MAN TGX EfficientLine 3 – štedljivo vozilo

MAN TGX EfficientLine 3 noću na autoputu

Prednosti za vas

  • manja potrošnja u odnosu na prethodni model
  • Maksimalna ekonomičnost
  • MAN sistemi za efikasnost serijski na komandnoj tabli

Kontaktirajte sa nama Konfigurator teretnog vozila

MAN TGX EfficientLine 3 – više snage, još manja potrošnja

Štedljiv do posljednje kapi: zahvaljujući daljem razvoju pogonske grupe, serijskim sistemima za efikasnost i motorizaciji sa optimizacijom goriva, uz kamion MAN TGX EfficientLine 3 smo još jednom snizili vaše ukupne pogonske troškove.
Znamo da potrošnja goriva čini skoro trećinu vaših izdataka. Zato naš štedljivi junak troši manje goriva nego njegov prethodnik.

Na gorivu možete dodatno da uštedite pomoću našeg efikasnog programa mijenjanja stepena prijenosa koji smanjuje broj obrtaja motora. Čak i međunarodni uporedni testovi potvrđuju da sa našim kamionom MAN TGX EfficientLine 3 već danas možete da zaboravite na sutrašnje troškove. Nadmašite konkurenciju kada je riječ o izdacima i uvjerite se u ekonomičnost našeg vozila koje povećava profit. Za bilans u efikasnosti, koji će poboljšati vaš ukupni bilans u dugolinijskom saobraćaju.

Segmenti primjene MAN TGX EfficientLine 3

Motor i mjenjač

Motor: D2076, 316–375 kW MAN D26 motor u izvedbi Euro 6

316–375kW

MAN TGX D26 motor u izvedbi Euro 6

Pravi motor za čudotvorca u uštedi goriva: Učinkovit i istovremeno iznimno štedljiv. MAN D26 serija motora za MAN TGX EfficientLine 3 dostupna je u tri različita stepena snage do 510 KS. Zahvaljujući novom konceptu sagorijevanja „soft AGR“, redukciji dodatnog trošenja snage motora kao i pojednostavljenom rashladnom sistemu sa direktnim hlađenjem za punjenje vazduh-vazduh dodatno je uvećana efikasnost motora. Da biste ostvarili efikasnu i čistu dobit.

MAN TipMatic® mjenjač sa 12 stepena prijenosa

MAN TipMatic®

Jednostavno smanjenje troškova

Zahvaljujući našem automatskom mjenjaču MAN TipMatic® možete da dodatno smanjite troškove. Automatski identifikuje uslove opterećenja i nagiba vašeg kamiona i u odnosu na to optimizuje strategiju promjene brzina. Za velike vozne parkove, kod kojih se vozači često mijenjaju, nudimo vam našu štedljivu verziju FLEET. Ona ograničava manuelnu intervenciju i tako pomaže da se spriječi pogrešno rukovanje. Korist za vas: minimalizacija habanja, očuvana pogonska grupa i smanjena potrošnja goriva.

Potrošnja goriva može dodatno da se smanji pomoću inteligentnog sistema Power Train Manager, efikasnog programa mijenjanja stepeni prijenosa koji može da se naruči odvojeno: pametno smanjenje prosječnog broja obrtaja motora u kombinaciji sa vožnjom na većim stepenima prijenosa i rijetkim promjenama stepeni prijenosa umanjuje potrošnju goriva, dok prosječna brzina ostaje skoro nepromijenjena.

S mjenjačem MAN TipMatic® i pametnim programom mijenjanja kamion MAN TGX EfficientLine 3 će da vozi punom parom.

Saznajte više

Motori Zapremina
D2676 12,4 l
316 kW (430 KS), 2200 Nm  
346 kW (470 KS), 2400 Nm  
375 kW (510 KS), 2600 Nm  
Vrsta vozila Ogibljenje Osovinski razmak Mjenjač
Prikolica
BL
3100–5900 mm MAN automatizovani ručni mjenjač
Šasija
LL Tonaža TipMatic®

  18–28 t
Funkcije mjenjača
      EfficientRoll
      MAN EfficientCruise®

Sistemi za efikasnost

Ikona MAN EfficientCruise®: Tahograf sa prikazom

MAN EfficientCruise® sa funkcijom MAN EfficientRoll

Do pobjede predviđajući situacije

Uz pomoć našeg tempomata MAN EfficientCruise® sa GPS upravljanjem možete da uštedite dodatnih 6% u potrošnji vašeg goriva. Predviđajući situacije analizira aktuelno opterećenje kao i očekivanu topografiju dionice i automatski se odlučuje za savršenu brzinu vožnje. Tako vam funkcija MAN EfficientRoll omogućuje da se razmahnete na topografski promjenljivim dionicama i da na taj način uštedite više goriva.

Ostale informacije za MAN EfficientCruise®

Icon MAN Aero paket: MAN tegljač u vazdušnoj struji

MAN Aero-paket

Redukcija troškova brza kao vjetar

Prkosite vjetru: uz pomoć MAN Aero-paketa možete da uštedite do 5% goriva. Krovni spojleri, bočne blende i bočne klapne brinu za još niži vazdušni otpor tokom vožnje. Zahvaljujući dodatnim elementima oplate slobodan prostor između kabine i nadogradnje je skoro sasvim zatvoren. Rezultat: efikasno, aerodinamično strujanje vazduha oko kompletnog vozila.

Ikona za laku konstrukciju: Pero

Oprema sa smanjenom težinom

S lakoćom na putu do uspjeha

Sa nama će vaš dnevni posao postati lakši: jer mi smo se pobrinuli za to da vozilu MAN TGX EfficientLine 3 možemo da pružimo najlakše materijale, a da pri tome ne izgubimo stabilnost. Bez obzira na to da li upotrebljavamo aluminijum ili plastiku za laku konstrukciju, kod nas na komandnoj tabli nećete pronaći ni gram više. Dodatnu težinu štedite zahvaljujući odbacivanju rezervnih guma, tako da možete da natovarite do 500 kg više korisnog opterećenja.


Efikasnost na četvrti stepen: EfficientLine 3 paketi

Serijska oprema za efikasnost našeg čudotvorca u uštedi goriva takođe se može dobiti za sve druge TGX modele kao i za MAN TGS*. Jednostavno izaberite jedan od četiri EfficientLine 3 paketa. Bez obzira na to da li je potreban manji gubitak zbog trenja i manji vazdušni otpor, poboljšana upotreba sekundarne snage ili manja težina praznog vozila – za svaki izazov vam nudimo idealno rješenje. Individualno, sasvim prema vašim željama. Ovdje u pregledu otkrijte četiri opciona paketa EfficientLine-3-Pakete:

Sve otvoritiSve zatvoriti

*EfficientLine 3 paketi su dostupni samo za MAN TGX odn. TGS 4x2 tegljače sa novim MAN motorima u izvedbi Euro 6d.

**Aluminijumski rezervoar komprimovanog vazduha ne može da se kombinuje sa MAN TipMatic 14 mjenjačima ili kompaktnim kutijama akumulatora.

Usluge

Usluge

Zato što najbolje usluge ono što je dobro čine još boljim. Ovdje otkrijte ponude usluga firme MAN.

Posjetite stranicu za usluge MAN Service

Imate još pitanja?

Kontaktirajte sa nama! Osim toga, dodatne detalje možete da nađete u našim raznovrsnim informativnim materijalima.


Nenadmašan: MAN TGX EfficientLine 3 drži rekord u uštedi goriva

Španski stručni časopis transporte mundial je sproveo testiranje u praksi. Provjeravao je glavne sisteme aktuelnih modela vozila tri proizvođača: MAN TGX EfficientLine 3, Volvo FH-500 i Scania S500. Pitanje: koji model pobjeđuje u efikasnosti po pitanju goriva? Rezultat: MAN TGX EfficientLine 3 značajno prednjači u uštedi goriva.

Rezultat testiranja: MAN EfficientLine 3 je šampion u kategoriji uštede goriva bez premca

To smo već slutili: MAN TGX EfficientLine 3 je na testiranju, koje je sproveo transporte mundial, impresionirao najnižom prosječnom potrošnjom među svim do tada testiranim vozilima.

Španski stručni časopis testirao je i Volvo FH-500, a na kraju i novopredstavljeno vozilo Scania S500. Rezultat tri vožnje pod gotovo istim testnim uslovima: MAN TGX EfficientLine 3 nadmašio je oba konkurenta u kategoriji uštede goriva (potrošnja dizel goriva i AdBlue sredstva).

Testna ruta časopisa transporte mundial dugačka je ukupno 912 kilometara. Ruta ide od nivoa mora pa do visine od preko 1200 metara. Španski stručni časopis na testnu vožnju šalje svako vozilo kao i poluprikolice sa ukupnom masom vučne kompozicije od oko 40 tona. MAN TGX EfficientLine 3 je pritom ostvario rekord u uštedi goriva sa 27,9 litara na 100 kilometara. I u kategoriji potrošnje sredstva AdBlue je MAN TGX postigao daleko najniže vrijednosti.

Ovaj zahtjevni test dokazuje: sa nama i našim štedljivim modelima uvijek ste za korak ispred konkurencije.

Otvori veb stranicu transporte mundial

Tabela poređenja: MAN TGX 18.500 – Scania S500 – Volvo FH-500


Izdanje TM 01/17 02/17 12/16
Proizvođač MAN Scania Volvo
Serija
Tip
TGX 18.500
EL 3
S500 FH-500
Ukupno
(dizel + AdBlue)
(l/100km)
1)
27,90 30,61 2) 32,56
Dizel/AdBlue
(l/100km)
1)
27,13/
0,77
28,85/
1,763 2)
30,68/
1,88
Ø-brzina
(km/h)
84,48 86,76 87,00
Težina praznog vozila
spremnog za vožnju (kg)
7580 7650 7890
Ukupno
(dizel + AdBlue)
(l/100km)
27,43 29,53 31,41
  1. Potrošnja sredstva AdBlue, ponderisana s obzirom na troškove, razmjerno potrošnji dizela od 0,90 evro/l u odnosu na potrošnju sredstva AdBlue od 0,60 evro/l (ukupna potrošnja iz transporte mundial)
  2. Vrijednosti korigovane naniže: ukupna potrošnja od 30,61 l/100 km i potrošnja sredstva AdBlue od 1,76 l/100 km. Potrošnja sredstva AdBlue je greškom navedena previsoko u objavi časopisa transporte mundial. Ispravka će uslijediti u sljedećem broju.

Okvirni uslovi navedenih testnih vožnji:


Dužina testne rute: 912 km
Ukupna masa vučne kompozicije: 40.000 kg (Scania, Volvo), 39.800 kg (MAN)
Temperatura vazduha: 6–12°C (Scania), 3–17°C (MAN), 3–16°C (Volvo)
Vjetar: Scania uz vjetar na 2 od 11 etapa vrednovanja
Kiša: Scania uz kišu na 5 od 11 etapa vrednovanja
Visinski profil: između 0 i 1241 m iznad nivoa mora