od robusne plastike, korisno opterećenje kamiona MAN TGL se dodatno povećava. Mi brinemo za to da više nikada ne morate da brinete oko motora – pomoću naših MAN D08 motora.

Motor: D0836,184-235 kW, MAN D08 motor u izvedbi Euro 6

184kW

MAN TGL D0836 motor u izvedbi Euro 6

Velika snaga, pojednostavljena konstrukcija: varijanta sa 6 cilindara MAN D08 generacije uzanih motora ima do 250 KS ispod haube (MAN TGL). Inovativni koncept motora i prečišćavanja izduvnih gasova obezbjeđuje optimalan razvoj snage, veću efikasnost i najbolje performanse. Zahvaljujući manjoj vlastitoj težini sa vašim kamionom MAN TGL možete da transportujete još više tereta, dok se sa lakšim motorom isto tako značajno smanjuje potrošnja goriva. Kako na naporna održavanja ne biste morali da trošite više vremena nego što je potrebno, naš MAN D08 motor sa smanjenim brojem komponenti u konstantnoj primjeni ne pokazuje smetnje. Efikasna, snažna i naročito jednostavna za održavanje – D08 MAN generacija motora.

MAN TipMatic® mjenjač sa 12 stepena prijenosa

MAN TipMatic®

Inteligentan mjenjač garantuje promjenu brzine na zabavan način

U našem mjenjaču MAN TipMatic® koji se može opciono dobiti, spajaju se najviši stepen udobnosti i efikasno snižavanje troškova. Funkcija mjenjača SpeedShifting u verziji sa dvanaest stepena prijenosa omogućava brzu promjenu brzine između tri najviša stepena prijenosa, tako da MAN TGL znatno efikasnije može da savlada uspone. Da biste brzo oslobodili i pokrenuli zaglavljeno vozilo, inteligentni sistem mjenjača sa funkcijom njihanja sprečava proklizavanje guma. Osim toga, pomoću funkcije mjenjača Idle Speed Driving, kamion MAN TGL možete slobodno da pustite da „vozi“ radi iznimno opuštenog osjećaja u vožnji, čak i u gustom saobraćaju.

Saznajte više

Motori Zapremina
Motor D0834 4,6 l
118 kW (160 KS), 600 Nm  
140 kW (190 KS), 750 Nm  
162 kW (220 KS), 850 Nm  
Motor D0836 6,9 l
184 kW (250 KS), 1050 Nm  
Vrsta vozila Ogibljenje Osovinski razmak Mjenjač
Kiper
BB
3050 – 6700 mm Sinhroni mjenjač
Šasija
BL Tonaža MAN automatizovani ručni mjenjač

  7,5 – 12 t TipMatic® (opcionalno)

Dizajn i kabina

Interijer

Sve u vidokrugu, sve nadohvat ruke i sve na pravom mjestu: Iza volana kamiona MAN TGL čeka savršeno uređeno radno mjesto, koje vaše poslovanje pokreće uz pomoću najsavremenije tehnike. A pošto je za dobar rad potreban adekvatan odmor, za vas smo takođe optimizovali zonu za odmor.

MAN TGL laka konstrukcija

Najvažnije odlike kamiona MAN TGL

 • Umrežavanje orijentisano ka budućnosti zahvaljujući novom telematskom modulu na komandnoj tabli (RIO kutija)
  Pomoću RIO kutije na komandnoj tabli imate svoju serijsku ulaznicu u svijet logistike 4.0. Ona spaja informacije o vozilu sa digitalnim uslugama dodatne vrijednosti i na taj način podiže efikasnost transportnih procesa na jedan potpuno novi nivo.

 • Optimizovan koncept prekidača i komandi
  Kako bi vam olakšali svakodnevicu, prekidači u kokpitu su pozicionirani prema učestalosti njihovog korišćenja, svrstani su u funkcionalne grupe, pa se na taj način još intuitivnije njima može rukovati. Na novom ekranu u boji visoke rezolucije napomene i poruke upozorenja odmah upadaju u oči. Zahvaljujući tome, uvijek imate slobodan pogled na ulicu.

 • Optimizovanje površina radi uštede mjesta
  Kod nas svi predmeti imaju svoje određeno mjesto: nadohvat ruke su vam dokumenta, kao i pretinci za odlaganje i elektronski priključci za mobilne uređaje. Imate znatno više prostora zahvaljujući bitno užoj komandnoj i srednjoj konzoli, kao i frižideru i kutiji za odlaganje, koji se u potpunosti mogu odložiti ispod kreveta i novodizajniranoj vozačkoj kabini.

 • Unutrašnji prostor otporan na habanje
  U optimizovanom unutrašnjem prostoru za dobar ambijent brinu tople boje i ujedno stvaraju dobar osjećaj. Opcioni ton boje „Urban Concrete“ je pravi izbor za površine ako često vozite prljavim drumovima. Sasvim je svejedno, bilo to blato, prašina ili ulje – robusni materijali i površine sve podnose. Pomoću novih ogibljenih držača za čaše, fleke od kafe postaće stvar prošlosti.

 • Udobna zona za opuštanje
  Snaga leži u odmoru, jer samo naspavan vozač može da postigne vrhunske rezultate za volanom. Kvalitetni kreveti sa ramom sa letvicama brinu za kvalitetan san, a prostrani pretinci za odlaganje nude mjesto za prtljag i lični pribor. U kamionu MAN TGL ne morate da se odreknete čak ni najomiljenije navike, kao što je ugodno čitanje u krevetu: Pretinci za odlaganje knjiga i naočara su takođe nadohvat ruke, kao i fleksibilno podesive nove lampe.

Eksterijer

Ne zavisi sve samo od unutrašnjih vrijednosti: aerodinamičan dizajn i dobro osmišljen eksterijer pružaju značajan doprinos efikasnosti i na taj način donose još veću dobit za vas.

Dinamičan dizajn: MAN TGL noću u centru grada

Dinamičan dizajn

Snaga i efikasnost našeg kamiona MAN TGL se ogledaju u njegovom obliku. Pomoću markantnog profila i prepoznatljivog prednjeg dijela garantuje uspješan nastup, bez obzira na to da li se nalazite u metežu velikog grada ili na gradilištu.

Laka konstrukcija: MAN TGL poštansko vozilo na ulici

Laka konstrukcija

Sa lakoćom savladava svaki izazov: sa 5730 kg, naš MAN TGL je jedan od najlakših kamiona na tržištu. Zahvaljujući svojoj prednosti korisnog opterećenja od oko 400 kg, generiše dodatni prihod od oko 4000 evra godišnje za vas. Pri uštedi troškova, on postaje apsolutno teška kategorija.

Konstrukcija okvira jednostavna za nadogradnju: MAN TGL šasija

Konstrukcija okvira jednostavna za nadogradnju

Nije samo okretan, nego je i promjenjiv: šasija kamiona MAN TGL jednostavna za nadogradnju omogućuje vam da brzo i jednostavno realizujete nadogradnje ili rekonstrukcije i da vozilo konfigurišete tačno onako kako odgovara svrsi određene primjene.

Niska ivica za utovar: u MAN TGL se tovare plastični sanduci

Niska ivica za utovar

Zbog male visine okvira, MAN TGL omogućuje nadogradnje sa naročito niskom ivicom za utovar i na taj način postaje idealan za distributivni saobraćaj. Budući da se može lako natovariti i istovariti, preko dana uspijevate da natovarite više i na kraju dana ste uprkos tome potrošili manje.

Kabine kamiona MAN TGL

Uđite u zonu komfora: bez obzira na to da li se radi o C, L, LX kabini ili dvostrukoj kabini – u velikim kabinama kamiona MAN TGL dobar osjećaj je uvijek na najvišem nivou.

MAN C kabina

C-kabina

U ovu kabinu se rado ulazi i izlazi: nisko postavljeni ulaz, vrata koja se širom otvaraju i ugodan prolazak do suvozačeve strane čine utovar i istovar lakim, ali i pružaju odmor u međuvremenu.

MAN dvostruka kabina

Dvostruka kabina

Zajedno ste jači: u dvostrukoj kabini ima mjesta za do sedam osoba i 14 vrijednih ruku, pa vam time nudi najveću zapreminu unutrašnjeg prostora u svojoj klasi. Idealna za zanatske radionice ili komunalnu primjenu.

MAN L kabina

L-kabina

Naš okretni kamion se isplati zahvaljujući njoj: zahvaljujući maloj spoljašnjoj širini, L vozačka kabina omogućava savršeno ranžiranje, čak i na suženim mjestima. A ako vam je poslije teškog manevra okretanja potrebna pauza, čeka vas udobni krevet.

MAN LX kabina

LX-kabina

Radno mjesto koje nudi dobar osjećaj: kvalitetan krevet sa ramom sa letvicama i višezonskim dušekom od hladne pjene poslije završenog posla vas nježno uljuljkuje u san. Osim toga, raznovrsne mogućnosti za odlaganje na dugim turama obezbjeđuju maksimalan kvalitet boravka. Ulazak, kretanje, dobar osjećaj – sve u našoj LX kabini.

Sistemi za bezbjednost i efikasnost

Ikona za sisteme za bezbjednost: MAN kamion sa sistemom ACC

Sistemi za bezbjednost i asistenciju

U kamionu MAN TGL uvek igrate na sigurno: zahvaljujući mnogobrojnim sistemima za bezbjednost i asistenciju održavate pravilno rastojanje i otkrivate opasnosti prije nego što one nastanu.

Kako nam je izuzetno stalo do vaše bezbjednosti, naši sistemi za bezbjednost i asistenciju vas pravovremeno upozoravaju na opasne situacije, tako da vam ostaje dovoljno vremena da promijenite smjer. Nudimo vam dodatnu stabilnost, kako se čak ni pod punim tovarom ne biste naginjali. Stižete bezbjedno, uz pomoć MAN sistema za bezbjednost i asistenciju.

Ikona za sisteme za efikasnost: Sve veći plus za vaše poslovanje

Sistemi za efikasnost

Izbjegnite troškove prije nego što nastanu: to je cilj kompanije MAN. Ostvarite korist od naših sistema za efikasnost, koji naš MAN TGL čine štedljivim kao nikada prije.

Povećavate dobit, a smanjujete troškove: inovativni MAN sistemi za efikasnost. Tempomat MAN EfficientCruise® kojim upravlja GPS štedi do 6% goriva i pomaže vam da vozite naročito obazrivo.

Ostalih približno 9% obezbjeđuje naš elektronski ručni menjač MAN TipMatic®. Na osnovu različitih pokazatelja se određuje optimalna strategija za promjenu brzine, memoriše se, pa se onda u budućnosti koristi u sličnim situacijama u vožnji.

Mnogo zabave prilikom štednje zahvaljujući našem inteligentnom sistemu za efikasnost.

MAN TipMatic®

MAN EfficientCruise® sa MAN EfficientRoll

Usluge

Usluge

Zato što najbolje usluge ono što je dobro čine još boljim. Ovdje otkrijte ponude usluga firme MAN.

Posjetite stranicu za usluge MAN Service

Imate još pitanja?

Kontaktirajte nas! Osim toga, dodatne detalje možete da nađete u našim raznovrsnim informativnim materijalima.