Sportsko sponzorstvo

Bjorn Lose, Holger Mandel, Matijas Ekštrom i Hajnc-Jirgen Lev (s lijeva na desno) prilikom predaje TGX D38

MAN TGX za timove automobilističkih sportova

Bezbjedan transport: MAN kamioni prevoze trkačke automobile Matijas Ekštroma do trkališta

Vozač trkačkih automobila Matijas Ekštrom i njegovi timovi EKS Performance AB i Abt Sportsline su prošle godine mogli da se raduju novim MAN vozilima za transport njihovih trkačkih automobila: Oba tima su dobila po dva MAN TGX D38 tegljača.

EKS Performance AB je privatni relikros tim Marijas Ekštroma, za ABT Sportsline šveđanin vozi od 2001. na šampionatu Deutsche Tourenwagen Masters (DTM). Ekštrom sa svoje dvije DTM titule iz 2004. i 2007. godine spada u najbolje svjetske vozače trkačih vozila. Uz to je i najiskusniji i najuspješniji vozač za Audi na DTM-u.


Dva MAN tegljača za EKS Performance AB

Dva MAN tegljača za EKS Performance AB

MAN od 2014. godine opskrbljuje EKS Performance AB sa tegljačima za prevoz trkačkih automobila. MAN kamioni prevoze do trkališta kako trkačka vozila, tako i pokretne radionice, opremu i mobilne komunikacione centre za timove.

Hajnc-Jirgen Lev, predsjednik sektora Sales & Marketing MAN Truck & Bus, juna 2015. zajedno sa Bjorn Loseom, direktorom sektora Marketing and Brand MAN Truck & Bus, i sa Holger Mandelom, direktorom MAN Truck & Bus Njemačke, predao je Matijas Ekštromu dva TGX D38.

S lijeva na desno: Saša Jenevajn (vođa odjeljenja za Experience Marketing u MAN-u), Edoardo Mortara (Vozač DTM-a za Audi Sport), Diter Gas (vođa DTM odjeljenja u Audi Sport-u), Bjorn Lose (vođa odjeljenja za marketing u MAN-u)

Audi Sport ukazuje povjerenje MAN kamionima

MAN i Audi Sport su povezani dugogodišnjim partnerstvom: Tim je 2016. godine dobio osam novih tegljača MAN TGX, među njima i dvaput vodeće vozilo iz serije vozila za tranzitni saobraćaj, MAN TGX D38. Pomoću MAN vozila Audi Sport prevozi tokom trkačkih vikenda DTM i LMP trkačke automobile širom Evrope. Po dugim evropskim putevima prevoze se i rezervni dijelovi, mobilni prostori za sastanke, medicinsko zbrinjavanje i za inženjere.

Podijeliti ovu stranicu
Podijeli Podijeli na Facebooku
Objava na Tweeteru Podijeli na Twitteru
Podijeli na LinkedInu