MAN TGX D38 – snažno vozilo

MAN TGX D38 noću na autoputu

Vaše prednosti

  • Maksimalna snaga motora
  • Izvanredno korisno opterećenje do 120 tona
  • Veliki komfor u interijeru

Kontaktirajte nas Konfigurator teretnog vozila

MAN TGX D38 – punom snagom naprijed

Ništa vas ne može zaustaviti: pomoću našeg kamiona MAN TGX D38 uspješni ste u svakoj primjeni bez obzira na njenu težinu ili složenost. Naš paket snage zahvaljujući velikoj snazi motora bez problema transportuje do 120 tona u primjeni sa teškim tovarom. Zahvaljujući svojoj vučnoj sili, prevozi teret preko još strmijih i zahtjevnijih podloga. Iznimno velika kočiona snaga sistema za kontinuirano kočenje potom brine za to da ponovo bezbjedno dospijete natrag na ravan teren.

Konjska snaga ne ostavlja samo snažan utisak u dugolinijskom saobraćaju ili prilikom transporta teških tovara, nego i na teškom terenu, kao što su gradilišta ili šumski putevi. Birajte odgovarajući tegljač i vozeći MAN TGX D38 svaku prepreku ostavite iza sebe. Naš MAN TGX D38 – savršena simbioza nenadmašne efikasnosti i neprikosnovene vučne sile.

Segmenti primjene kamiona MAN TGX D38

MAN D 38 motor ispred crne pozadine sa snopom svjetlosti desno dolje

Naša snažna mašina: Motor vozila MAN TGX D38

Motor i mjenjač

Motor: D3876, 397-471 kW MAN D38 motor u izvedbi Euro 6

397-471kW

MAN TGX D38 motor u izvedbi Euro 6

Snažnom čudu kompanije MAN pozajmljuje svoje ime: efikasna serija MAN D38 motora. Common Rail dizel trijumfuje uz pomoć izuzetno visokih pritisaka ubrizgavanja od skoro 2500 bar i snažnim pritiskom paljenja od 250 bar i usput obezbjeđuje najbolju vučnu silu uz istovremeno malu potrošnju goriva. Da bi vam svaka primjena u teškim uslovima lakše pala, dvostepeni turbo punjač sa međuhlađenjem pored toga obezbjeđuje optimalno snabdjevanje motora vazduhom za sagorijevanje. Rezultat: optimalan tok obrtanja, koji kamion brzo, efikasno i pouzdano dovodi na cilj. Robusni, ispunjeni energijom i u svako doba spremni: naši MAN D38 motori.

MAN TipMatic® mjenjač sa 12 stepena prijenosa

MAN TipMatic®

Za nježnu promjenu brzina kod snažnih motora

Naš inteligentni mjenjač MAN TipMatic® povezuje nenadmašivu ekonomičnost sa maksimalnom udobnošću u vožnji. Svaka vaša primjena podrazumijeva drugačije zahtjeve. Inovativni mjenjač sa dvanaest stepeni prijenosa se kontinuirano prilagođava individualnim zahtjevima zadatka, memoriše ih i u budućnosti primjenjuje sličan postupak u slučaju sličnih uslova. Ovo se sprovodi sasvim automatski, tako da možete potpuno da se koncentrišete na svoj zadatak. Ukoliko se kamion zaglavio u snijegu, raskvašenoj podlozi, funkcija njihanja radi oslobađanja MAN TipMatic® mjenjača olakšava pokretanje iz mjesta. Ova funkcija automatski bira najbolji stepen prijenosa da bi se smanjio obrtni momenat pogonskih točkova i umanjilo proklizavanje.

Zašto komplikovano, ako može jednostavno?

Saznajte više

Inovativno TopDown hlađenje MAN D38 šestocilindričnog motora

Top-Down hlađenje

Da bi motor sačuvao hladnu glavu

Ako primjena odjednom postaje kritična, dobro je da D38 motor konstantno ostane hladan. Inovativno Top-Down hlađenje naročito doprinosi tome da se termički veoma opterećeni dijelovi glave cilindra ne pregriju. Zato sistem pumpa vodu za hlađenje odozgo nadole kroz motor, ka ciljanim komponentama koje treba da se ohlade. Rezultat: dug vijek trajanja injektora i ventila i smanjena potrošnja goriva zahvaljujući optimizovanom učinku pumpe za rashladno sredstvo.

Komponente sistema Air Pressure Management

APM Air Pressure Management

Pravilan tajming je najvažniji

Zašto besmisleno trošiti energiju, ako se nešto može obaviti i efikasnije? Naš sistem Air Pressure Management reguliše upotrebu kompresora za vazduh, tako da se on uključuje samo ako je komprimovani vazduh zaista potreban. Na taj način se smanjuje vrijeme rada kompresora za 90% u poređenju sa konkurencijom, a ujedno se uopšteno smanjuje potrošnja energije. Inovacija koja će se sigurno isplatiti.

Ikona MAN EfficientCruise®

MAN EfficientCruise® sa sistemom EfficientRoll

Novi zamah za vaš MAN TGX D38

Uz pomoć našeg inteligentnog tempomata MAN EfficientCruise® sa GPS upravljanjem uvijek ćete biti korak ispred konkurencije: na osnovu aktuelnog opterećenja i broja obrtaja motora kao i predviđene kalkulacije topografije dionice do 3 km unaprijed, sistem automatski bira savršenu brzinu vožnje. Integrisana funkcija mjenjača EfficientRoll dodatno omogućava da zamah optimalno koristite na topografski promjenljivim dionicama i da time uštedite gorivo. Štednja u kotrljanju – smanjenje troškova nikada prije nije bilo tako jednostavno.

Saznajte više

Motori Zapremina
D3876 15,2 l
397 kW (540 KS), 2700 Nm  
427 kW (580 KS), 2900 Nm  
471 kW (640 KS), 3000 Nm  
Vrsta vozila Ogibljenje Osovinski razmak Mjenjač
Prikolica
BB
2600 – 5100 mm MAN automatizovani ručni mjenjač
Šasija
BL Tonaža TipMatic®
Kiper
LL 18 - 41 t

    dodatno do 250 t  

Snažnom kamionu je potreban upečatljiv dizajn

Najvažnije odlike dizajna, gdje god da pogledate. Ovdje saznajete više o malim, ali finim detaljima kamiona MAN TGX D38. Da svako odmah zna sa kim ima posla.

MAN TGX D38

Sjajan izgled
Zračite jače od konkurencije: pomoću poklopaca bočnih stakala i zaštitnih poklopaca hladnjaka lakiranih u platinasto srebrnu ostavićete utisak već od prvog trenutka. Za samouvjeren nastup.

Vidljiva snaga
540, 580 ili ipak otprilike 640 KS? TGX D38 ne preza od toga da pokaže šta može. Zato ćete oznaku snage u KS naći istaknuto napisanu na vratima našeg snagatora.

Vrijednost prepoznavanja
Plemeniti hrom za plemenito ime: Natpis D38 krasi naš snažan kamion, kako na vozačevim tako i na suvozačevim vratima. Diskretnost je stvar prošlosti, pokažite snagu kamiona MAN TGX D38 od samog početka.

Usluge

Usluge

Zato što najbolje usluge ono što je dobro čine još boljim. Ovdje otkrijte ponude usluga firme MAN.

Posjetite stranicu za usluge MAN Service

Imate još pitanja?

Kontaktirajte nas! Osim toga, dodatne detalje možete da nađete u našim raznovrsnim informativnim materijalima.