MAN TGM – univerzalno vozilo

MAN TGM u terenskoj vožnji

Vaše prednosti

 • Efikasan motor D08 sa visokom nosivošću i niskom potrošnjom goriva
 • Komforno radno mjesto vozača
 • Višestruka primjena

Kontaktirajte nas Konfigurator teretnog vozila

MAN TGM – efikasnost u svoj svojoj raznolikosti

MAN TGM iznova definiše ekonomičnost u srednje teškom terenskom i distributivnom saobraćaju: opremljen optimizovanom pogonskom grupom, brine za to da vam na putu bude još udobnije i da uštedite još više goriva. Zahvaljujući inovativnom D08 motoru, pored toga što štedite težinu i vrijeme takođe štedite i gorivo. Bilo u distributivnom saobraćaju, komunalnoj primjeni ili na gradilištu – naš MAN TGM se pokazuje tako raznovrsnim kakvi su i vaši dnevni izazovi.

Za vašu oblast primjene možete da konfigurišete MAN TGM kamion po mjeri iz različitih verzija motora, opreme i nadogradnje. Takođe u vozilu: inovativne sisteme asistencije kao i moderno radno mjesto za vozača, na kojem ćete se osjećati kao kod kuće iako ste na putu. MAN TGM ima mnoge talente. Njegov najveći talenat: povećanje uspjeha vašeg poslovanja.

Segmenti primjene kamiona MAN TGM

Motor i mjenjač

Motor: D0836, 184-235 kW, MAN TGM D08 motor u izvedbi Euro 6

184-235kW

MAN TGM D08 motor u izvedbi Euro 6

Lakši kamion za još više korisnog opterećenja: MAN D08 motor teži do 103 kg manje nego njegov model prethodnik. Zahvaljujući robusnoj plastičnoj posudi za ulje i manjem broju komponenti, ne smanjuje se samo težina i trošak za održavanje motora, već i potrošnja goriva. Na taj način, pomoću našeg inovativnog pogona, možete da uštedite do 5% troškova za gorivo. Jednostepeni turbo punjač za izduvne gasove obezbjeđuje optimalan razvoj snage i povećanu efikasnost. Kratko rečeno: kod MAN D08 motora pomoć pružaju najveća snaga i stepen efikasnosti. Po želji možete da postignete dodatan plus za ekološku prihvatljivost zahvaljujući primjeni parafinskih goriva, i to bez ikakve izmjene ili dodatnog opremanja.

MAN TipMatic® mjenjač sa 12 stepena prijenosa

MAN TipMatic®

Prebacite u viši stepen efikasnosti

Troškovi opadaju, a udobnost u vožnji raste: pomoću inteligentnih funkcija, koje su potpuno prilagođene novoj generaciji motora kamiona MAN TGM, mjenjač MAN TipMatic® obezbjeđuje još veću udobnost u vožnji. Idle Speed Driving omogućava da štedeći gorivo krstarite kroz gust saobraćaj, a da uopšte ne morate da aktivirate papučicu gasa. Funkcija za promjenu brzine SmartShifting omogućava jednostavno i pažljivo mijenjanje stepena prijenosa uz konstantnu vučnu silu. MAN TipMatic® funkcioniše potpuno automatski i na osnovu prethodne situacije u vožnji određuje odgovarajuću strategiju za promjenu brzine. Dopustite nam da radimo za vas kako biste potpuno mogli da se koncentrišete na napredak poslovanja.

Saznajte više

Motori Zapremina
Motor D0836 6,9 l
184 kW (250 KS), 1050 Nm  
213 kW (290 KS), 1150 Nm  
235 kW (320 KS), 1250 Nm  
Vrsta vozila Ogibljenje Osovinski razmak Mjenjač
Šasija
BB
3525 - 5775 mm Sinhroni mjenjač
Kiper
BL Tonaža MAN automatizovani ručni mjenjač

LL 12 - 26 t TipMatic® (opcionalno)

Dizajn i kabina

Interijer

Novi koncept osvjetljenja, više slobode pokreta i pregledno područje rada, na kojem je sve na pravom mjestu. Modernizovana unutrašnja životna sredina kamiona MAN TGM ispuniće sve želje.

MAN kokpit prilagođen korisniku

Najvažnije odlike kamiona MAN TGM

 • Radno mjesto vozača, savršeno za svakodnevne poslove
  Kako nikada ne biste izgubili pregled, u novom kamionu MAN TGM smo u potpunosti preradili koncept komandi: MAN TipMatic® obrtni prekidač je pomjeren ka centru, pa vam je tako još dostupniji. Ostale prekidače smo svrstali u funkcionalne grupe i poređali prema učestalosti njihovog korišćenja. Važne napomene i poruke upozorenja se mogu još lakše uočiti na ekranu u boji velike rezolucije, tako da možete brže da reagujete.

 • Komforna zona za odmor
  Uvijek nadohvat ruke: sve prekidače za unutrašnje osvjetljenje, podizače prozora i klizni krov sada sasvim lako možete da dosegnete iz svake pozicije spavanja. Utičnice za mobilni telefon, tablet i televizor sada su takođe u domašaju. Vaše lične stvari možete da odložite u prostrane pretince za odlaganje na zadnjem zidu.

 • Još više mjesta za vas
  Kako biste se na radnom mjestu još više ispružili novi modul frižidera u potpunosti možete da odložite ispod kreveta, tako da za vas ostaje dodatni prostor. Na taj način ne samo da u svakom trenutku nadohvat ruke imate osvježenje, nego i znatno više slobode za stajanje i kretanje.

 • Novi svjetovi boja
  Unutrašnji prostor u toplim tonovima pijeska i sive boje na dugim, a i na kratkim dionicama, omogućavaju da se svuda okolo dobro osjećate. Naš ton boje „Urban Concrete“ prašta (skoro) sve, pa je zato naročito preporučljiv kod čestih, intenzivno prljavih radnih primjena. Novi držač za čaše je naročito čist: zahvaljujući ogibljenom držaču u unutrašnjosti ništa više ne može da se prospe, čak ni prilikom vožnje u krivinama ili na neprohodnom terenu.

 • Umrežavanje orijentisano ka budućnosti zahvaljujući novom telematskom modulu na komandnoj tabli (RIO kutija)
  Pomoću RIO kutije na komandnoj tabli imate svoju serijsku ulaznicu u svijet logistike 4.0. Ona spaja informacije o vozilu sa digitalnim uslugama dodatne vrijednosti i na taj način podiže efikasnost transportnih procesa na jedan potpuno novi nivo.

Eksterijer

Prepoznatljiv dizajn i praktične funkcije koje vam olakšavaju svaki težak zadatak: MAN TGM nudi atraktivnu spoljašnjost, koja će položiti i vaš svakodnevni praktični test.

Upečatljiv dizajn: MAN TGM na magistrali, snimak sprijeda

Upečatljiv dizajn

Pravi MAN se odmah prepoznaje po svojoj aerodinamičnoj silueti i naravno, po MAN lavovima, koji se ističu na masci hladnjaka i volanu.

Laka konstrukcija: MAN TGM na magistrali, iz bočne perspektive

Laka konstrukcija

Ko može da postigne mnogo, ne mora da bude mnogo težak: Zahvaljujući primjeni materijala čija je težina optimizovana, MAN TGM je veoma lak, pa zato možete da utovarite više. Dakle, nije nikakvo čudo da je zvijezda korisnog opterećenja u svojoj klasi.

Prednja osovina optimizovane težine: MAN TGM sa natovarenim paletama

Prednja osovina optimizovane težine

Sa još većim mogućnostima opterećenja: zahvaljujući novom, patentiranom Z kovanom profilu tijela osovine, težinu prednje osovine smo mogli da smanjimo za dodatnih 8,5 kg. Za vas to znači povećano korisno opterećenje, koje rasterećuje vaš budžet, jer što više možete da natovarite, to manje tura morate da napravite.

Konstrukcija okvira jednostavna za nadogradnju: okvir kamiona MAN TGM

Konstrukcija okvira jednostavna za nadogradnju

Naši kamioni omogućavaju jednostavnu nadogradnju: konstrukcija okvira kamiona MAN TGM je opremljena praktičnim perforiranim rasterom, tako da se dogradnje i nadogradnje mogu brzo i jeftino realizovati bez bušenja. Na taj način ne samo da šasiju čuvate od korozije, već ostajete i konstantno fleksibilni za brza prilagođavanja.

Priprema za sekundarne agregate: MAN TGM sa nadogradnjom krana

Priprema za sekundarne agregate

Pripremljen za sve: sasvim svejedno da li želite da integrišete dodatni klima kompresor, pumpu za beton ili kompresor – zahvaljujući fabričkoj predopremi za sekundarne agregate, MAN TGM je najbolje pripremljen za sve nadogradnje.

Kabine kamiona MAN TGM

Različite verzije uz izvanredan komfor: pošto svaki zadatak kabini nameće drugačije zahtjeve, kod nas možete da birate između četiri vozačkih kabina.

MAN C kabina

C-kabina

Kompaktna klasa: ovdje se rado ulazi. Zahvaljujući izuzetno niskom ulazu, vratima koja se širom otvaraju i udobnom prolasku do suvozačeve strane, C kabina olakšava svakodnevni posao.

MAN dvostruka kabina

Dvostruka kabina

Timski igrač: dvostruka vozačka kabina sa četvoro vrata nudi dovoljno mjesta za do sedam osoba. Zahvaljujući njoj, u kamionu TGM ne transportujete samo materijal i mašine, već i cijelu svoju ekipu.

MAN L kabina

L-kabina

Okretno vozilo: L vozačka kabina ima kompaktne spoljne dimenzije koje vam omogućuju lako upravljanje vozilom. Ako vam je potrebna pauza od rada, čeka vas već optimizovana zona za odmor sa udobnim krevetom. Raznovrsne pregrade i prostori za odlaganje nude mnogo prostora za vaše lične stvari.

MAN LX kabina

LX-kabina

Pobjednik u veličini: LX kabina nudi najveći prostor za MAN TGM i istovremeno obezbjeđuje značajnu prednost korisnog opterećenja zahvaljujući smanjenoj sopstvenoj težini. U kombinaciji sa svojim aerodinamičnim dizajnom dodatno pomaže pri uštedi goriva. Čak dva udobna kreveta sa ramom sa letvicama i višezonskim dušekom od hladne pene pozivaju vas na opuštanje poslije teškog radnog dana.

Bezbjednosni sistemi i sistemi efikasnosti

Ikona bezbjednosnih sistema: MAN kamion sa sistemom ACC Stop & Go

Sistemi za bezbjednost i asistenciju

Preventiva je najbolja zaštita: naši sistemi za bezbjednost i asistenciju vas upozoravaju na kritične situacije, kako biste pravovremeno mogli da reagujete.

Pomoću naših sistema za bezbjednost i asistenciju ne možete više tako brzo izgubiti kontrolu. Zahvaljujući elektronskom programu stabilizacije i mnogobrojnim drugim primjenama konstantno ste u kontroli nad vozilom, čak i pod najtežim uslovima. Vjerujte našem tehničkom znanju i otkrijte naše serijske kao i opcione sisteme za bezbjednost i asistenciju.

Ikona sistema efikasnosti: Sve veći plus za vaše poslovanje

Sistemi za efikasnost

Za nas je najvažnije da snizimo vaše troškove. Sa našim inovativnim sistemima za efikasnost štedite u svakoj vožnji, čak i ako se samo kotrljate.

Svakoga dana naporno radimo na tome da vam obezbjedimo maksimalnu ekonomičnost. Naš tempomat EfficientCruise® sa GPS sistemom obezbjeđuje do 6% uštede goriva, tako što unaprijed obračunava topografiju dionice i u svako doba bira adekvatnu brzinu vožnje. Zahvaljujući funkciji mjenjača MAN EfficientRoll, naš MAN TGM autonomno prelazi u prazan hod kod lakih nagiba i tako koristi idealne osobine kotrljanja našeg univerzalca.

Doživite ekonomičnost u novoj dimenziji pomoću MAN sistema za efikasnost.

MAN TipMatic®

MAN EfficientCruise® sa funkcijom MAN EfficientRoll

Usluge

Usluge

Zato što najbolje usluge ono što je dobro čine još boljim. Ovdje otkrijte ponude usluga firme MAN.

Posjetite stranicu za usluge MAN Service

Imate još pitanja?

Kontaktirajte nas! Osim toga, dodatne detalje možete da nađete u našim raznovrsnim informativnim materijalima.