Tehnologija i kompetentnost

MAN EfficientCruise®

Tempomat sa GPS podrškom

Nova generacija MAN EfficientCruise®

Tempomat MAN EfficientCruise sa GPS podrškom® obuhvata deonice puta sa uzbrdicama i nizbrdicama do tri kilometra unaprijed. Na taj način uvijek može prilagoditi stepen i brzinu vožnje uslovima na putu. Promjene u niži stepena prijenosa će biti spriječene kada god je to moguće.

Prekidač MAN EfficientCruise®

Nova generacija sistema MAN EfficientCruise® sada omogućava još pregledniju vožnju. Komforno dizajniran mjenjač brzina prilagođen je korisniku i ne samo da izbjegava prekide vučne sile, već pruža vozaču harmonični osećaj vožnje. Njime se lako prilagođava željena brzina i podešava jedan od moguća četiri nivoa tolerancije brzine (ECO nivo I - IIII). Nivo I označava najmanje odstupanje od podešene brzine, dok nivo IIII označava najveće. Poslednji nivo omogućava maksimalnu uštedu goriva i idealan je za saobraćaj manjeg intenziteta na autoputevima i regionalnim drumovima. ECO nivo se pritiskom na prekidač može u svakom trenutku tokom vožnje prilagoditi situaciji u saobraćaju.

MAN EfficientRoll ‒ inteligentna vožnja zahvaljujući aktivaciji s obzirom na situaciju

Zahvaljujući inventivnoj tehnologiji kontrola vožnje je olakšana putem GPS prikaza. Ovđe je MAN ponovo značajno povećao mogućnosti za uštedu goriva. Čak i pri blagim spustovima mjenjač se sam automatski vraća na neutralno podešavanje „N“ – ali samo u slučajevima kada se potrošnja goriva zaista može umanjiti. Na taj način vozilo hvata zalet i gubi manje na brzini nego inače. Sa inteligentnom aktivacijom je intervencija rijeđa, ali efikasnija.

Inventivna MAN tehnologija ‒ dobitak za vozača i okolinu

Nova generacija MAN EfficientCruise® u kombinaciji s tehnologijom MAN EfficientRoll štedi još više goriva od prethodne i čini vozilo ekološki prihvatljivim kao nikada do sada. Kvalitetni dizajn tempomata uvećava faktor komfora za vozača pružajući mu optimalno rasterećenje. Na taj način vozač se u budućnosti može komfornije i bez gubitka vremena koncentrisati na svoj posao.