Sportsko sponzorstvo

MAN kamioni za Njemački skijaški savez

MAN kamioni za Njemački skijaški savez

Njemački skijaški savez (DSV) može da računa na MAN kao na pouzdanog partnera za komercijalna vozila. U okviru zajedničkog partnerstva, MAN stavlja dva MAN TGX vozila na raspolaganje njemačkoj nacionalnoj skijaškoj ekipi za biatlon i skijaško trčanje. Kamioni su opremljeni specijalnim prikolicama za rad sa voskom pomoću kojih mogu da se pretvore u pokretne radionice za skijaški sport.

Nasuprot uobičajenim kontejnerima za ski servis, DSV kamioni za servisiranje skijaške opreme pružaju nekoliko prednosti: Ne samo da je smanjeno vrijeme za utovar i istovar, za tehničare je i zdravstveni aspekt od izuzetne važnosti. U kamionu se nalazi usisni uređaj koji spriječava prodor otrovnih isparenja, koja nastaju prilikom voskiranja skija, u prostor radionice.


DSV kamioni za servisiranje skijaške opreme

Bezbjednost u zimskom periodu

Kamion za servisiranje skijaške opreme pruža zaštitu čak i kod vanrednih okolnosti: Pomoću inteligentnog dodatnog pogona MAN HydroDrive® kamioni savlađuju čak i ekstremne vremenske uslove, tako da je oprema uvijek na raspolaganju sportistima u pravo vrijeme i na pravom mjestu.

Podijeliti ovu stranicu
Podijeli Podijeli na Facebooku
Objava na Tweeteru Podijeli na Twitteru
Podijeli na LinkedInu