MAN TGS – vozilo za sve izazove

MAN TGS vozi ispod mosta

Vaše prednosti

 • Inovativni sistemi asistencije
 • Izvanredan komfor i praktična oprema u interijeru
 • Nosivost od 10 t na prednjoj osovini kod vozila sa četiri osovine

Kontaktirajte nas Konfigurator teretnog vozila

MAN TGS – robusni svemogući kamion sa garancijom efikasnosti

MAN TGS je jedinstveno konvertibilan: bez obzira na to da li se koristi u teškom lokalnom i distributivnom saobraćaju, na gradilištu, u komunalnoj primjeni ili kao specijalista u teškoj misiji, naš robusni svemogući kamion garantovano ostavlja utisak prilikom svakog zadatka. Na izuzetno intuitivnoj komandnoj tabli sve važne prekidače i funkcije konstantno imate nadohvat ruke. Poslije uspješne ture čeka vas dobro osmišljena zona za odmor, u kojoj možete da se osjećate sasvim kao kod kuće. Toliko udobnosti još nikada niste iskusili.

Blatnjave šumske puteve i strme puteve sa tucanikom savlađuje isto podjednako efikasno kao dugotrajnu vožnju na autoputu. Donosi više snage na ulicu pomoću snažnog pogona. Pri tome obezbjeđuje veliku uštedu troškova zahvaljujući dosljedno lakoj konstrukciji i inteligentnim sistemima za efikasnost. MAN TGS – snažni tip, koji se punom snagom zalaže za vaš poslovni uspjeh.

Segmenti primjene kamiona MAN TGS

Motor i mjenjač

MAN D15 motor

243-294kW

MAN TGS D15 motor u izvedbi Euro 6

Više snage, manja težina, manja potrošnja goriva i niže emisije. Novi motor D15 još je izdržljiviji i efikasniji zahvaljujući modernom Common Rail sistemu ubrizgavanja. Visokotlačna pumpa za gorivo osigurava optimalno raspršivanje goriva, a time i efikasno sagorijevanje i visok nivo efikasnosti. Pojednostavljeni sistem naknadne obrade izduvnih gasova SCR garantuje niske troškove održavanja i servisa zahvaljujući dugim servisnim intervalima filtera čestica čađe. Snažni motor D15 koji je još lakši nego prije sada može da podnese još veći teret. Što se tiče kilometraže i pouzdanosti motora D15 možete da se oslonite na uobičajeni MAN kvalitet.

Motor: D2676, 316-375 kW, MAN D26 motor u izvedbi Euro 6

316-375kW

MAN TGS D26 motor u izvedbi Euro 6

Vašem poslovanju je potreban snažan pogon: MAN D26 motor donosi 10 KS više, za 100 Nm veći broj obrtaja i za 70 kg veće korisno opterećenje u poređenju sa prethodnim modelom. Rezultat: Najviša energetska efikasnost i povećana snaga pri istovremeno niskoj potrošnji goriva. Povraćaj izduvnih gasova motora sa dvostepenim hlađenjem efikasno smanjuje nastanak azot oksida, time što se jedan dio izduvnih gasova ponovo usmjerava u sistem. Tako profitirate od dobre ekološke ravnoteže, koja takođe povoljno djeluje na vaš konačan uspjeh.

MAN TipMatic® mjenjač sa 12 stepena prijenosa

MAN TipMatic®

Prebacite u viši stepen efikasnosti

Pobrinite se za to da sigurno stignete na cilj, a izbor odgovarajućeg stepena prijenosa prepustite našem inteligentnom sistemu za promjenu brzine MAN TipMatic®. Specijalan softver na osnovu različitih cifara obračunava idealnu brzinu prijenosa i automatski bira najpovoljnije rješenje po pitanju udobnosti, povećane efikasnosti i manjeg habanja. Različiti programi, koji su namijenjeni za iskusne vozače ili preduzeća sa velikim voznim parkom, dopunjuju jedinstvene funkcije našeg inovativnog mjenjača sa dvanaest stepeni prijenosa. Upravo kod čestih promjena u vožnji možete da smanjite troškove habanja i goriva tako što ćete manje koristiti ručni režim rada. Prebacite u viši stepen udobnosti i efikasnosti uz MAN TipMatic®.

Saznajte više

Motori Zapremina
D1556 9,0 l
243 kW (330 KS), 1600 Nm  
265 kW (360 KS), 1700 Nm  
294 kW (400 KS), 1800 Nm  
D2676 12,4 l
316 kW (430 KS), 2200 Nm  
346 kW (470 KS), 2400 Nm  
375 kW (510 KS), 2600 Nm  

Dizajn i kabina

Interijer

Dovoljno mjesta za sve – samo ne za kompromise. Od ekrana u boji visoke rezolucije, preko novog koncepta prekidača i komandi do mnogobrojnih poboljšanja u zoni odmora – mislili smo na sve kada smo osmišljavali novi unutrašnji prostor za vas.

MAN kokpit prilagođen korisniku

Najvažnije odlike kamiona MAN TGS

 • Intuitivan koncept prekidača i komandi
  Savršeno pozicionirani: u novom konceptu komandi našeg MAN TGS kokpita svi prekidači, koje često i brzo morate da koristite, nalaze se u neposrednoj blizini nadohvat ruke. Za intuitivno rukovanje i izvanrednu udobnost na radnom mjestu.

 • Ekran u boji visoke rezolucije
  Sve je u vidnom polju zahvaljujući novom LCD ekranu u boji visoke rezolucije na glavnoj komandnoj tabli. Poruke upozorenja i aktuelne napomene o saobraćaju se naročito ističu, čime se osiguravaju maksimalna bezbjednost i udobnost.

 • Optimizovano upravljanje voznim parkom zahvaljujući digitalnom umrežavanju
  Digitalno se umrežite sa relevantnim funkcijama i rješenjima za vašu oblast poslovanja i vas. Pristup svim digitalnim uslugama koje su zasnovane na oblaku dobijate u svako doba i automatski, čime se obezbjeđuje još efikasnije i udobnije upravljanje voznim parkom pomoću novog telematskog modula na komandnoj tabli (RIO kutija).

 • Još više slobodnog prostora
  Novi frižider je osvježavajuće fleksibilan. Možete praktično da ga smjestite ispod kreveta i tako oslobodite dosta prostora. Uža komandna i srednja konzola nudi dodatno mjesto između sjedišta.

 • Jednostavno „dobar osjećaj“
  U novom enterijeru kamiona MAN TGS osjećate se sasvim kao kod kuće. Nove fleksibilne lampe čine ambijent prijatnim. Pomoću nove položene kontrolne table iz kreveta možete udobno da upravljate unutrašnjim osvjetljenjem, podizačima prozora i kliznim krovom. Utičnice za mobilni telefon, tablet i televizor su nadohvat ruke, a novi pretinci za odlaganje obezbjeđuju više prostora za odlaganje i urednost u kabini.

Eksterijer

Dobar izgled i najbolje performanse kod nas idu ruku pod ruku. Zahtjevan dizajn našeg kamiona MAN TGS udružuje funkcionalnu estetiku i maksimalnu efikasnost.

Dizajn sa snagom lava: MAN TGS na autoputu

Dizajn sa snagom lava

Snažan nastup: MAN TGS se samouvjereno predstavlja pomoću markantnih kontura i harizme koja oduševljava. MAN lav na masci hladnjaka i na volanu sinonim je za snagu i izvrsne performanse. On na prvi pogled objašnjava šta se krije iza našeg paketa snage.

Promjenljivi odnos osovinskog opterećenja: MAN TGS na strmom gradilištu

Promjenljivi odnos osovinskog opterećenja

Uvek čvrsto na osovinama: za optimalnu trakciju na pogonskoj osovini pri svim opterećenjima brine promjenljivi odnos osovinskog opterećenja u kamionu MAN TGS. Osovinsko opterećenje se pri tome promjenljivo raspoređuje između pogonjene i nepogonjene osovine, tako da čak i na neasfaltiranim terenima neophodna vučna sila može optimalno da se prenosi.

Prerađeni branik: MAN TGS izgled sprijeda

Prerađeni branik

Dugi periodi rada ga ne brinu: zbog svoje laminarne strukture, naš novi plastični branik zahvaljujući optimizovanom strujanju hladnog vazduha štiti tehniku kamiona MAN TGS od pregrijevanja. Tako da najznačajniji element prednjeg dijela vozila ne samo da izgleda lijepo, nego je i veoma praktičan.

Laka konstrukcija: MAN TGS kiper na gradilištu

Laka konstrukcija

Lakša vožnja na turama: serija teških MAN TGS vozila impresionira svojom dosljedno lakom konstrukcijom. Što je kamion lakši, to više korisnog opterećenja može da transportuje, i to uz manju potrošnju. Da bi vam ostalo više, kada podvučete crtu.

Konstrukcija okvira jednostavna za nadogradnju: Okvir vozila MAN TGS

Konstrukcija okvira jednostavna za nadogradnju

Najbolji uslovi okvira: MAN TGS nudi mnoštvo mogućnosti. Zbog ravne gornje ivice okvira, nadogradnje u bilo koju svrhu mogu da se montiraju brzo i ekonomično. Slobodan prostor okvira iza kabine može se iskoristiti za dodatne dograđene dijelove kao na primjer nadogradnju krana. Čak se i naknadne rekonstrukcije mogu lako izvršiti zahvaljujući perforiranom rasteru.

Kabine kamiona MAN TGS

Serijska atmosfera udobnosti: sasvim svejedno za koju se kabinu odlučite – kod kamiona MAN TGS maksimum udobnosti je uvek prisutan.

MAN M kabina

M-kabina

Kompaktna klasa: mala po dimenzijama, ali veoma velika ako se radi o prostoru za odlaganje. Kabina M pravi je izbor za kratke dionice u lokalnom i distributivnom saobraćaju, u građevinarstvu ili za komunalne službe.

MAN L kabina

L-kabina

Svestrana kabina: tokom rada je zvijezda korisnog opterećenja, a zahvaljujući serijskom udobnom krevetu i raznovrsnim mogućnostima za odlaganje u pauzama za odmor, vozačka kabina L pretvara se u intiman prostor za odmor.

MAN LX kabina

LX-kabina

Ko naporno radi i vozi dugačke ture, zaslužio je vrijeme za prijatan odmor. Sa dva udobna kreveta i sjajnim mogućnostima za odlaganje, vozačka kabina LX vam nudi mnogo udobnog mjesta i maksimalnu udobnost.

Sistemi za bezbjednost i efikasnost

Ikona za sisteme za bezbjednost: MAN kamion sa sistemom ACC

Sistemi za bezbjednost i asistenciju

Da biste uvijek bezbjedno stigli na cilj, MAN TGS je opremljen brojnim inteligentnim sistemima za bezbjednost i asistenciju.

Da biste i u gužvi mogli da ostanete opušteni, ACC tempomate koji regulišu rastojanje smo dopunili funkcijom Stop & Go. Na taj način MAN TGS u gužvi koči samostalno, dok se ne zaustavi i u slučaju kratkih zaustavljanja takođe ponovo sam kreće. U vozilu je takođe sistem pomoći pri naglom kočenju EBA, koji otkriva prijeteće sudare sprijeda i automatski uvodi kočenje.

Ikona za sisteme za efikasnost: Sve veći plus za vaše poslovanje

Sistemi za efikasnost

Manja potrošnja uz veću snagu pomoću naših sistema za efikasnost uskoro će postati vaša svakodnevica. Štedite od samog početka.

Pošto znamo da gorivo predstavlja značajan dio vaših troškova, zahvaljujući našem inteligentnom sistemu za efikasnost dosljedno optimizujemo potrošnju naših kamiona.

Na taj način, naš tempomat MAN EfficientCruise® sa GPS podrškom registruje ne samo tok deonice sa usponima i nagibima do tri kilometra unaprijed, nego takođe automatski bira najbolji stepen prijenosa i time izbjegava veće prekide vučne sile.

Nemojte potrošiti nijednu kap goriva više – pomoći će vam naši sistemi za efikasnost.

MAN TipMatic®

MAN EfficientCruise® sa MAN EfficientRoll

Ikona za HydroDrive: Pneumatici na strmoj deonici

MAN HydroDrive®

Sigurno kretanje unaprijed, a ne okretanje točkova na mjestu: pomoću pogona na prednje točkove MAN HydroDrive®, koji opciono može da se uključi, nikada više nećete izgubiti oslonac na teškim terenima.

Dodatna snaga u međuvremenu: ako ste na putu povremeno na klizavoj podlozi, pogon na sve točkove ne mora bezuslovno da bude optimalno rješenje. Tada je pravo vrijeme za MAN HydroDrive®, pogon na prednje točkove, koji može opciono da se uključi. Po potrebi brine za više trakcije, a u poređenju sa konvencionalnim pogonom na sve točkove značajno štedi gorivo, i teži čak 750 kg manje. S MAN HydroDrive® pneumatici uvijek prianjaju na tlo, tako da nijedna podloga ne može da vas odvrati od cilja.

Ostale informacije o MAN HydroDrive®

Usluge

Usluge

Zato što najbolje usluge ono što je dobro čine još boljim. Ovdje otkrijte ponude usluga firme MAN.

Posjetite stranicu za usluge MAN Service

Imate još pitanja?

Kontaktirajte nas! Osim toga, dodatne detalje možete da nađete u našim raznovrsnim informativnim materijalima.