MAN TGX – ekonomično vozilo

MAN TGX u tunelu na autoputu

Vaše prednosti

 • Najbolje vrijednosti uz vrhunske mogućnosti transporta
 • Inteligentni sistemi za asistenciju
 • Pouzdanost dokazana TÜV sertifikatom
 • Novi praktični detalji opreme

Kontaktirajte nas Konfigurator teretnog vozila

MAN TGX – spoj efikasnosti i snage

Više snage i unaprjeđenija efikasnost: MAN TGX dokazuje da niska potrošnja i najveća snaga ne moraju da budu suprotnosti. Bez obzira na to da li ste na autoputu ili obavljate zahtjevan zadatak na gradilištu, zahvaljujući različitim varijantama opreme i motorizacije MAN TGX je savršeno prilagođen zahtjevima transportnog poslovanja. Naš pouzdani i robusni pobjednik na duge staze za vas bez problema savlađuje veliku kilometražu – i to izrazito profitabilno.

MAN TGX nudi sve što vaše poslovanje čini uspješnijim i pri tome čini da srce ljubitelja kamiona zakuca brže: najviši stepen udobnosti u vožnji i boravku u kabini i veliki obrtni moment uz istovremeno nisku potrošnju goriva. Serijski i opcioni sistemi za efikasnost i asistenciju poboljšavaju ekonomičnost i bezbjednost u kamionu, koji je isto tako poseban kao vaše poslovanje.

Segmenti primjene kamiona MAN TGX

Motor i mjenjač

MAN D15 motor

243-294kW

MAN TGX D15 motor u izvedbi Euro 6

Inovativni motor MAN D15 smanjuje potrošnju goriva i može da podnose veće opterećenje zahvaljujući manjoj težini motora. Moderni Common Rail sistem ubrizgavanja i integrisana visokotlačna pumpa goriva, koja osigurava najbolje raspršivanje goriva, čine motor efikasnijim i dugovječnijim. Pojednostavljeni sistem naknadne obrade izduvnih gasova SCR snižava troškove održavanja i servisa zahvaljujući dužim servisnim intervalima filtera čestica čađe - za maksimalni vijek trajanja motora u uobičajenom MAN kvalitetu.

Motor: D2676, 316-375 kW MAN D26 motor u izvedbi Euro 6

316-375kW

MAN TGX D26 motor u izvedbi Euro 6

Više snage pod haubom uz jednako nisku potrošnju: MAN D26 motor donosi 10 KS više, za 100 Nm veći broj obrtaja i za 70 kg veće korisno opterećenje u poređenju sa prethodnim modelom. Dodatno povećanje učinka je omogućeno zahvaljujući novom konceptu sagorijevanja „soft AGR“, redukciji dodatnog trošenja snage motora kao i pojednostavljenom rashladnom sistemu sa direktnim hlađenjem za punjenje vazduh-vazduh. Efikasnost motora se tako – čak i pri visokim brojevima obrtaja – može osjetno povećati. Tehnika koja oduševljava i ima samo jedan cilj: koristi za vas i vaše poslovanje.

Motor: D3876, 397-471 kW MAN D38 motor u izvedbi Euro 6

397-471kW

MAN TGX D38 motor u izvedbi Euro 6

Isplativa snaga: uprkos izvanrednoj snazi motora od skoro 640 KS, nova MAN D38 generacija motora štedi približno 1,9% goriva. Nije nikakvo čudo što se redni šestocilindrični motor sa samo 1345 kg suve mase ubraja u lakše predstavnike svoje kategorije snage. Čak i zahtjevne rute i najteža opterećenja pri tome ne mogu da uplaše našeg snagatora. Već od 930 o/min, D38 motori postižu obrtni momenat od skoro 3000 Nm i svaki uspon savlađuju snagom lava. Bez obzira na to da li ste na gradilištu ili na obroncima planina, pomoću MAN D38 motora svakoga dana ostvarićete nove uspjehe.

MAN TipMatic® mjenjač sa 12 stepena prijenosa

MAN TipMatic®

Najjednostavnija promjena brzine i upravljanje vozilom do sada

Upravljanje ovim kamionom gotovo je automatsko: zahvaljujući našem ručnom mjenjaču sa elektronskim upravljanjem MAN TipMatic® i dodatno unaprijeđenom funkcijom za promjenu brzine SmartShifting, stepene prijenosa sada možete da mijenjate još brže i bez trenja, i to tako da brzina i vučna sila uopšte ne ispaštaju. Pored toga, sistem na osnovu opterećenja i nagiba dionice automatski utvrđuje optimalnu strategiju za promjenu brzine, tako da slobodno možete da mislite samo na saobraćaj. A kako bi vam sve išlo od ruke, u bezbjednom pokretanju na usponima bez muke vas podržava MAN EasyStart. Ko je jednom isprobao vožnju u kamionu sa mjenjačem MAN TipMatic®, želeće da se uvijek vozi na taj način.

Saznajte više

Motori Zapremina
D1556 9,0 l
243 kW (330 KS), 1600 Nm  
265 kW (360 KS), 1700 Nm  
294 kW (400 KS), 1800 Nm  
D2676 12,4 l
316 kW (430 KS), 2200 Nm  
346 kW (470 KS), 2400 Nm
 
375 kW (510 KS), 2600 Nm  
D3876 15,2 l
397 kW (540 KS), 2700 Nm  
427 kW (580 KS), 2900 Nm  
471 kW (640 KS), 3000 Nm  

Dizajn i kabina

Interijer

Od optimizovanog držača za čaše, preko ekrana u boji velike rezolucije, pa sve do praktičnog frižidera: da biste se u vašoj kući na točkovima osjećali što bolje, mislili smo na sve u našem novom enterijeru.

MAN kokpit prilagođen korisniku

Najvažnije odlike kamiona MAN TGX

 • Kvalitetan unutrašnji dizajn
  Unutrašnjost koja će vas impresionirati: zahvaljujući robusnoj oplati od zrnaste plastike i dekorativnim ulošcima, koji mogu da se prilagode u tri varijante i to sasvim prema vašem ukusu.

 • Intuitivan koncept prekidača i komandi
  Da ne biste traćili vreme tražeći pravo dugme, sasvim smo preradili komandnu tablu našeg MAN kokpita. Svim prekidačima i funkcijama se sada još intuitivnije rukuje i takođe smo na glavnu komandnu tablu integrisali obrtni prekidač našeg automatizovanog mjenjača MAN TipMatic® radi veće udobnosti.

 • Još više slobodnog prostora i mogućnosti za odlaganje
  Više nikada vam neće zafaliti prostor – u kamionu MAN TGX možete zaista da se raširite. Od prerađenih držača za čaše do poboljšanog frižidera, koji na dugim putovanjima možete da odložite ispod kreveta. Tako ostaje više prostora za ono što je važno: za vas.

 • Inteligentno umrežavanje zahvaljujući novom telematskom modulu na komandnoj tabli (RIO kutija)
  RIO je naš partner za transportne i logističke ekološke sisteme. Telematski modul na komandnoj tabli (RIO kutija) je vaša ulaznica u svijet logistike 4.0. Nakon registracije na platformi našeg partnera RIO dobijate početnu uslugu RIO Essentials i odobrenje za telematski modul na komandnoj tabli (RIO kutija). Otvorena platforma zasnovana na oblaku umrežava sve partnere u cijelom logističkom lancu, spaja informacije o vozilu sa digitalnim uslugama dodatne vrijednosti i na taj način podiže efikasnost transportnih procesa na potpuno novi nivo.

Eksterijer

U kompaniji MAN već decenijama udružujemo zahtjevnu funkcionalnost sa modernim dizajnom. Zahvaljujući tome, uvijek i svuda ostavljamo upečatljiv utisak.

Šasija

Šasija našeg kamiona MAN TGX je zaista lagana, a ipak je dovoljno jaka kako bi sve pravilno poduprla: individualne nadogradnje i teret. Optimizovana težina ne samo da omogućava veliku uštedu goriva, nego svojim uskim perforiranim rasterom takođe olakšava rad proizvođaču nadogradnji.

Branik

Branik ne treba samo da je naročito lijep, već i veoma praktičan. Laminarna struktura branika doprinosi upečatljivoj spoljašnjost našeg kamiona MAN TGX i istovremeno hladi tehniku u vozilu. Za doživljaj vožnje bez kompromisa.

Koncept ogledala

U njima se ogleda naš akcenat na bezbjednosti: glavno i široko ugaono ogledalo, kao i velika ogledala na rampama i sprijeda, gotovo ne dozvoljavaju više nikakav mrtav ugao i pružaju najbolji mogući pregled događaja na ulici.

Kabine kamiona MAN TGX

Nedostatak mjesta je za nas strana riječ, jer smo se za najviši stepen udobnosti u boravku u vozilu i dovoljno mjesta za odlaganje pobrinuli u svakoj varijanti kabine kamiona MAN TGX.

MAN XL kabina

Kabina XL

Šta se može više poželjeti: zahvaljujući praktičnom prolasku od vrata do vrata i serijskom udobnom krevetu, ova kabina svakom vozaču garantuje prijatnu turu.

MAN XLX kabina

XLX-kabina

Kada imate potrebe za nešto većim prostorom, naša XLX kabina je pravi izbor: veliki unutrašnji prostor, praktične mogućnosti za odlaganje i udoban krevet sa ramom sa letvicama čak i kada stojite garantuju veliki komfor za vreme rada i boravka.

MAN XXL kabina

XXL-kabina

Ponekad je veličina veoma važna: XXL vozačka kabina spada u najveće vozačke kabine u Evropi i nadmašuje sve konkurente. Raznovrsne površine za odlaganje, visina za stajanje od 2100 mm, dva udobna kreveta i veliki broj pregrada za odlaganje. Naš san o prostoru za odlaganje.

Sistemi za bezbjednost i efikasnost

Ikona za sisteme za bezbjednost: MAN kamion sa sistemom ACC Stop & Go

Sistemi za bezbjednost i asistenciju

Nadamo se da vam nikada neće biti potrebni. Međutim, za slučaj nevolje nije loše da ih imate. Pregled sistema za bezbjednost kamiona MAN TGX.

Da biste u svako doba ostali u kolovoznoj traci i održavali odgovarajući razmak čak i u gustom saobraćaju: naši inovativni sistemi za bezbjednost i asistenciju omogućavaju da i u teškim situacijama vozite obazrivo i bezbjedno. Ako u nekom trenutku situacija postane kritična, podržavamo vas u tome da je savladate.

Ikona za sisteme za efikasnost: Sve veći plus za vaše poslovanje

Sistemi za efikasnost

Pomoću MAN sistema za efikasnost štedite troškove i prije nego što oni nastanu. Za optimalan bilans na kraju dana.

Najvažniji ste nam vi i vaš uspjeh. Naši sistemi za efikasnost obezbjeđuju prijatnu vožnju, čuvaju životnu sredinu i istovremeno smanjuju potrošnju goriva zahvaljujući naročito ekonomičnom načinu vožnje.

Na taj način, najvažniji element našeg inteligentnog ručnog menjača MAN TipMatic® prilagođava ponašanje tokom kretanja u zavisnosti od jačine opterećenja i nagiba deonice i automatski bira najbolji kompromis u pogledu udobnosti, habanja materijala i efikasnosti u vožnji. Uz pomoć našeg tempomata MAN EfficientCruise® sa GPS upravljanjem možete da uštedite do 6% u potrošnji goriva.

Povežite ekonomičnost sa najvećim užitkom u vožnji, a pri tome vas podržavaju naši sistemi za efikasnost.

MAN TipMatic®

MAN EfficientCruise® sa MAN EfficientRoll

Ikona za HydroDrive: Pneumatici na strmoj deonici

MAN HydroDrive®

Veća trakcija? Potreban je samo jedan okret ruke. Najbolja vučna sila i snaga za MAN TGX: Zahvaljujući sistemu MAN HydroDrive® možete da savladate svaki teren.

Pogonski sistem MAN HydroDrive® je gotovo 750 kg lakši od uporedivih, konvencionalnih pogona na sve točkove. Prevashodno je konstruisan za bezbjednu i efikasnu vožnju na teškom terenu, na primjer, na gradilištima ili u šumi, ali i u normalnom drumskom saobraćaju prilikom nepovoljnih vremenskih uslova. Pogon prednje osovine, koji pokreće hidraulična pumpa, takođe može jednostavno da se uključi tokom vožnje pod opterećenjem. Rezultat: povećana trakcija, više fleksibilnosti na različitim podlogama i najbolja bezbjednost za vaš teret i vas.

Ostale informacije o MAN HydroDrive®

MAN TGX specijalne edicije

Ne bismo bili MAN, ako ne bismo imali odgovarajuće vozilo za svaku primjenu, savršeno osmišljeno za vaše potrebe. Zato nudimo specijalne edicije kamiona MAN TGX.

MAN TGX D38 noću na autoputu

MAN TGX D38 - snažno vozilo

Vožnja u novoj dimenziji: zahvaljujući vrijednostima snage od 397 kW (540 KS) do 471 kW (640 KS) i snažnim obrtnim momentima od 2700 do 3000 Nm, MAN TGX D38 sve ostavlja iza sebe. Na taj način još efikasnije stižete na cilj. Savršena simbioza nenadmašne efikasnosti i neprikosnovene vučne sile.

MAN TGX EfficientLine 3 tegljač noću na autoputu

MAN TGX EfficientLine 3 – štedljivo vozilo

Ne popušta pred sve većim pritiskom konkurencije i zadovoljava stroga pravila zaštite životne sredine. Efikasniji i štedljiviji nego ikada prije, MAN TGX EfficientLine 3 troši do 2 litra manje goriva. Time rasterećuje vaš novčanik, ali i životnu sredinu.

Usluge

Usluge

Zato što najbolje usluge ono što je dobro čine još boljim. Ovdje otkrijte ponude usluga firme MAN.

Posjetite stranicu za usluge MAN Service

Imate još pitanja?

Kontaktirajte nas! Osim toga, dodatne detalje možete da nađete u našim raznovrsnim informativnim materijalima.